4/16/2013

Loisteputkesta päivänvaloon


 Meidän loisteputket otettiin keittiöstä tänään pois ja tilalle laitettiin pienemmät ledvaloputket. Entisissä loisteputkissa oli pistorasiat, joten nyt pistorasian piti laittaa erilleen valoista.Seuraavassa kuvassa näkyy hyvin valojen väriero. Ledvalo on päivänvalotyyppinen, mutta ei kuitenkaan liian paljon Kelvineita, että väri muuttuisi siniseksi.
 

Pistorasioissa oli kahta mallia tarjolla. Nätimpi Massive Cucina pistorasia ja Jussi kulmapistorasia, ammattislangilla Nurkkajussi ;) Tarkoitus oli pärjätä nurkkajusseilla, sillä rasioiden hintaero on valtava, mutta laitettiin kuitenkin näkyvimmälle paikalle tuo Massive.
Valot oli melko hankala kuvata, että niistä tulisi edes vähän totuudenmukaiset. Valoa on nyt kuitenkin enemmän ja se menee koko pituudelta, myös kuivauskaapin alta, takalaidassa.


Nämä valothan olisivat ihanteelliset silloin, kun niissä olisi himmentimet, jolloin erityisesti illalla niillä saisi luotua himmeämpää tunnelmavaloa.
13 kommenttia:

 1. Kylläpä muuttaa varmasti paljon ilmettä!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikanpäällä tosiaan huomaa eron hyvin. Melkein liian valoisaa on jos kaikki kolme valoa päällä ja olohuoneessa ei ollenkaan valoa, häikäistyy kun menee keittiöön :)

   Poista
 2. Voi että. Hieno muutos ja suht pienellä satsauksella. Noi hintaerot noissa pistorasioissa on kyllä ärsyttävän isot...

  Mielenkiinnolla odotan, että millon ne yläkaapit lähtee;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hehe, saat odotella ;D

   En ole kyllä tosiaan tiennyt että pistorasia voi maksaa 50 e! Ois aika kauheeta rakentaa taloa ja vois tulla monta järkytystä :)

   Poista
  2. :)

   Tuu kurkkaa mun uus blogi:)

   Poista
 3. Päivänvalo on aina parempi, samoin tässä.:)

  VastaaPoista
 4. Hyvä siitä tuli, tai oikeastaan ihan super! Kyllä valaistuksella saa paljon aikaan. Ja täällä kanssa odotellaan yläkaappienne purkua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valaistus on kyllä tosi tärkeä.. minä odotan sitä teidän projektia, ei haitaisi muutamat välivaihekuvia. VAikka onhan se toisaalta kiva näyttää sitten vasta lopputulos niin näkee todellakin muutoksen :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Paikanpäällä erityisesti eron huomaa.

   Poista
 6. Huikea ero noissa valojen väreissä! Keittiöiden ongelma on minusta juuri tuo tunnelmavalaistuksen luominen, kun päiväsaikaan ruokaa laittaessa kuitenkin tarvitaan hyvää työskentelyvaloa.
  Tuliko loisteputkien vaihtaminen kuinka kalliiksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, pitäisi melkein olla jotkut toisen valot siihen tunnelmaan...

   En pysty oikein sanomaan paljonko tulisi maksamaan, kun meillä valot laittoi tuttava (tunnin kesti sähkömieheltä vaihtaa kolme putkea) ja osat ostettiin miehen työn kautta. Netistä vastaavia kun katsoo niin samanlaiset kolme pistorasiaa saa noin 80€:lla. Meillä nuo valot on led-jatkosvaloja mutta lednauhaa saattaa saada paljon halvemmalla kenties ikeasta tai jostai Clas Ohlsson tyyppisestä. Sekavaa? :D

   Poista

Mukavaa että vierailit blogissani. Toivottavasti jätät pienen merkin käynnistäsi. Huomaathan että yli kolme päivää vanhoihin teksteihin minulla on päällä kommenttien valvonta, että huomaan vanhoihin teksteihin mahdollisesti tulleet kommentit.