8/12/2013

Its me.Ajattelin tehdä teille esittelyn itsestäni, sillä uusia lukijoitakin on tullut jonkin verran. Yleensä en tykkää mistään paljastushaasteista, sillä ensiksikin kun niitä tekee kovin monta, on blogissa jo paljon turhanpäiväistä  (liikaa) tietoa minusta ja toisekseen välillä tuntuu, -ketä kiinnostaa- että lempileluni lapsena oli juna tai se, että luen sanomalehden lopusta alkuun. Siksipä teen virallisen esittelyn ja jätän tulevaisuudessa paljastelut vähemmälle.Eli meillä asuu minä, mies ja kaksi tytärtä vm. 08 &-12 sekä koira. Olen pian 29 -vuotias ja asumme Pohjois-Pohjanmaalla. Nyt olemme asuneet tässä (niinkuin sivupalkin esittelyssä lukee seitkytluvun 120 neliöisessä rivarissa) reilun vuoden. Sitä ennen olen muuttanut kymmenen vuoden aikana 12 kertaa. Olen asunut myös Vaasassa ja opiskellut siellä insinööriksi. Nykyään olen taas opiskelija ja opiskelen hammaslääkäriksi ja toivon mukaan valmistun 2,5 vuoden päästä. Koska olen jo vanhus opiskelijaksi ja lisäksi lapsellinen, enkä elä perinteistä opiskelijaelämää, vaan tällaista rivitalo-koira-ja-farmari-pellonlaidalla-elämää,  niin kova kiire olisi jo valmistua ja olla niinkuin muutkin kolmikymppiset. Eli kaikki asiat on tällä hetkellä -sitten kun- asioita, koska haluan samoja asioita kuin työssäkäyvät samanikäiset mutta silti pitäisi olla ja elää kuin parikymppisenä. Viime vuoden olin puolittain äitiyslomalla ja nyt jatkan koulua melkein kokopäiväisesti.Tykkään tehdä käsitöitä, lähinnä kutoa ja virkkailla. Tykkään Cheekistä ja kidsingistä. Tykkään kuorosta ja jumpasta, lasten höpöttelystä, kavereista ja hauskanpidosta. Pelkään pimeää ja hissejä (varsinkin laivan hissiä tai verkko-hissejä, en ikikuunapäivänä menisi sellaiseen).
Koska kategoria on sisustus, kerron vähän myös siitä. Olen aina tykännyt sisustamisesta, pienenä sisustin oman huoneeni ja vuokra-asunnoissakin siihen on pyritty, mutta nyt omassa asunnossa sisustaminen on ollut mielekkäämpää ja kiinnostavampaa. Erityisesti pidän kaikesta suunnittelusta, rakentamisesta, remontoimisesta ja toivonkin, että joskus pääsen suunnittelemaan omakotitaloa itselleni. Se onkin ollut melko pienestä asti haaveissa. Joskus 11-14-vuotiaana olen piirtänyt pohjapiirroksia unelmieni talosta. Se oli kaksikerroksinen, jossa toisessa kerroksessa oli oma kampaamoni ja sitä kiersi koko talon ympäri parveke. Oikeastaan mietin, että olisin halunnut olla arkkitehti ;) ja kampaaja.
Kovin romanttinen sisustustyyli ei ole koskaan oikein kolahtanut, mutta pieni ripaus romantiikkaa ei ole pahasta sisustuksessa, se tuo kotoista tunnelmaa muuten liian kovaan ilmeeseen. Voin myös kertoa "salaisuuden", että en ole mikään ammattisisustaja enkä osaa tarkkaan nimetä erilaisia sisustustyylejä. Omassa yksinkertaisessa päässä on romanttista ja modernia sisustusta. Jonnekin välillä jää klassista ja skandinaavista. Toisaalta näihin voi myös yhdistää vaikka teollistatyyliä tai intialaisia vivahteita, boheemia ja bling blingiä (kai viimeinenkin on jo ihan virallinen tyyli ;) ). Mutta en osaa sanoa mitkä ovat pääkategorioita ja ns. samanvertaisia vaihtoehtoja.

