9/25/2013

Remonttikaaosta menneiltä päiviltä


Moit täältä kaaoksesta. Me aloitettiin wc:n seinien purku. WC on ihan vaiheessa, seinät on levytetty ja uusi ovi laitettu mutta lattia on osaksi betonia ja muovimattoa ja seinät tarvisi maalia ja maalaajaa. Onneksi teollinen tyyli on IN, sillä sitä täällä nyt on: karua betonia ja ruskeita levyseiniä, myös katto on täynnä johtoja, sillä koko wc-kompleksi johdotettiin uudelleen, ja kattoon tehdään alaslasku. 

Ettei homma kävisi tylsäksi, saimme myytyä vanhan keittiön ja loppui jahkaaminen siitä ostetaanko vain ovet ja tasot vai koko keittiösysteemit. Tuntui niin turhalta alkaa vaihtaan keittiön tasoja ja ovia, sillä eihän niitä kukaan ostaisi ja ne jäisin ajelehtimaan varastoon. Joten loppu hyvin kaikki hyvin, joku sai helpolla kokonaisen keittiön ja me uusi keittiö, eikä meidän tarvinut kovin montaa sataa euroa laittaa uuteen!

Perjantaina keittiön myytiin, lauantaina mentiin Ikeaan, sunnuntaina koottiin runkoja ja valmisteteltiin lattiaa ja seiniä kaapistoille, maanantaina rungot saatiin kiinni ja tasot leikattua, tiistaina kävi sähkömies ja tasoihin leikattiin reijät ja saatiin liesi toimimaan. Tänään allas asennettiin ja loput laatikostot saatiin paikoilleen. Aika kiva siitä tuli, juuri itselle tehty. Aika monta kompromissia piti tehdä tiukan aikataulun vuoksi, mm. altaan suhteen, mutta olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen.

Harmaita hiuksia aiheutti eniten Metodin Maximera laatikot. Ei millään osattu tehdä niitä oikein. Miten onkaan hankala asentaa kiskot oikeaan kohtaan. Tosin kun otin ohjat omiin käsiini ja katsoin OHJEESTA, alkoi laatikotkin menemään oikeaan kohtaan. Ja tosiaan, jos Ikean ohje sanoo 8mm, niin se on 8 mm, ei senttiä, eika kahta.

Sensuroimatonta kuvaa

Musta ovi on jo kadonnut

Valmiimpaa kuvaa saatte odotella vielä vähän aikaa. :)

Onko arvauksia, mattaa vai kiiltävää, valkoista vai mustaa...


Ja wc:n puolella:

Alku: Erillinen wc, vaatehuone ja khh.

Täällä ei lopu hommat kesken. Tosin monet työt on sellaisia mitä ei itse osata tehdä tai sitten ne on riippuvaisia putkimiesten työn etenemisestä, joten vielä on varsinkin wc:ssä pakko kestää kaaosta, vaikka nyt tuntuu että remppaväsymys yllättää. Lupaan ja vannon että ei aloiteta vähään aikaan mitään uutta remonttia, kun nämä saadaan valmiiksi. Olisikohan meillä viimeistään jouluna kaikki nurkat ehjänä ja laitettuna?


Mitäs teille kuuluu? Onko kylmät ilmat yllättänyt?

11 kommenttia:

 1. Vau. Tekemistä riittää. Lopputulos on varmasti hieno! :)
  Ja kyllä, syksy yllätti. Ihan yhtäkkiä tuli niiiin kylmä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, kiva kun käyt kommentoimassa ! :)

   Poista
 2. Vautsi! Täällä on kuules yhtälaisissa tunnelmissa eletty, kaaosta on siellä täällä saunaa myöten. Lopputulos pitää vaan pitää mielessä, niin jaksaa kaiken keskellä! Tsemppiä kovasti! Ihan jännityksellä odotan teidän lopputulosta! Ja kylläpä olette ripeitä tuon keittiön kanssa, ihailtavaa. Vanhan keittiön myyminen oli varmasti hyvä ratkaisu ja helpottaa senkin vuoksi, että ei itse tartte roudata sitä syntyvää jätettä mihinkään kun sekin maksaa! Nyt sitten uusi on ainakin mieleinen ja mietitty!

  Veikkaisin villisti, että mattavalkoiset ovet tulee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ohjeen lukemisen tärkeys tajuttiin täälläkin. Ihan sieltä kantapään kautta :)

   Poista
  2. Hitsi että laatikoiden kiskot oikeaan kohtaan oli hankala laittaa, vaikka lopulta ei sitten ollutkaan :) Arvasit oikein, mattavalkoiset, ja olen kyllä tyytyväinen niihin! :)

   Poista
 3. Tsemppiä remppaan :)

  Me päästään viikonloppuna muuttamaan, mutta edelleen jää odottamaan takkahuone, kattoa, olohuoneen lattia, vessa... Suuruudenhullusti haaveilen, että kaikki olisi valmista jouluksi mutta saas nähdä. Suurin ongelma on ehkä se budjetti! Miksi, oi miksi puutavara onkaan niin tyyristä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Te olettekin jo muuttaneet! juu meillähän täällä asunnossa on eniten mättänyt lattia. Nyt kuitenkin ollaan rempattu melkein kaikki seinät, keittiö ja wc vaikka mitään virallista budjettia ei olekaan ollut, Vähän hämärää! :D Mutta lattiat olisi pakko saada vielä, ne vaikuttaa niin paljon ulkonäköön!

   Poista
 4. Tsemppiä remontin keskelle! :) Varmasti hieno lopputulos tulossa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, melkein on meinannut usko loppua kaiken sotkun keskellä mutta eiköhän tässä jo voiton puolella olla ja kiitos kommentista.

   Poista
 5. Meillä on Metod-kaapistot myös, tosin laitettiin hella ja uuni uusiksi ettei tarvinnut tasoa pätkiä. Astianpesukone uusittiin myös ja integroitu malli on nätisti piilossa. Onko tuossa sokkelissa jokin viritys pesukoneen kohdalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, en ole aivan varma mitä tarkoitít, mutta uudessa keittiössä eli metodissa on tosiaan sokkeli korkeammalle astianpesukoneen kohdalta. Tuossa vanhassa keittiössä oli listaa pesukoneen edessä, mikä näkyykin kuvassa, se oli hasssun näköinen. :)

   Poista

Mukavaa että vierailit blogissani. Toivottavasti jätät pienen merkin käynnistäsi. Huomaathan että yli kolme päivää vanhoihin teksteihin minulla on päällä kommenttien valvonta, että huomaan vanhoihin teksteihin mahdollisesti tulleet kommentit.