3/14/2013

Virkkausohje: TähtiAjattelin kirjotella tänne muutaman virkkausohjeen, joita voi hyvin käyttää sisustusjutuissa. Vaikka lapsille tyynyihin, tai koristeeksi huoneeseen. Vaikka pajun oksiin pääsiäiskoristeeksi tai mustia tähtiä olohuoneeseen. Tietysti myös vaatteisiin ja asusteisiin.

Yritin kirjoittaa ohjeen niin, että aloittelijakin saa siitä selvää. :) jos löytyy virheitä ohjeista, niin korjataan niitä sen mukaan ;)
Virkattu tähti

Tähden keskusta:
-Tee sormen ympärille langasta lenkki ja siihen 15 pylvästä.

Sakara
-Virkkaa 6 ketjusilmukkaa.
- Tee silmukkaketjuun piilosilmukka, kiinteäsilmukka, pylväs, ja kaksi pitkää pylvästä.
- Kiinnitä tähden sakara tähden keskustaan piilosilmukalla. 

-Toista sakaravaiheet viisi kertaa. =viisi sakarainen tähti.

Ja tähti on valmis!


Jos aikoo laittaa tähdet roikkumaan, voi tehdä kaksi tähteä ja ommella ne yhteen ja laittaa vähän lankaa sisään, niin tähdestä tulee pulleampi, eikä se käperry niinkuin kuvassa olevat, jotka aion kiinnittää muuhun käsityöhön.

2 kommenttia:

  1. Söpöjä. Itsekin haluan oppia virkkaamaan. Tällä hetkellä ei vain ole aikaa opetella. Ehkä sitten kesällä tai syksyllä voisi kokeilla. :)

    VastaaPoista
  2. Syksyllä on hyvää aikaa sitten opetella iltojen taas pimetessä :)

    VastaaPoista

Mukavaa että vierailit blogissani. Toivottavasti jätät pienen merkin käynnistäsi. Huomaathan että yli kolme päivää vanhoihin teksteihin minulla on päällä kommenttien valvonta, että huomaan vanhoihin teksteihin mahdollisesti tulleet kommentit.