Itse pidän monentyyppisestä sisustuksesta, ja välillä kamppailenkin sen suhteen tykkäänkö enemmän klassisemmasta, skandinaavisemmasta tyylistä vai bling blingistä. Tällä hetkellä suunta on enemmän skandinaaviseen suuntaan (tai johonkin ei-niin kimaltavaan), vaikka jouluna meillä vielä oli monia lasisia ja satiinisia juttuja. Ja blogia aloittaessa silmissä siinsi moderni, glamorous, bling bling sisustus, johon kuuluisi mm. kartellin tuotteet ja pörrömatot. Jossain välissä vein kimallukset makuuhuoneeseen, ja kerroin, että siellä voi olla pientä kimallusta, mutta nyt haluaisin niistäkin eroon ja häiritsee kun makuuhuone on erityyppinen. Mutta ns. lopullista päästöstä en osaa tehdä, sillä tykkään kovasti molemmista.Toki monia juttuja voi sekoittaa, mutta mielestäni blingbling, kimalluksineen ja satiineineen menee pilalle, jos sinne sekoitetaan taviskamaa tai sitä trendikästä rouheutta. Pidän vastakohdista materiaaleissa, mutta  jotenkin erotan tuon glamourtyylin kaikkitaieimitään -tyyliksi. Jos rakentaisin unelmientalon, sen sisustus olisi klassista, valkoista ja puuta, ajatonta, Artekia, Suomalaista, kuitenkin raikkaan nykyaikaisesti. Sen vuoksi tuntuu hassulta, että nyt ostaisin aivan erityyppisiä kalusteita ja koristeita, sillä eihän tuo aika voi enää k-o-v-i-n kaukana olla.
Pidän myös modernista ja pelkistetystä tyylistä, mutta olen huomannut, että kauniita esineitä on niin paljon, että en vaan pysty olemaan pelkistetty ja minimalistinen. Jos joutuisin valitsemaan modernin vai kotoisan, niin valitsisin modernin - tai modernisti kodikkaan (hehe). En tykkää että keittiön tasoilla on paljon tavaraa, mutta ihailen silti kuvia missä tasot ovat kodikkaan näköiset. Mielestäni olohuone on kodin sydän, siellä seurustellaan ja vietetään eniten aikaa.
Jos en olisi opiskelija, meidän sisustuskin olisi yllättäen varmasti aika erilainen. Välillä ärsyttää, että aina haluaa jotain. Olenkin vasta opetellut olemaan tyytyväinen siihen mitä on ja olenkin onnistunut siinä välillä aika hyvin. Sillä vastahan me olemme asuneet tässä asunnossa vuoden ja kaikki kalusteet ja esineet ovat uusia mm. olohuoneessa. Saatikka jos puhutaan niistä ei-materialistisista asioista. Ja ylipäätään, että asutaan omassa asunnossa, oli pelkkä haave pari vuotta sitten. Opientotuessa ei ole ajateltu sitä, että voisi joskus ostaa jotain designea (aika outoa). Harva työssäkäyvä ostaa lampun, joka maksaa koko kuukausitulojen verran tai vaikka puolen tulon verran! Olen luvannut itselleni, että kun menen joskus hamassa tulevaisuudessa töihin, niin ostan ekoista palkoista RAR-keinun. (kyllähän minä sen 3 vuoden päästäkin haluan ;) )

Tikkurilan tyylitestin mukaan olen luova seikkailija ja aitouden etsijä.


 Kuka jaksoi lukea loppuun?


Kuka sinä olet?
35 kommenttia:

 1. Jaksoin lukea loppuun. Kauniita kuvia ja mielenkiintoinen teksti. Koin paljon samanlaisia ajatuksia sisustustyyliäni ajatellen. Yritän pitää mielessä, että kotia sisustan omien mieltymysten mukaan perheenjäsenet huomioiden, mikä tuntuu oikealta ja hyvältä. Välillä taas tulee niitä huteja ja kokeiluja, jotka ovat eri trendien mukanaan tuomia. Meillä vaikuttaa myös kissa, joka paljolti ohjaa materiaalivalinnoissa eteenpäin.. Kiitos tästä mukavasta postauksesta ja kivaa iltaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuokin on totta, että lehtiä ja blogeja lukiessa helposti hairahtuu pois siitä, mistä oikeasti tykkää, siellä omassa kotona. Lehdissa melkein kaikki näyttää hyvältä, mutta kotona niistä ei tykkääkään. Onneksi ajan kanssa tässä on alkanut löytämään ne jutut, mistä oikeasti tykkää! :)

