9/29/2013

Uusi keittiöAjattelin jakaa teillekin kuvia uudesta keittiöstä, vaikka kaikki ei valmista olekaan. 

 Liesituuletin pitää siirtää, sokkelit laittaa, valaisin asentaa, toiselle seinälle kaakelit laittaa ja vähän maalatakin. Keittiö on Ikeasta, ja yhdessä laatikossa ei ollut tarvittavaa osaa, joten lieden alapuolella oleva laatikko repsottaa eikä ole tasalla muiden kanssa ennenkuin se saadaan kunnolla kiinni. 

Usein olen haaveillut uudesta keittiöstä ja miettinyt millainen se lopulta olisi. Muun muassa blogeissa ja Pinterestissä näkyy toinen toistaan hienompia keittiöitä, ja omat suosikkiblogikeittiöt tiedän ja olen käynytkin niitä kuolaamassa moneen kertaan! Nyt on kuitenkin mukava huomata, että tämä oma on se mieleisin, eikä kellään muulla enää olekaan hienompaa ;) 

Perjantaina tiesin onnistuneeni, kun meillä oli kylässä vieraita, he tykkäävät ehkä hieman perinteisimmistä ratkaisuista. Niin vieras sanoi vähän arasti, että onko tuo musta (seinä) siis jäämässä tuohon :D Ajatteli, että se on jokin seinän suojus tai vastaava. Mukava herättää mielipiteitä ja vähän hämmennystäkin. 


Ovet ovat mattavalkoiset ja taso 28 mm kiiltävää valkoista laminaattia (bauhaus), tasoa laitettiin myös vasempaan päätyyn peitelevyksi. Allas myös ikeasta ja hana Cello modern cg24. Jotkut varmasti huomaatte, että liesi ja allas on lähekkäin. Mutta totesimme, että me pärjätään tuolla ratkaisulla, sillä vasemmalla puolella on kuitenkin tilaa (olen vasenkätinen, meidän ainoa kokki), emmekä halunneet siirtää liettä ja tuuletinta enää enempää ruokailutilaan päin. Keittiöhän kääntyi vähän eripäin, eli kulma tuli seinää vasten, entisen kodinhoitohuoneen oven paikalle. Suurin osa säilytyksestä on laatikostoja, 80 cm leveitä. Sisällä on myös sisälaatikoita muun muassa aterimille.
 
Toinen nurkka on keittiöstä on vielä sekaisin, joten siitä lisää myöhemmin! :)

Mukavaa sunnuntaita!

47 kommenttia:

 1. Hyvälle näyttää! Mun makuun tuo musta seinä on just eikä melkein. Ei hämmennä :)

  Tässähän nää luonteen erot tulee ihanasti esille... Mun silmät taas nappasi heti tuon valkoisen pistorasian tuolta alakulmasta :D No joo senhän saa vaikka spraylla suhautettua, jos siltä tuntuu...

  Tosta tulee niin hyvä! Lisä kuvia odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tuossa mustassa seinässä olikin se että se jatkuu ruokailutilaan asti, eikä ole vain välitilana.. Meilä on täällä vanhassa asunnossa niin paljon pieniä epäkohtia että tulisin hulluksi jos huomaisin (tai huomaan mutta en voi tehdä niille mitään)kaikki jutut ja muutettavat asiat. Mutta totta kiitos vinkistä tuon voisi kyllä suhauttaa mustaksi, tuo epäonne rasia, minkä meidän "fiksut" pojat jätti pintarasiaksi vaikka olisivat voineet upottaakin. Mutta aina se järki ei vaan luista ;D

   Poista
 2. oi miten kaunis yhtenäinen keittiö ja tuo tumma seinä tekee hyvän säväyksen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ilman mustaa olisi kyllä aika pliisu!

   Poista
 3. Oi, näyttääpä ihanalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joka paikassa vielä jotain laittamista mutta kaikki toimii, se on jo paljon se :)

   Poista
 4. Voi vitsi, tälläinen kelpais mullekin! Todellakin! Hieno on, vähän nyt käyn kadeks ja rupeen suunnitteleen meillekin muutosta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutos on aina jees :) Ja ihmeen pienellä budjetillakin tekee vaikka mitä kunhan vaan miettii että mitkä esim. kodinkoneet voi jättää vanhat ja mitkä uusii, myy vanhat, ja tekee itse. :)

   Poista
 5. Kaunista!!! Jotenkin niin ihanan yksinkertaisen tyylikästä! Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viivi. Mä tykkään myös. Tarkoitus olisi myöhemmin lisätä sivuun puunvärisiä yläkaappeja mutta meille tämä säilytystila riittää joten niillä ei ole kiirettä!

