9/17/2013

Seinät kaatuuVaikka otsikko voisi tarkoittaa muutakin, niin meillä se tarkoittaa ihan konkreettista seinien kaatumista. Vaatehuone, wc ja kodinhoitohuone ovat tänään päätyneet symbioosiin, ja niistä muotoutui 6 m2 kokoinen wc-pyykkihuollolla. Toki nyt vasta työ alkaakin, mutta seinät on kaatunut ja nyt vessassa oikeasti mahtuu pyllistelemään lasten kanssa entisen 1,5 m2 sijaan! Ja voi sitä avaruutta mikä sinne tuli ja valokin tuplaantui, vaikka ikkunaa ei tehtykään.

Aiemmin kirjoitin wc-suunnitelmista, ja suunnitelmat eivät olekaan tästä paljoa muuttuneet. Lattia laatoitetaan, pyykkikoneen viereen tulee kaappeja ja niiden päälle tasoa. Myös wc ovi vaihdetaan eli sen verran remontti leviää, niinkun niillä tapana on. Se onkin mahtavaa, minä olen niin inhonnut noita vanhoja tuhat kertaa maalattuja ovia, jotka on juuri ja juuri 60 cm leveät. Voip olla, että myös allas-wc-pytty seinä laatoitetaan uusiksi. Seiniä myös levytetään uusiksi, että vessaan ei mene kolmea ovea. Väreinä on samaa kuin keittiössä, valkoista, mustaa, ja puuta, tosin vähän eripäin värit; vessassa tehdään kaikki ne jutut, mitä keittiössä ei uskalleta eli enemmän mustaa ja puuta ;D Itseasiassa kokovalkoinen pienellä ripauksella vaaleanharmaatakin olisi mukavan raikas (ja sinne sitä blingblingiä) eli värisuunnitelmat eivät ole vielä aivan kirkossa kuulutettuja. 
Allasseinän laatoiksi olisikin montaa vaihtoehtoa, kiinnostavimmilta nyt tuntuvat musta tai valkoinen fasettilaatta, tai tiililadonnalla mustia suorakaiteen mallisia laattoja valkoisilla saumoilla. Laatoilla on aika suuri vaikutus, ne määrittää aika pitkälle koko tilan tyylin millainen se on. Toisaalta tuntuu tyhmältä laatoittaa seinää, johon on tarkoitus tulla myös iso peili. Eikö siellä peilin takana voi olla jokin musta aukko, mitäs sinne rahoja tunkemaan?!

Lisäksi avohyllyä yhteen kulmaan ja myöhemmin ehkä pari yläkaappia peräseinälle, jos on tarve. Ei meillä ole koskaan ollut kunnon kodinhoitohuonetta (eikä nytkään tule pariaatteessa), mitä niihin kaappeihin kuuluu edes laittaa? Meillä ei kyllä siivousvälineitä/pyykinpesuvälineitä riitä montaa kaapillista.Kuva 

 
Meillä on muuten alkanut myös putkiremontti, se minkä piti alkaa kesällä, mutta lopulta sen aloitus venyi syksyyn. Tavarat ovat aivan sikinsokin, kun ikkunoiden alta on pitänyt ottaa kalusteet pois. Putkia on vedetty pitkin asuntoa, ja kauhulla odotan mitä ne putkipojjaat on seuraavaksi reijittänyt. Siis kaappeja, (mm. meidän eteisen peilikaapin, murr) ja seiniä. Onneksi tämä putkiremonttiversio on tosi nopea per asunto, patteriputket on jo vedetty meidän asuntoon kahdessa päivässä, ja vielä pitää poistaa patterit ja laittaa uudet tilalle. Sitten vielä käyttövesirunko vedetään asuntojen läpi. Noin marraskuussa koko homma pitäisi olla ohi koko talossa. Sitä kylppärempaa me ei nyt tehdä, mutta on meillä pian uusi vessa.


Sellaista tällä erää, ehkä säikäytän teitä joku päivä tämän hetken tilanne kuvilla, sillä paluu arkeen, vessassa on nyt kolmea erilaista muovimattoa, vihreää, beigeä, ja laatta look-a-like-mattoa. Ehkä ne voisi hitsata yhteen.4 kommenttia:

 1. Hei, kuvia kehiin vaan! Meiltäkin löyty tuota samaista laattamattoa... Ugh! Naapurin kämppä on myynnissä, näyttää olevan ihan keittiön välitilassakin sitä. 70-luvun herkkuja <3

  Voin hyvin kuvitella tuon tilantunteen ja avauruuden mikä siellä tilassa nyt vallitsee! Mua oon nyt tykästynyt noihin fassettilaattoihin ja niitä meinattiin keittiöön laittaa. Eli äänestän fassetteja. Peilin taakse integroitu kaappi, heh...;)

  VastaaPoista
 2. Joo voipi olla että valkoiset fasetit tulee yhteen seinään. Ei ehkä uskalla korostaa juuri täällä kämpässä tuota tiiliseinä efektiä mustilla laatoilla, kun on muuallakin ihan oikeaa tiiliseinää.. :) Tänään onkin saatu jo keittiön puoleinen oviaukko suljettua, aika hassua, monestikohan yritän siitä vielä nakata esim. pyykkiä muka huoneeseen ;)

  VastaaPoista
 3. Onnea projektiin ja näyttäisi teillä mukavasti xseinien kaadon myötä tila avartuvan :) Mukavaa syksyä ;)

  VastaaPoista
 4. Toi musta laatta valkoisilla saumoilla on kyllä kaunis!
  Ei kai se haittaa jos toisessa huoneessa on oikeeta tiiliseinää :)

  VastaaPoista

Mukavaa että vierailit blogissani. Toivottavasti jätät pienen merkin käynnistäsi. Huomaathan että yli kolme päivää vanhoihin teksteihin minulla on päällä kommenttien valvonta, että huomaan vanhoihin teksteihin mahdollisesti tulleet kommentit.