   Poista
 2. Luin loppuun ja tulin uudeksi lukijaksi. Kivoja paljastuksia, tosin en itsekään aina pidä kertomisesta ja paljastuksista. Mutta ehkä se olisi paikallaan minulla kotiliedessäkin. Toivotan sinut tervetulleeksi blogiini kotiliesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta oli kiva että on ns. virallinen esittely, niin voin hyvin itse määritellä sen mitä haluan kertoa. Itse olen ainakin sen verran utelias, että olisi kiva aina vähän tietää kuka siellä blogia kirjoittelee. :)

   Poista
 3. Jaksoin lukea! :) Kivoja ajatuksia, ja kiva oli lukea vähän "pintaa syvemmälle". Mullakin on ollut suunnitelmissa postata itsestä ja ajatuksista vähän enemmän, katsotaan milloin saan aikaiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukva kun jaksoit lukea loppuun :) kävinkin juuri lukemassa oman juttusi :)

   Poista
 4. Luin loppuun.
  Paljastukset itsestäsimolivat mukavia. Joissain kohdin tunnistin itsenikin. Blogeissa on monia niin ihania koteja, että oma mieltymys sisustamisessa vaihtelee ajoittain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, niin monentyyliset ovat kivoja. Monenlaisesta olen tykännyt tai luullyt tykkääväni, mutta luulen että nyt on alkanut löytymään se mistä tykkään,ainakin tässä asunnossa :)

   Poista
 5. Ihanaa oppia sinusta lisää! Pidän peukkuja, että haaveesi toteutuvat :)

  VastaaPoista
 6. Hei ihana. :)
  Helposti jaksoin lukea ja lukisin vielä enemmänkin. (Rouva Utelias täällä)
  Modernisti kodikas, jep. Tuli Kerttu mieleen. :D

  VastaaPoista
 7. Imagea kompaten helposti olisin lukenut pidemmällekin. Aina kiinostaa ketä ruudun sillä puolella on kun tällä puolella on niin tylsä-perus-nainen :D Olen seurannut blogiasi kauan, tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, toiset ja toisten jutut kuulostaa aina kiinnostavilta ja itse on juurikin tylsäperusnainen :D

   Poista
 8. olipa kiva postaus, oli tosi hauska kuulla sinusta ja sisustusmietteistäsi enemmän. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava että tykkäsit :) Ei mennyt "hukkaan" tämäkään :)

   Poista
 9. Mielenkiintoinen postaus!:) Multa jotenkin mennyt ohi, että teillä lapset aika samanlaisella ikäerolla kuin meillä (-07 & -12). Täytyy varmaan joskus tehdä itestäkin tällainen esittely. Sisustustyylien kanssa on tosiaan hankalaa, kun tykkää niin monenlaisesta. Välillä haluaisin minimalistisempaa, mutta taidan kuitenkin pysytellä tässä turvallisessa blingblingissä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo meillä on isompi aivan loppuvuodesta 08 syntynyt että viisi täyttää vasta joulun tienoilla. Aika kaamee ikäero kun isompi kiusaa koko ajan pikkusta :/ .. Tyylijuttu on kyllä hankala kun kaikkia ei voi sekoittaa. Teillä on niin linjassa koko asunnon tyyli, että sitä on hankala lähteä muuttamaan, ja eikä ole tarviskaan teillä on niin kaunista :)

   Poista
 10. Ihana esittely!! Kiva oli lukea sinusta näitä juttuja! MUTTA - toivon ettet kuitenkaan jätä kaikkea paljastelua jatkossakaan pois, sillä on kiva kun tekstien takana on ihminen ;). On kiva lukea näitä tällaisiakin nimittäin :)

  Ja kyllä -- jaksoin lukea loppuun, olisin jaksanut enemmänkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän täältä jotain ihmisyyttä vielä löydy jatkossakin :D Ei ehkä näin virallisesti mutta jossain muuun lomassa. Ihan vaan senkin takia että kas kummaa aina ei riitä juttua omista nurkista, vaikka pitkäänhän tuota on jo riittänyt :DD

   Poista
 11. Ihana esittely!! Kiva oli lukea sinusta näitä juttuja! MUTTA - toivon ettet kuitenkaan jätä kaikkea paljastelua jatkossakaan pois, sillä on kiva kun tekstien takana on ihminen ;). On kiva lukea näitä tällaisiakin nimittäin :)

