5/05/2013

Laminaattia mä metsästän

Tämä postaus soveltuu vain teille, jotka olette miettinyt laminaattien laittoa lattiaan ja mietitte värivaihtoehtoja.

Me käytiin viime viikonloppuna ohikulkiessa Bauhausissa katsomassa laminaatteja. Viimeksi kun laminaatteja mietin, meillä oli vaihtoehtoina Parador Arctic Pine ja Parador vaaleanharmaa. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että virhearvio tuli tehtyä. Valitsimme siis silloin aiemmin lastenhuoneen "testilaminaatiksi" vaaleanharmaan, ja niin se vain on, että sitä ei tule meidän koko asuntoon. Liian tumma omaan makuun ja levoton kuvio isolla pinnalla, vaikka se kivasti korostaakin valkoisia verhoja ja kalusteita. Mutta sinänsä onni, että laitoimme laminaatit yhteen huoneeseen, sillä ilman sitä olisin saattanut yhden testipätkän avulla valita koko asuntoon tämän vaaleanharmaan. Vaikka harmittaakin nyt, että jos yhdessä huoneessa olisi jo haluamamme väri, olisi "pienempi kynnys" laittaa laminaatit jo seuraavaankin huoneeseen.

Parador Arctic pine


Ja tässä mielenkiintoinen tieto; Koska Arctic Pine sävy on jo tuttu, otimme testiin yhden palan Laura Ashleyn Arctis Pine-laminaattia. Myyjä kuitenkin osasi kertoa, että se on ihan samaa sävyä tuon Paradorin kanssa, Laura Ashleyta vaan saa myös viisteellisenä. Lauran hinta on noin 17,50 € (tosin juuri äsken netissä oli alessa 11,50 ilman viistettä) ja Paradorin Arctic Pine on usein alennuksessa 10€/neliö. Eli aika helppo valinta olisi kallistua halvempaan. 

Ollaan harkittu myös viisteellistä laminaattia, joka toisi vaaleaan lattiaan vähän särmää, mutta en kyllä halua maksaa pelkästä viisteestä kymmenta euroa, joka oli hintaerona Bauhausissa viisteellisen Laura Ashleyn ja Paradorin laminaatin välillä. Sitten vielä sellainen seikka, että meillä on pitkät käytävät asunnossa kahteen suuntaan, joten mietin miltähän raidoitetulta laivankannelta koko asunto näyttäisi kun viisteviivat menisi pitkin (vai poikin) käytäviä.


Laura Ashley Arctis pine


Itse asiassa, ollaan mietitty myös tummia laattoja (joko oikeita laattoja tai laatan näköistä laminaattia) keittiöön, sillä keittiössä vaalea laminaatti ei ole kaikkein paras, ainakaan meille. Ylipäätään kun katsoo vanhaa keittiön parkettia, huomaa, että siihen on muutaman kerran jotain tipahtanut, eikä laminaatti olisi yhtään kestävämpi vaihtoehto. En tiiä, onneksi ei tarvitse vähään aikaan vielä päättää!! Mut se on varmaa, että vaalea laminaatti meille tulee.

Olen miettinyt miten asunnon myyntitilanteessa käy, onko aivan vaalea laminaatti silloin huono ratkaisu. Mutta uskoakseni sekä vaalea että vaaleanharmaa tulevat olemaan aika pikaisesti ohimeneviä trendivärejä lattiassa, joten näistä parempana vaihtoehtona näen vaalean, sillä vaalea sopii oikeastaan kaikenlaiseen sisustukseen, toisin kuin harmaasävytteinen.

Onko teillä vaalea laminaatti? Tai laattalattia keittiössä? Tervetuloa uusille lukijoille ja mukavaa alkavaa viikkoa!

17 kommenttia:

 1. Vastaan tähän silti vaikkei ajankohtaista itselle enää olekkaan... :) Meillä oli vanhassa kämpässä Tarketin viisteellinen laminaatti, K-raudan alesta se sillon nykästiin muistaakseni 13e/neliö. Tykkäsin kovasti lattiasta ja sen sävystä. Tarketilla on mun mielestä aika kivan näköisiä laminaatteja. Ja noi viisteet tuo mun mielestä laminaattilattiaan eloa ja mielenkiintoa. Moni luuli parketiksi viisteiden vuoksi..

  Meillä on nyt tässä nykyisessä asunnossa parketti ja noi viisteet tuli tännekkin. Pitkällä käytävällä ne korostuu ja omaan silmään se on tosi kiva :) Ei tuu laivankansi mieleen, mutta vieraiden mielipiteistä en tiedä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin viime vuonna käytiin katselemassa mm. k-raudassa ja starkissa ja jossain paikallisissa rautakaupoissa ja niissä olia aivan älyttömän huonot valikoimat. Bauhausissa on ollut parhaat, mutta olisi tosiaan kiva löytää lisää vaihtoehtoja kun tunnettuja laminaattimerkkejä tuntuu olevan vaikka kuinka paljon. Parketti ois kyllä ihanteellinen, mutta ei kyllä kannata tähän asuntoon laittaa.

