4/27/2013

Seinä vai saarekeLamppu odottelee kattoon pääsyä, mutta sopiihan se tuohon hyllyllekin, tosin valoa lamppuun ei tällä systeemillä tule.Sitten kysymys teille, poistetaanko seinä olohuoneen ja keittiön välistä??? Se ei ole kantava seinä, ja aika monet tässä rivitalossa on seinän poistaneet. Kummassakin on puolensa, pois ottamisessa ja jättämisessä. Paikalle olisi suunnitteilla saareke, tuosta keittiökaapistopätkästä mikä näkyykin alla olevassa kuvassa, keittiötilan ja ruokapöydän välissä, leveämmällä pöytätasolla, jolloin siihen saisi baarituolit, tosin olisivatko hassut jos ne olisi olohuoneen puolella silloin? 

Oisko vähän moternimpi ilman seinää kun tila olisi kokonaan avara? ja lisäksi seinähän vie aika paljon tilaa. Miinuksena se, että keittiö olisi kokoajan näkyvillä olohuoneessa, jos olisi remontoitukin keittiö, niin en tiedä haluanko katsella koko ajan keittiötä, nyt se on kivasti vähän paljon piilossa.Tässäpä taas yksi positiivinen pulma.


19 kommenttia:

 1. Heh, Samat pohdinnat. Teillä tosin on enempi tossa tilaa millä leikkiä kuin meillä. Mutta mä kaataisin:) Ja niin tehdään tod. näk. meilläkin kun saadaan remonttibudjettia kasvatettua:)

  HIeno lamppuviritys:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä tuntuu että vaihtoehtoja on liikaakin ja välillä pitää miettiä että haluanko muuttaa jotain tiettyä kohtaa vain sen takia että en ole itse sitä kehitellyt:D

   Poista
 2. Minäkin kaataisin seinän. Tosin mielipiteeni on puolueellinen - olenhan avaruutta ja yhtenäistä tilaa rakastava ;)

  Mitä mahtaa muuten paljastua sen alta? Lattiaa mietin - menisikö se tämän vuosi uusiksi kokonaan tai saisikohan paikkailtua siitä kohdasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tarkoitus on ne laminaatit joskus laittaa että seinänkohtalo pitää viim siinä vaiheessa päättää mutta muuutenhan tämä mosaiikkiparketti on älyttömän kätevä kun palat voi siihen korjailla uusilla paloilla (mielellään käytetyillä että ei ero näy niin paljon )

   Poista
 3. Näin kuvien perusteella kyllä laittaisin saarekkeen, itsekin haaveilen sellaisesta sitten joskus jossain muualla. :) ja mitä nyt kesällä sähköstä, lauppu näyttää hyvältä hyllyssä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se saareke vaihtoehto tuntuisi ihan hyvältä, se vähän peittäisi näkymäö keittiöön.

   Poista
 4. Mäkin varmaan seinän poistaisin, jos onnistuu kivuttomasti. Eli ettei tarvitse samalla laittaa uusiksi sekä kattoa, että lattiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo aika kivuttomasti se lähtisi, seinä on aivan kevyimmistä kevyin ja kattoon on pakko jättää pieni "seinäkaistale" kun siellä menee kuulemma johtoja mutta se ei meitä haittaisi jolloin kattoakaan ei tarvitsisi lähteä korjailemaan. :) voi siis olla että kesän alussa seinä lähtee.

   Poista
 5. Poistaisin. Avartaisi tilaa varmati huomattavasti.

  Hei, mul on toi sama lamppu ja Ohlsonilta saa ostettu johdon jossa on sokeri pala ja sit siinä on katkaisija. Sit johto vaa seinään ja VALOA! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, siis tuo lamppu. Kun mä myös mietin että monet vaihtaa johdon että onkin pistorasiaan kuuluva, mut en tiesä onnistuisio meillä. .. :)

   Poista
 6. Ehdottomasti poistaisin seinän!:) Mut olenkin avaran ja avoimen tilan ystävä.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivan yksimielisiä olette olleet. Minä olen myös ollut poistamisen kannalla. Muutamat (äiti :D ) sanonut että ei kannata kun sit näkyy kaikki sotkut keittiöstä. Mutta eihän meillä keittiössä koskaan ole sotkua niin ei tuota tarvitse ajatella :)