  Ja kyllä -- jaksoin lukea loppuun, olisin jaksanut enemmänkin! :)

  VastaaPoista
 12. Jaksoin lukea loppuun! Ja ihana oli tämmöinen esittely postaus :) Toi on NIIN totta, että sisustustyyleistä on vaikaa valita sitä yhtä mieleistä. Mutta ehkäpä aika auttaa tähänkin ongelmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti aika auttaa, tässä vuoden aikana olen jo seilannut sen verran monen tyylin välillä omassa päässäni, luulen että oma juttu sieltä alkaa löytymään :) Katsotaan vuoden päästä :)

   Poista
 13. Luettu on ja tykkäsin tästä esittelystä enemmän kuin kiertokirje-tyyppisistä ratkaisuista :)
  Ja hei,siehän oot melkein naapuri :) Jotenkin olin sijoittanut sut etelään.

  Ja nyt mä muistin taas että pitäs varata aika hammaslääkäriin...Pakko kysyä nyt kun on tilaisuus että ei kai hammaslääkäreiltä pyydetä samaa kuin sähkömiehiltä "et viittis vilkasta,joku siellä on vikana.." ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä onkin paljon täältäpäin :D .. kyllä sitä noinkin kysytään, ja erityisesti osataan selittää MIKSI siellä on jokin vikana, äidillä huonot luut ja silleen :D

   Poista
 14. Mä jaksoin kans! Hieno esittely tosiaan, kerrankin aito ja rehellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäpä tässä peittelemmään, tai esittämään hienompaa kun onkaan :D Tässä oli hyvä että saa itse vetää rajan mitä paljastaa, monet eivät välttämättä halua tai voi paljastaa esim ammattiaan, jos se on jotenkin ns. arkaluontoinen (opettja, sosiaalityöntekijä, kansanedustaja :D ), mutta minulla ei ole sitä pelkoa koska olen vasta opiskelija :)

   Poista
 15. Jaksoin lukea ja olipa kiva esittely sinusta. Täällä kans yks joka kovasti miettii ja puntaroi millaisen sisustuksen haluaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä olisi parempi että olisi monta pientä asuntoa ;) tai ainakin se mökki. Voisi laittaa vähän eri tyyppisiä sisustuksia :D

   Poista
 16. Jaksoin lukua loppuun. :)Kiva oli lukua ja tietää kuka blogin takana on. Itekkää en kovin pljasteluista tykkää,mutta joskus kait Pitäs jotaki itekki inahtaa itestä blogissani, että lukijat tietäs,kuka sielä oikein häärää. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on kivempi lukea kun vähän tietää kuka kirjoittaa, tai varsinkin haluan tietää että esim sisustusblogissa että millanen talo, uusi vai vanha, tai vaikka onko kerrostalo vai omakotitalo, jotenkin hankala mennä vaikka uutta blogia lukemaan jos mistään ei löydy ns. perustietoa :DD

   Poista
 17. Ihana esittely, saisi moni muukin tehdä samanlaisen. Miksen tietty minäkin. :)

  Mulla on joku kamala angsti romanttiseen sisustukseen ja blingblingiin. Jonkinlaista blingiä kestän jouluaikaan, mutta muutoin jotenkin liian krumeluuria mulle. Huomaan koko ajan kaipaavani yhä yksinkertaisempaa ja yksinkertaisempaa. Saa nähdä, mihin tässä vielä päädytään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on ihana katsoa romanttisesti vähän romanttisemmin sisutettuja koteja, mutta itselle en osaisi kuvitella. Sitä blingblingiä osaisin itselle kuvitella ihan hyvin, mutta sitten huomaan että hankin paljon kaikkea krääsää mitä pidän ihan arvottomana ja olen laittamassa ne parin kk päästä laatikkoon. Eli Less is More, tai pikemminkin pitää ostaa vain niitä mistä oikeesti tykkää :)

   Poista
  2. Siis täh? Katsoa romanttisesti..eli ihan vaan romanttissti sisustettuja.... :D

   Poista
  3. No voihan sitä katsoa romanttisestikin romanttisia juttuja, hihih :D

   Poista

Mukavaa että vierailit blogissani. Toivottavasti jätät pienen merkin käynnistäsi. Huomaathan että yli kolme päivää vanhoihin teksteihin minulla on päällä kommenttien valvonta, että huomaan vanhoihin teksteihin mahdollisesti tulleet kommentit.