   Poista
 2. Vastaan vaikka laminaattia meillä ei olekaan. Mutta vaalea viisteellinen parketti laitettiin juuri (edellinen postaus) ja mun mielestä se on ihana. Pitkää pätkää löytyy meiltäkin eteiskäytävästä olohuoneen peränurkkaan asti, eikä kyllä tule yhtään laivaisa olo :) Harmaata meille jossain vaiheessa mietittiin, mutta valkoinen vei voiton juuri sen suuremman ajattomuuden vuoksi.

  Keittiön laatoista. Varmasti ihana lattian kunnon kannalta. Armoton astioille ja muille esineille, jos sinne yhtään mitään tiputtaa. Tässä meillä oli ennen graniitti koko alakerrassa ja siihen jos jotain tippuui niin meni säpäleiksi vaikka parketilla (mulla ei kokemusta laminaatista) ehjänä säilyikin. Just tänään tuli taas itkua eteisessä jossa vanha lattia vielä on, kun pojan pikkuauto meni palasiksi sinne tippuessaan, vaikka muuta heittelyä on kestänyt vaikka kuinka paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luvattoman kauan kesti näihin kommentteihin vastaus, vaikka aihe on minulle niin "rakas" ;)) Kiitos sisi kommentista. Sehän se on laattalattiassa, että astiat särkyy heti jos tipahtaa ja pelkäisin ehkä koko ajan että pienimmät ei kaadu siinä halkaise kalloansa :) Tietty olisi niitä laminaatteja jotka on laatan näköisiä mutta ne on sen 25 e neliöltä niin ei se ehkä kannattaisi tässä asunnossa. Mietitään :)

   Poista
 3. Anonyymi6/5/13 08:40

  Viime kesänä hankittu laminaattilattia, mutta päätin kommentoida! Edellisessä kodissa, joka myytiin viime vuoden keväällä, meillä oli vähän koivuun vivahtava vaahteralaminaatti. Asunnosta kiinnostuneet ihastelivat lattiaa ja ostajakin tykkäsi. Kun mietittiin uuden asunnon lattiaa, niin eka perusteemme oli "ei vaahteraa, nyt otetaan jotain muuta". Kun sitten näimme RTV:ssä heidän laminaattivalikoimassa LC50 / valkovaahtera-kuosin luonnossa, niin kaikki muut näkemämme (K-raudan, Bauhausin, Starkin yms.) kalpenivat sen rinnalla ja valinta oli tehty! Ilmeisesti me sitten vain olemme vaahteraihmisiä :) Laminaatti on melko kapeista sauvoista tehty, vähän ehkä harmaaseen vivahtava, elävä, mutta silti kaunis ja rauhallinen puunsävyinen. Meillä on vaaleanharmaata isoa seinäpintaa paljon, valkoisia huonekaluja, erittäin valoisa asunto ja kaikki ihastelevat meidän lattiaa! Samaa laminaattia on myös keittiössä eikä ole mitään valittamista. Helppo pyyhkäistä pienet roiskeet pois.

  Vaahtera ei ilmeisesti ole Suomessa kovin yleinen kuosi ja lisäksi tuonkin laminaatin käyttöluokka taisi olla pykälää alempi kuin suurimman osan muiden laminaattien. Sama juttu oli entisen kodin lattian kanssa. Sitä rasitti kaikkein vauhdikkain pikkulapsiaika (poikalapsi: potkuautoja, pikkuautoja ym. ym.), mutta lattia kyllä kesti tosi hienosti. Uusi lattia tosin sai heti alkumetreillä ikävän tällin, kun tämä tohelo äiti pudotti silitysraudan kärkipää edellä...auts.

  Mutta meillä siis hyvät kokemukset laminaateista. Toki parketti on aina parketti (puu on puuta), mutta meille se oli hintakysymys (valitettavasti). Tuon RTV:n laminaatin hintaa en tarkalleen muista, oisko ollut jotain 14-15 eur/neliöltä.

