3/23/2014

Siksakkia ja pajunoksia

Muiden blogien ja oman siksak-vilttini innoittamana tein siksak-lapaset. Lapaset valmistui nelosen puikoilla älyttömän nopeaa koulussa luennoilla. Yleensä olen tehnyt pienemmillä puikoilla, mutta jatkossa teen kyllä nelosilla.

Lapasissa on 42 silmukkaa, aivan perusohje, lanka 7-veljestä.

Varren nirkkoreuna on tehty näin ; Neulotaan noin 5-6 kierrosta sileää neuletta. Seuraavalla kierroksella päätelty joka kolmas silmukka. Seuraavalla kerroksella tehdään langankierrolla uudet silmukat pääteltyjen paikalle, jolloin silmukkamäärä on taas sama 42. Seuraavalla kierroksella neulotaan kaikki silmukat oikein, langankiertosilmukoita ei mitenkään kierretä vaan silmukat neulotaan suoraan niin että muodostuu reikäistä neulosta. Kudotaan yhteensä 5-6 kierrosta sileää neuletta. Varsi taitetaan muodostuneiden reikien kohdalta reunaksi, ja puikolla oleva ja aloitusreunassa oleva neulotaan yhteen. Näin nirkkoreuna tulee näkyviin, eikä sitä tarvitse lopuksi neulan kanssa neuloa kiinni. Pikaiseen googlaamalla huomasin nirkkoreunanteossa langankierrot voi tehdä samalla kierroksella kun päättelynkin.
Me kävimme tänään hakemassa pajunoksia sekä koivunoksia kotiin. Viime vuonna pajunkissat eivät ehtineet puhjeta pääsiäiseksi, mutta nyt ehtii. Tämän päivän aikana kissoja onkin tullut näkyviin maljakossa jo paljon, saa nähdä alkaako koivunoksa vihertämään yhtään.
 
 
 
 
 
 

15 kommenttia:

 1. Tosi kivat lapaset! Itse olen neulonut lapaset viimeksi koulussa, mutta joulun aikaan sain sentään neulottua yhden pipon tyttärelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva että olet pipon tehnyt, siitä se lähtee! Lapaset sitten seuraavaksi :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Niinpä, kiva laittaa käteen tällaiset musta-valkoiset, kun monesti itse kudotut lapaset on jotain ihan muuta!

   Poista
 3. Tosi upeat lapaset!!! Mäkin haluan:D

  VastaaPoista
 4. Oih, pajunoksia! Ja nätit on lapaset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en muistanut että kuuluuko pajunoksille laittaa vettä. No laitoin kuitenkin ja nyt ne pajunkissat on ihan jättiläisiä! Pitää lähteä ilmeisesti pian hakemaan uusia oksia :D

   Poista
 5. Jos joku aloittelija haluaa tehdä tämmöiset lapaset, niin kirjoitin viime kuussa ohjeen juurikin samanlaisiin :) http://nauravanappi.blogspot.fi/2014/02/diy-siksak-lapaset.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ohjelinkistä, sinulla olikin hyvä ohje siellä. En muistanut että ketkä kaikki on tehnyt tällaiset lapaset, olen tainnut sinunkin lapaset silloin nähdä! :)

   Poista

Mukavaa että vierailit blogissani. Toivottavasti jätät pienen merkin käynnistäsi. Huomaathan että yli kolme päivää vanhoihin teksteihin minulla on päällä kommenttien valvonta, että huomaan vanhoihin teksteihin mahdollisesti tulleet kommentit.