4/29/2013

Vappusuunnitelmia

Se olisi Vappu huomenna, ja ylihuomenna. Opiskelijanvappuhan on alkanut jo viikko sitten, mutta sitä huumaa en ole päässyt näkemään, kun en ole nyt käynyt koululla ollenkaan. Muutama vappu onkin tullut vietettyä aikoinaan edellisten opintojen opiskelijariennoissa, mutta nyt haalarit ovat kyllä vähän turhan valkoisiksi jääneet. Ehkä sotken ne sitten ensi vuonna. Niin se vaan on, että mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän kaikki juhlat perustuu syömiseen. No mutta mikäs sen hauskempaa.Itse olinkin vielä viime vappuna raskaana ja nyt saadaan seuraavana viikonloppuna viettää 1-vuotissynttäreitä, eli samoilla palloilla ja serpentiineillä ajattelin mennä sinne asti. Kuinka kätevää, kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja tuleepahan koristeltua. Meillä ei ole mitään synttäriteemaa, eli vappuserpentiinikin on jo ihan luksusta. ;)Ajattelin ensin, että ei sen kummemmin osteta mitään vappuruokia munkkien ja nakkien lisäksi. Mutta kun näitä kuvia on nähnyt blogeissa ja lehdissä, niin alkoi mieli tekemään sellaista värikästä vappunaposteluruokapöytää, lähinnä että se olisi tosi kivannäköinen. Äitini kanssa ajateltiin tehdä huomenna munkkeja ja simaa taidan varastaa hältä yhden pullon, kaupan simoista ei ole mihinkään.

Lisäksi jotain salaattia, no niitä nakkeja, perunasalaattia, pieniä lihapullia, suolaista piirakkaa... En usko että alamme grillaamaan, vaikka sekin olisi herkkua. Mikä se muuten on, että suomalaisten pitää syödä joka juhlissa nakkeja ja perunasalaattia?  

Vappupäivänä käymme perinteisesti ainakin torilla - hattaraa syömässä ja katselemassa menoa. Ehkä jotain naamiaisentynkääkin lapsille ystäväperheen kanssa :)


Kuvat:pirkka.fi, yhteishyvä.fi, makuja.fi

12 kommenttia:

 1. Ei mitään, se on niin nopeasti ohi, ettei siihen panostaminen tänä vuonna ole oikein houkuttanut... Nams, herkuttele munkin puolesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herkuttelen kyllä muutaman munkin sunkin puolesta :)

   Poista
 2. Ei mitään erikoisempia suunnitelmia. Ehkä jotain ns. parempaa syömistä ja herkkuja. Yleensä ollaan vappupäivänä käyty kaupungilla pyörähtämässä, mutta tänä vuonna jää välistä kun olen iltavuoroon menossa töihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siellä kaupungilla kyllä aina niin paljon porukkaa että varsinkin autolla saa odottaa tosi pitkään joka risteyksessä, erityisesti torin seutuvilla.

   Poista
 3. Meillä mies karkaa opiskelijoiden vappurientoihin (vaikkei opiskelija ole pariin vuoteen ollutkaan), joten itse ajattelin nauttia herkkuruuista ja omasta vapaa-ajasta keskellä viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun viikko tuntuu lyhyemmältä kun on vapaata välissä. :)

   Poista
 4. Haha! Mä repesin tolle sun pohdinnalle, miksi aina syödään joka pyhänä nakkeja ja perunasalaattia. Niinhän se on, ne tuntuu kuuluvan melkein joka juhlaan. Tai ainakin uuteenvuoteen ja vappuun. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Ainakin niissä juhlissa :) Ja just kun uuden vuoden nakeista on selvinnyt niin tulee jo Vappu, ja sit pitääkin alkaa syömään grillimakkaraa! :D

   Poista
 5. Meilläkin paistetaan munkkeja ja ajateltiin olla kotona. Pari viimeistä vuotta ollaan käyty kaupungilla, mutta siellä on niin hurja tungos, että taidetaan jättää suosiolla välistä.

  Kyllä tämä pyhä antaa kivan breikin kiireiseen viikkoon. Mukavaa vappua sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä munkeista tuli tosi hyviän, entä teillä? :) Me taidetaan käydä huomenna Vapputorilla pikaisesti.

   Poista
 6. Kotosalla rentoutumisen merkeissä. Vaikka näistä sun löytämistä ihanista kuvista tuli kyllä sellainenolo, että hitsit miten en mitenkään ehtinyt kotia laittamaan ja valmistelemaan tätä(kään) juhlaa.

  Mukavaa vappua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, tätäkään juhlaa, meillä meni nimittäin pääsiäinen aika lailla kiitettävästi ohi. Mutta mä en vaan oikein tykkää niistä kaikista tilpehööreistä, niin kertakäyttökamaa ja rahantuhlausta :) Nyt ostettiin sentään serpentiiniä ja ilmapalloja :))

   Poista

Mukavaa että vierailit blogissani. Toivottavasti jätät pienen merkin käynnistäsi. Huomaathan että yli kolme päivää vanhoihin teksteihin minulla on päällä kommenttien valvonta, että huomaan vanhoihin teksteihin mahdollisesti tulleet kommentit.