5/24/2013

Yli rajojenViimeiset vuodet olen ollut vakaasti sitä mieltä, että kaikki kalusteet pitää olla valkosia. Valkoisen seuraksi voi laittaa mustia tekstiileja tai kirkkaita värejä vaikka kynttilöiden muodossa tai välillä pitää vain valkoisena, so easy. Aika hyvin päästiinkin eroon muista kalusteista, muutamaa mustaa poikkeusta lukuunottamatta. Kun tarpeeksi kauan pyrkii tavoitteensa, on suunta jo vähän muuttunut matkan varrella. Ja hyvä niin. On aika helpottava tunne huomata, että kaikkien kalusteiden (hyllyt, lipastot, pöydät) ei tarvitse olla valkoisia, vaan muutama kaluste voi olla erivärinen ja silti lopputulos on tasapainoinen.

Tämä kaikki-on-pakko-olla-valkoisia/samanvärisiä juontaa varmasti juurensa niihin kuuluisiin Pyökkiaikoihin, jolloin kaikilla oli se uusi hieno kirjahylly, jossa on keskellä telkkarin paikka. Lisäksi muutama kotikotoa mukaan otettu kaluste, jotka myös ovat eriväriä, jollakin raukkaparalla jopa mäntyä.

Nyt pikkuhiljaa huomaan, että olen päässyt irti tästä ajattelumaailmasta ja voin katsella paljon rennommin kalustetarjontaa. Tosin, en minä sitä pyökkiä lähtisi ostamaan tai sekoittelemaan enempää värejä. Mutta aloitetaan koivusta! Minusta tulee oikeesti ihan mummo kohta seurakuntatalo-Artek pöytien ja -tuolien ihailujen kanssa ja kohta meillä on varmaan kukkapöytäkin. Ei puutu enää kuin puhelinpenkki. Ainiin mutta meillähän tavallaan jo on (kiinteä) sellainen!

Tämä on varmaan joku psykologinen juttu, että kun kasvaa isoksi, niin haluaakin samantyylisen kodin, minkälaisia on ollut silloin, kun itse on ollut pieni, hiukkasen modernimmalla ilmeellä?


Mukavaa myöhäistä perjantai-iltaa!!
6 kommenttia:

 1. Se on se nostalgia. Mulla se on seiskytluku jota diggaan kovasti. Sarvikset, keltaiset tuolit, retrokuosit ym. ym....
  Ja mullakin oli musta-pyökki kirjahylly missä se kolo telkkarille. Ja tummansininen sohva :) Hyhhyh.
  Puunväri sisutuksessa valkoisen kaverina on tosi kiva. Oon huomannut sitä lisääntyvän meilläkin vaikka meillä on muutakin kuin sitä valkoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nostalgiaa :) toivottavasti ne pyökit ja mäntyykuviot eivät ala liian aikaisin nostalgisoimaan ;)

   Poista
 2. Se on kyllä jännä miten se pyökki joskus oli in. Ja sitten sen jälkeen kirsikka. Ja miten niitä kumpaakaan ei (ainakaan viiluna) voi sietää edes himpun vertaa. Tai kellastunutta mäntyä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei noista mitään. Kirsikkakin on aika yök vaikka sitä vielä näkeekin aika usein mm. vanhemmilla ihmisillä, jotka on ostanut "jotain uutta" männyn tilalle ;)

   Poista
 3. Puhelinpenkki kuulostaa hyvältä. :D Ei mutta! Vaaleat puut ovat kyllä tehneet paluun ja hyviltähän ne valkoisen kanssa näyttääkin. Mäntyä odotellessa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo puhelinpenkki, sellanen jossa on vihreää samettia se istuinosa ja koivuinen muuten ;) Vaalea puu ja valkoinen on kyllä nätti, pitää vaan olla sopivan vähän sitä puuta. Meilläkin se pääsee oikeuksiinsa vasta sitten jos saadaan se vaalea lattia, nyt lisäämällä tulee vähän liian puista! ;) ja en oikein osaa päättää tykkäänkö enemmän sellaisesta vaaleasta käsittelemättömästä puusta vai selkeästi tammensävystä/vaaleksi sävytetystä tammesta...

   Poista

Mukavaa että vierailit blogissani. Toivottavasti jätät pienen merkin käynnistäsi. Huomaathan että yli kolme päivää vanhoihin teksteihin minulla on päällä kommenttien valvonta, että huomaan vanhoihin teksteihin mahdollisesti tulleet kommentit.