4/07/2013

Keittiöinspiraatiota pieneen tai isoon tuunaukseen


Taas olen saanut mieleeni meidän keittiön tuunauksen. Se lähti siitä, kun liesituuletinta käytiin korjaamassa, ja muutamia kaappeja käytettiin irti, niin samalla olisi ollut helppo vaihtaa myös tuuletin ja vaikka ottaa kaapitkin pois. Ei kuitenkaan ehditty tähän juttuun mukaan ja ihan hyvä niin, sillä kyllä se vaatii vielä vähän suunnittelua, että hoksaa hyödyntää kaikki mahdollisuudet muun muassa valaistuksen osalta.

Netistä kuitenkin löytyy paljon inspiraatiota, jokaisesta kuvasta ja keittiöstä sieltä täältä juttuja, joita voisi hyödyntää myös meidän pienessä pintaremontissa.


Seuraavien kuvien keittiössä huomioitavaa: keittiön muoto; ns. saarekeosa & baarijakkarat

Yläkaapiton keittiö, hylly/sen alla valot. Tässä on myös tavallisen malliset alakaapit, eli jos me vaihdetaan alakaappeihin ovet (johon löytyy oikeankokoisia ikeasta & keittiö.netistä), me saadaan tämän näköinen keittiö ;) Tason väri tuo kotoisuutta muuten valkoiseen keittiöön.


Eikö vain ole aika hieno? Kuvat:esny.se
Tässä keittiössä tuuletin & yläkaapit ja saareke. Joskus huomaan katselevani vahingoissa samanmallisia (keittiön muoto, lieden ja jääkaapin paikka) keittiöitä kuin oma on. Se onkin ihan hyvä, sillä niistä saa helpommin käsityksen, mikä toimisi ja mikä olisi käytännössä mahdollista. Meillekin mahtuisi luultavasti saareke jos seinä olohuoneen ja keittiön välistä puretaan. Se purkaminenhan oli ilmaista, ja se ei ole kantava seinä.  Sillä saisi ison muutosken aikaiseksi ja olohuone ja keittiö olisi enemmän yhteydessä toisiinsa. Miltäs se kuulostaisi?

 Suomela.fi

Tässä keittiössä huomio seinään, yläkaappeihin/hyllyihin. Nam.

 Via Pinterest : home in Oslo, foto: Sveinung BråthenSeuraavassa myös perus yläkaapiton keittiö. 

Itse olenkin laskeskellut paljonko säilytystilaa olisi ilman mitään yläkaappeja, samalla tulikin hävitettyä yhden romukaapin koko sisältö ja meillä onkin tällä hetkellä käytössä vain kolme yläkaappia ja niistäkin vain kaksi alimmaista hyllyä. Myös alakaappien tavarat ajttelin järjestää uuudelleen, isoihin laatikoihin voi laittaa kuiva-aineita, nyt niissä on muovipusseja ja leivinpaperi?!

Hox. Valaistus tässä keittiössä

klikk.noLiesituuletin on aika jees.  
 Tämä seuraava kuvahan oli vasta pientä pintaremonttia-ohjelmassa, ja kuvan olenkin linkittänyt tänne jo aiemmin, sillä tässä on todellakin realistinen vaihtoehto myös meille. 

Olenkin tykästynyt enemmän yhteen pitkään hyllyyn, mitä avohyllykköön missä on päällekkäin hyllyjä. Myös nämä valaisimet olisivat toteutettavissa. (kunhan käytännössä myös pistorasiat saadaan johokin. Selvitystyö käynnissä)Seuraava muutos on ollut mtv3:n tila ohjelmassa. Tämä on aivan tosi kaunis ja hieno keittiö. Tällaista ei ihan pikkurahalla meille saada, mutta tässä on monta inspistä, kuten liesituuletin & hyllyt, saareke!, ja valaistus, sekä ledit että seinävalaisin. Väritkään ei ole mitenkään pahat ;)
 mtv3.fi
Ja jotta realiteetit eivät unohtuisi Meidän keittiökaappien takaa paljastuu lastulevyseinää, rakoja, johtoja pintavetona, koloja johdoille ym. kakkaa. Eli tuo pitäisi levyttää ja sen seurauksena myös koko seinä keittiönpöydän luo asti. Ja minä olin vain laittamassa liesituulettimen ja maalamassa ;) Noh, ihan hyviä suunnitelmia jo on, en vaan osaisi päättää mitä lähteä totetuttamaan sitten kun sen aika on. (toivottavasti kesällä)

Google haulla löytyy tosi mielenkiintoisia projekteja, mutta en voi tänne niitä liittää, kun monet linkit menee toisten blogeihin.

Onko teillä tehty mitään vanhan keittiön radikaalia tuunausta? Linkkiä? 

6 kommenttia:

 1. Kivoja referenssikuvia :) Meille on rakentumassa tällä hetkellä uus talo ja keittiö on yläkaapiton (ja kuivauskaapiton myös). Oon tässä vuosien varrella huomannu, että en kaipaa yläkaappeja ollenkaan, joten mitäpä niitä sillon hankkimaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ja uuteen saat miettiä ksikki tarkoin niin saa kuitenkin tarvittavan määrän säilytystilaa:)

   Poista
 2. Noniin! Kiitoksia paljon kun linkittelit näitä. Sain pari hyvää vinkkivitosta itsellenikin ;)Olen nimittäin pohtinut tuota avohyllyasiaa - yksi vai useampi päällekkäin. En pysty päättämään.

  Meillähän tämä projekti on tosiaan parhaillaan pystyssä ja samojen ongelmien kanssa painitaan. Vielä on aika aikaista sanoa millainen on lopputulos, kun se on hieman muuttunut tässä eri työvaiheiden aikana :D

  Itse olin todella yllättynyt kuinka vähän meillä oikeasti olikaan yläkaapeissa tavaraa kun vähän järjesteli, ne mahtui hyvin alalaatikoihin ja saarekkeen kaappeihin. Yksi vanha senkki tuotiin kotiin eilen, ja sinne muutti kukkaruukut + suuret tarjoiluastiat, joita ei useinkaan käytetä mutta vie kohtuuttomasti keittiökaappien tilaa. Nyt on puhdistunut olo, kun sai tavaroita samalla järjestykseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos oli hyötyä :) Mä kyllä odotan teidän lopputulosta, millä aikataululla luulet että saatte valmiiksi? en malta odottaa. :D Arvaa vain tuleeko mulla sitten vielä enemmän kiire omaan uudistukseen kun näen teidän muodonmuutoksen :)

   Poista
 3. Aivan mieltsejä inspiskuvia!! Mä niin oon heikkona keittiöihin! En todella tiedä millaisen lopulta haluaisin, jos saisin sellaisen suunnitella! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ois kyllä aika "kauheaa" joutua suunnittelemaan koko keittiö uusiksi, miten sitä koskaan osaisi mitään päättää :D

   Poista

Mukavaa että vierailit blogissani. Toivottavasti jätät pienen merkin käynnistäsi. Huomaathan että yli kolme päivää vanhoihin teksteihin minulla on päällä kommenttien valvonta, että huomaan vanhoihin teksteihin mahdollisesti tulleet kommentit.