   Poista
 7. mulla on blogissani sulle tunnustus (ja haaste), käy toki kurkkaamassa: http://kohtakotona.blogspot.fi/. :)

  VastaaPoista
 8. Voinen vastata, että tunnen tuon pohjan hyvin ;) Itse poistaisin seinän ja laittaisin saarekkeen tilalle. Valkoinen saareke ja sen yläpuolelle katseenvangitsijana toimiva valaisin. Mekin sitä silloin mietittiin ja oltaisi se varmasti tehtykin, mutta päätettiin sitten alkaa rakentamaan taloa . Itse kaipasin tuossa asunnossa silloin sitä, että kun olkkariin ei ollut suoraa yhteyttä keittiöstä, olisi voinut samalla seurustella vieraiden yms. kanssa kun touhuilee keittiössä. Siksi itse päädyttiin tässä talossa keittiö-olohuone yhdistelmä ratkaisuun .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Johanna, sillä tunnet pohjan hyvin että osaat hahmottaa pohjaa paremmin kuin vain kuvien perusteella :) Kiva että olit samaa mieltä että seinän poistaminen toimisi plus se saareke.. Sehän se on ihan arkenakin, että lapset on olkkarissa ja itse keittiössä niin kokoajan pitää kurkkia että mitä siellä olohuoneessa tapahtuu. Tavallaanhan seinän poistaminen tuo tilaa ja avaruutta mutta kyllähän se toisaalta myös "pienentää" sillä sitten on vain se yhtenäinen oh-keittiö tila. Mutta joo eiköhän se seinä lähde tuossa kesän alussa niin tulee motivaatiota keittiöprojektiinkin vähän enemmän :D

   Poista
 9. Itse olen ehdottomasti sillä kannalla että seinä matalaksi :)
  Meillä on saareke (jonka päälle olisin halunnut jonkun erikoisemman valaisimen, mutta sainkin liesituulettimen, oh well) ja yllättävän hyvin keittiö pysyy järjestyksessä/ei häiritse olohuonetta. On mukavaa katsella ihan arkenakin hömppää tv:stä ja rupatella samalla kun kokkailee!
  Ainoa pulma mitä itse miettisin (on tullut vastaan kun meillä on asunnossa yksi erikoinen väliseinä) että miten olohuoneen sisustus onnistuu kun seinä on alhaalla? Jos sohva on joskus sillä seinustalla ollut (tai muuta oleellista/tärkeää) niin jatkossa se ei näytäkään hyvältä!

  Selailin juuri blogiasi lävitse kun ekaa kertaa tänne eksyin ja jään kyllä lukijaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva kun jätit kommenttia:) ja tervetuloa lukijaksi. Tuo on muuten totta, että seinän poistaminen vie yhden seinän lipastolta tmv. ja rajoittaa kalusteiden asettelua olohuoneessa. Myös keittiön seinään olen ajatellut viinipullotelinettä tai vastaavaa, mutta sitten ei jääkään seinää mihin laittaa jos tämän poistaa. Meillä on ollut aiemmin tällä seinällä lipasto olkkarin puolella ja eihän siihen sitten mitään voisi laittaa. Meillä mahdollisesta saarekkeesta tulisi "kylmä" saareke eli ei liesituuletinta tai pistorasioita.

   Poista
 10. Seinä matalaksi vaan, niin saatte vielä entisestään avaruutta asuntoon! Vaikka kyllähän tuo seinäkin kaunis on tuollaisenaankin, joten ymmärrän tuskailusi. Avokeittiöt ovat omaan mieleeni, joten ei kannata pelätä liikaa sitä, että keittiöön on olohuoneesta suora näköyhteys. Tuleepa pidettyä ainakin keittiö siistinä. ;) Mutta uskon, että jos seinä lähtee, ette enää osaisi kuvitella sitä takaisin. Baarituolit olohuoneen puolella eivät varmasti näyttäisi yhtään hassulta, niistähän saisi samalla lisää istumatilaa vieraita varten.

  VastaaPoista

Mukavaa että vierailit blogissani. Toivottavasti jätät pienen merkin käynnistäsi. Huomaathan että yli kolme päivää vanhoihin teksteihin minulla on päällä kommenttien valvonta, että huomaan vanhoihin teksteihin mahdollisesti tulleet kommentit.