3/19/2013

Kvinoasalaatti


Otin jo tovi sitten kuvia kvinoasalaatista ja ajattelin julkaista sen "ohjeen" teillekin, sillä jossain haastehommelissa täällä blogeissa monikaan ei ollut maistanut kvinoaa. Eli luultavasti on helpompi lähteä ostamaan, kun on nähnyt miten sitä käytetään. Itse en myöskään tietäisi tällaisista mitään, mutta rakas siskoni tekee aina tämäntyylisiä ruokia ja minä samalla tutustun niihin, ja pian teen niitä itsekin.

Gogreen.fi kertoo näin kvinoasta:
Kvinoa on pinaatille ja punajuurelle sukua oleva yrtti. Se on peräisin Etelä-Amerikasta. Kvinoan syötävä osa on nimenomaan yrtin siemenet. Kvinoaa käytetään etupäässä couscousin, riisin tms. korvikkeena, mutta sen ravintoarvo eroaa paljon näistä kasveista. Koska syötävä osa on nimenomaan siemenet, sisältää kvinoa paljon proteiinia ja suhteellisen paljon hyvälaatuista rasvaa sekä vitamiineja ja kivennäisaineita.

Eli toisin sanoen paljon parempin vaihtoehto esimerkiksi riisille. Kvinoasalaatti

Tarvitset:
Kvinoaa
Sitruunamehua
Herbamarea
Minttua

Kukkakaali
Parsakaali
Sipuli
Jääsalaatti
Kurkku
Tomaatti
Fetajuusto (esim.aurinkokuiv.tomaatti)

 -Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta valmis kvinoa; öljyllä (esim. fetajuustopurkin öljyä), sitruunamehua, herbamarea ja minttua. (Jos minttu maistuu hammastahnalle voit jättää hyvin pois. ;) )
-Höyrytä vähässä vedessä kukkakaalia, parsakaalia ja sipulia.
- Leikkaa kurkku, tomaatti, jääsalaatti. Lisää fetajuusto. Sekoita salaattipohjaan lämpimähkö kaali-sipulisekoitus ja kvinoa.


Kuulostaa monimutkaiselta, mutta samalla kun kvinoa kiehuu kattilassa ja kukkakaalit höyrystyy pannussa, leikkaat tomaatit ja kurkut, ja simsalabim kaikki onkin valmista yhtäaikaa.

Minttukastike:
Kermaviili
Loraus sitruunamehua
Ripaus sokeria ja suolaa
Herbamarea
Minttua.


Kuvassa kvinoaa maustamattomana.

Me tehtiin tytön kanssa pelkkää kukkakaali-parsakaali-kvinoa-tonnikalaruokaa ja hyvin upposi kummallekin. 

 Kvinoan tilalla voi olla myös couscousia, sen voi maustaa samoilla jutuilla kun kvinoan. Tässä onkin vähän salaattisempi ja värikkäämpi kuva couscous-kanasalaatista.
Mitäs tänään syötäisiin??? 

2 kommenttia:

Mukavaa että vierailit blogissani. Toivottavasti jätät pienen merkin käynnistäsi. Huomaathan että yli kolme päivää vanhoihin teksteihin minulla on päällä kommenttien valvonta, että huomaan vanhoihin teksteihin mahdollisesti tulleet kommentit.