8/10/2013

Koivu mustaksiMeidän takapihan edestä kaadettiin nyt kesällä puita ja pyysin metsurilta muutaman puunpätkän (pöllin?!) itselleni, ajatuksena tuoda ne sisälle ja maalata jollain tavoin. Vähän ongelmaa aiheutti se, että innoissani revin päällimmäisen kuoren/tuohen irti ja en kerennyt kuitenkaan koko pölliä kuoria, jolloin paksu kuori kovettui ja sitä ei enää saanut irti omin avuin. Puu kuulemma lahoaa jos kuoren jättää paikoilleen. On tosiaan hallussa nämä puutermit.

No, toinen koivupölli on nyt musta (kuvassa vain kertaalleen maalattu) ja toisesta tulee joko myös musta tai valkoinen. Alkuperäinen ajatus on, että musta tulee isomman tytön uudistuneeseen huoneeseen yöpöydäksi, toinen jää olohuoneeseen. Toiseen voisi taiteilla pyörät alle, (niinkuin pinterestissäkin), niin koko komeus olisi valmiimman oloinen. Sitten kun kyllästyttää, nämä voi viedä pihalle istuimiksi.

10 kommenttia:

 1. Kiva on! mulla on myös noita koivupöllejä jemmassa autotallissa ja samat suunnitelmat, mutta taisi käydä niin että kuori on nyt kovettunut kunnolla.. Saa nähdä saako niistä enää mitään tehtyä, hope so!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saa ja kyllä se mahtaa aika kauan pysyä kosteana jos tosiaan ei ole ottanut pois sitä tuohta ympäriltä niin se kuori on pysynyt notkeana ja sitä voi taivuttaa helpommin pois :)

   Poista
 2. Ihanan oloinen palli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 1-vuotias onkin käynyt siinä moneen otteeseen jo istuskelemassa ja heiluttelemassa jalkoja :)

   Poista
 3. Megahieno tuollaisena mustana nimenomaan! Ja pyörät vielä alle, niin avot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyörät kyllä vaatii ainakin olohuoneeseen, on muuten liian matala!

   Poista
 4. Hieno tuli! Mullakin on pöllejä jemmassa... Ja ei mitään aavistusta mistään kovettumisesta. Saas nähdä mitä niistä saan aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti onnistuu, ja onnistuuhan se, jos on tarvittavat välineet, mulla oli taas ihan surkeet :D

   Poista
 5. Mulla on ollut viime kesästä saakka ajatuksena tuoda kaksi pölliä sisään ja tehdä niistä jakkarat leivinuunin viereen.... Pöllit on edelleen metsässä :D

  Kiva idea toi pyörien laittaminen alle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole oma idea :D

   Pitäisi vissiin ottaa jokin päivä milloin tekee näitä "oon aikonut tehdä juttuja".. mä olen yrittänyt tehdä keskeneräisiä käsitöitä loppuun mutta huh, kun tylsää, kun uusia tekisi mieli tehdä !

   Poista

Mukavaa että vierailit blogissani. Toivottavasti jätät pienen merkin käynnistäsi. Huomaathan että yli kolme päivää vanhoihin teksteihin minulla on päällä kommenttien valvonta, että huomaan vanhoihin teksteihin mahdollisesti tulleet kommentit.