  Tosi monet, joilla itsellä tummat tai tummemmat lattiat, ovat olleet ihastuneita tuohon vaaleuteen. Jotenkin luulen, että suomalaiset kovin helposti valitsevat jotain samaa/samanlaista, jota muualla ovat nähneet eivätkä ehkä uskalla valita jotain hiukan erilaista. Vaikka oman maun pitäisi olla se, joka ratkaisee! Ajatelkaa, että valitsette lattian, jota TE katselette ja jonka kanssa elätte, älkää miettikö mahdollisia ostajia, ellette samantien ole laittamassa asuntoa myyntiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos hyvästä kommentista. Onkohan meilläpäin RTVtä, pitääpä tarkistaa..No meilläkin on hintakysymys tuo parketti ja lisäksi ei tähän kannattaisi laittaa kun pinta-alaa kuitenkin on, niin 5000€ lattia olisi aika tuhlausta kun arvo nousisi asunnolla tuskin ollenkaan..Näen jo sieluni silmin meillä vaalean lattian :DD

   Poista
 4. Minunkaan mielestä ei tule laivaisa- olo. Ja itsehän olen jo tarpeeksi hehkuttanut viisteellistä mallia :D Vaikeeta valinta on, semppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi voidaan vielä miettiä, mutta houkuttaisi kyllä jo laitella laminaatit mutta kun ei kannattaisi kun ne patterit vaihdetaan ja lattiaan jäisi heti tyhmiä koloja kun patteri putki lähtee nyt lattiasta ja uudet patterit tulee pintavetona jostain katosta tai jotain ;D

   Poista
 5. Meillä onnykyisessä kodissa juurikin tuo paradorin vaalea laminaatti. Käy kurkkimassa blogissa miltä näyttää www.nauravanappi.blogspot.com Entisessä oli tumma laminaatti ja kyllä tää vaalea vaan avartaa tilaa, eikä pöly ja rasva esim näy niin helposti kuin tummassa. Tosin mun tummat hiukset kyllä näkyy ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentista. Kävin kurkkimassa ja hyvältä kyllä näytti. Tuleepahan imuroitua enemmän jos omat hiukset tai koiran mustat karvat alkaa pistämään liikaa silmään :)

   Poista
 6. Meillä on vaalea laminaattilattia kodissamme ja tykkään tosi paljon (jos haluat kurkata minkä värinen, käy blogissani siellä monessa kuvassa näkyy lattia). Keittiössä meillä on laattalattia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommnetista! Kiva nähdä valmiita lattioita, saa paljon paremman kuvan mitä yhdestä pikku palasesta. Teidän lattia oli kyllä kaunis :)

   Poista
 7. Hei Jonsku ja Valoisaa vaaleata.'
  kiitos kaikille oikein hyvistä kommentista.
  Ostin juuri täyden lavan Lura Ashleyn Pine White laminaattia sattumalta -ja oikeastaan aivan samoista syistä kuin Jonsku ja muut ovat valintojaan tehneet. Myyjä kertoi lisäksi, että asentaminen on helpompaa kuin Arctic Pinen joka sis on jo tuttu minullekin.

  Jännä nähdä millaista jälkeä saa lavalisella Laura Ashley Pine Whiteä, jos näyttää laivan kannelta niin toivottavasti puisen purjeveneen kannelta joka aurinkisella säällä seilaa myötätuulessa kaikkien Rakkaimpiensa kanssa onnellisen elämän aalkokossa.

  sauli

  VastaaPoista
 8. Vanha juttu, mutta olisin kysynyt mitä olette tykännyt tuosta Paradorin lattian laadusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä ihan tykännyt, mutta kyllähän se kovalta jaa kylmältä tuntuu parketin jälkeen. Paljon ei ole kokemusta muista laminaateista, mutta jotenkin tuntuu että tämä on jalalle kovemman tuntuinen kuin joku muu. Muuten laatu ollut ihan hyvää, vettähän laminaattii ei kyllä kestä vaan saumat helposti turpoaa :/ Mutta suosittelen jos ei ole halua laittaa parkettia. Itse kyllä joskus tulevaisuudessa laitan omakotitaloon ehdottomasti parketin! :)

   Poista
 9. Onko teillä tullut omaa kokemusta tuosta vedestä/turpoamista tämän laminaatin kanssa? Parketti ei meillä vaihtoehto ja edellisessä keittiössä on ollut laminaatti kymmenen vuotta ja hyvin on kestänyt eikä saumojen turpoamista esiintynyt. Nyt vain pohdimme olisiko tämäkin laminaatti yhtä hyvää tämän ominaisuuden suhteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On meillä muutamasta kohdasta turvonnut saumat, ne ei näy, mutta kun kädellä kokeilee, niin on noussut juuri se saumakohta. Mutta näissä kohdissa on seissyt vesi vähän aikaa. Mutta ei mitenkään pahasti, en sen takia jättäisi ostamatta. Ja itsehän siihen voi vaikuttaa :)

   Poista

Mukavaa että vierailit blogissani. Toivottavasti jätät pienen merkin käynnistäsi. Huomaathan että yli kolme päivää vanhoihin teksteihin minulla on päällä kommenttien valvonta, että huomaan vanhoihin teksteihin mahdollisesti tulleet kommentit.