8/08/2013

Viherkasvit sisustuksessa

 

Pienenä meillä oli kotona kukkapöytä. Se oli koivun värinen pitkä penkki ikkunan edessä ja kukkaa oli vieri vieressä. Oli anopinkieltä, palmuvehkaa, kardemummaa ja limoviikunaa. Lattialla isoina kasveina jukkapalmu, traakkipuu ja limoviikunaa ja amppeleissa roikkui kultaköynnöksiä ja rönsyliljaa. Keittiön ikkunalla oli santpaulioita. Kukkaa oli niin paljon olohuoneessa, että ikkunasta ei ulos nähnyt. Samaan hengenvetoon täytyy todeta, että tänä päivänä äidillä on kukkapöytä hävinnyt olohuoneesta, mutta sama määrä kasveja asunnosta edelleen löytyy.

Meidän liiankin vaaleaan sisustukseen sopisi hyvin isohko kasvi vähän pehmeyttä ja väriä tuomaan. Lapsuudessa kukkia oli kokonainen kukkapöydällinen ikkunan edessä, nyt riittäisi ne muutamat.

Kun muutin kotoa, kannoin mukanani yhden traakkipuun, joka uskollisena seurasi mukana ainakin ensimmäiset viisi vuotta. Kesän se oli usein kastelematta kun olin eri paikkakunnalla mutta hengissä selvisi, kunnes jossain välissä pistin pois sen komean kokoisen karahkan. Ehkä olisi aika hankkia uusi kasvi tilalle. Pieniä kasveja on toki ollut senkin jälkeen, mutta suurta, lattialle sijoitettavaa ei ole ollut. Peikonlehti tuntuisi mukavalta vaihtoehdolta, traakkipuu, jukkapalmu ja limoviikuna vähän liian tutuilta vaihtoehdoilta. Blogeissakin nähty olivipuukin tuntuisi houkuttelevalta. Muuten silmää miellyttää myös palmuvehka ja anopinkieli, jotka voisin sijoittaa johonkin pöydälle. Rahapuustakaan ei haittaa olisi. Lisäksi pieniä kaktuksia! Kodinonnen sain kerran tuparilahjaksi, mutta tapoin sen parissa viikossa, hups.
Kuvat/Pictures:
Substral.fi
Pinterest/http://thedesignfiles.net/2013/05/sydney-home-cassandra-karinsky/
Pinterest/http://www.damselindior.com/2011/11/to-plant/


8 kommenttia:

 1. Kyllä kyllä, viherkasvit ovat mullakin hankintalistalla. :) Yksi iiiiiso anopinkieli ystävän viljelmistä odottaa ruukutusta ja sitten haluan jotain "roikkuvaa" keittiö/ruokailutila-akselille. :) Ainoa ongelma on, että on todellakaan jaksa hoitaa niitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin meinaa kastelu unohtua :D jospa sitä ryhditäytyisi. Nyt ajattelin kyllä hankkia sen skyplanterin kun se on ollut niin monesti aikeissa hommata. Ja siihen jotain oikein mummomaista :D

   Poista
 2. Mä oon niin huono viherkasvien kanssa että! Mutta, ostin noin vuosi sitten Orthexin Eden altakasteluruukkuja ja hyvin ovat elossa ja voisi sanoa, että jopa elinvoimaiset ;) Niitä siis suosittelen! Mulla on ruukuissa jukkapalmu, rönsylilja ja peikonlehti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Altakasteluruukut on kyllä hyviä jos ne on just niitä että seitä vettä jää lllumaan ja tikusta näkee onko vielä vettä, ei tarvitse niin usein kastella :)

   Poista
 3. Täällä on myös haaveiltu oliivipuusta, mutta luulen, että tappaisin sen heti kättelyssä :D Tämä oli mukava postaus, sillä lattialla pidettävä viherkasvi tuo kyllä oman tunnelmansa kotiin. Meiltä taitaa löytyä tuo palmuvehka, kiva oli saada sillekin kasville nimi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niistä viherkasveista omaa tunnelmaa tulee. Mulla on jäänyt noita kasvin nimiä mieleen joskus pienenä kun äiti niitä on paaponut :D

   Poista
 4. Hei, löysin blogisi selaillessani netistä viherkasveja ja silmääni osui ensimmäisessä kuvassa pöydällä oleva kukanmuotoinen viherkasvi. Osaatko sanoa, mikä kasvi on kyseessä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, en kyllä valitettavasti osaa sanoa mikä kasvi on kyseessä. Kaunis kasvi kyllä on :)

   Poista

Mukavaa että vierailit blogissani. Toivottavasti jätät pienen merkin käynnistäsi. Huomaathan että yli kolme päivää vanhoihin teksteihin minulla on päällä kommenttien valvonta, että huomaan vanhoihin teksteihin mahdollisesti tulleet kommentit.