   Poista
 6. No mutta näyttää jo nyt ihan tosi hyvältä!! Tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna, tuli mustavalkoisempaa mitä oli aluksi suunniteltu, mutta todettini että pienesineitä on puunvärisenä niin paljon että ei uskalletakaan laittaa massiivipuutasoja ja näin on hyvä sillä ei tiedä kuinka pitkään me joudutaan näilä lattioilla olemaan, joten puutasot olisivat niin ristiriidassa lattian kanssa. :)

   Poista
 7. Tyylikäs uusi keittiö teillä ja tuo musta seinä on piste iin päälle, upea siitä tuli! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni. musta seinä on nyt ainakin kiva ja mikä parasta sen voi maalata helposti pois ja ulkonäkö muuttuu tosi paljon!

   Poista
 8. Tosi kivalta näyttäää!

  VastaaPoista
 9. Tosi hyvältä näyttää. Ja tuo musta seinä on just hyvä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Punainen, toivottavasti saadaan pian päätettyä ja sen jälkeen hankittuakin tuo seinävalaisin että johto ei kovin kauaa enää törrötä seinästä :D

   Poista
 10. Ihanan näköinen! Toi musta tuo juuri kivaa särmää ja mä tykkään kovasti, että ei oo yläkaappeja :) Itsekin toivon seuraavaan taloon pelkästään alakaappeja keittiöön :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä kyllä tykkään myös että ei ole yläkaappeja. Suunniteltiin että tuohon lyhyempään seinään voidaan laittaa kaappeja, mutta sinällään me ei tarvita niitä säilytystilaksi, joten vielä ei niitä laiteta!

   Poista
 11. Hieno!!! Tyylikäs keittiö. Tykkään, kun ei ole yläkaappeja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jemina! Ei olla kyllä tarvittu yläkaappeja, ei kuivauskaappia eikä muitakaan yläkaappeja.

   Poista
 12. Wau hienolta näyttää! Todella persoonallinen keittiö!

  VastaaPoista
 13. Vaude. Hienolta näyttää. Ja mieti miltä se näyttää sit ku kaikki on valmista! Varmasti tuleee mahtis.

  Mukavaa sunnuntaita sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ride, niinpä ihana sitten kun kaikki on valmista valaistuksineen päivineen. Tosin itse olen niin kriittinen että ennen en ole "rauhassa" ennen kuin olen saanut uuet lattiat, mutta siinä voi kestäääää.... :/ :)

   Poista
 14. Voi kyllä vain! Te olette onnistuneet mielestäni upeasti. Tuostahan tuli ihan mieletön. <3
  JEEEEE!!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Image! Minusta myös keittiö onnistui, kun ottaa huomioon budjetin! Enkä itse asiassa tiedä kuinka paljon erilainen keittiö olisi jos budjetti olisi ollut rajaton. Ei varmasti tyylillisesti yhtään erilaisempi, ainostaan kodinkoneet ja ovimateriaalit laadukkaammat!

   Poista
 15. Vautsi. tosiaankin ihana! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mustavalkeaa, harmi kun itse lopettelit blogin pidon. Ei haittaa vaikka tulisit toisiin ajatuksiin j jatkaisikin blogia :D

   Poista
 16. Ai vitsi miten kivan näköinen keittiö. Onko tuo musta osa maalattu vai onko jotakin eri materiaalia? Hieno yksityiskohta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Musta osa on maalattu Luja maalilla, eli se on hiukan ehkä kumimaisen oloinen pinta, siis hyvällä tavalla :)

   Poista
 17. Vau, näyttää kyllä tosi hienolta! :) Ja mikä muutos alkuperäiseen :) On kyllä hieno! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja, niinpä pitää ehkä kertaalleen vielä laittaa ennen jälkeen kuvat, niin huomaa oikeasti ero paremmin :)

   Poista
 18. Kaunis :) eikä tuo seinä hämää ollenskaa :) ihanaa, kun ei ole yläkaappeja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos LOVE, säilytystila kyllä riittää ainakin meillä sillä meillä ei ole kovin paljon astioita, nehän olisin muuten kokoajan tiskissä. Kuiva-ainesvarannotkin on aika suppeat, kun kukaan ei leivokaan kuin synttäreiksi :D

   Poista
 19. Onpa todella kaunista! Ihana mustan ja valkoisen kontrasti! Erittäin onnistunut muutos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta seinä tuo tosiaan kivaa kontrastia kun meillä muuten on sen verran vaaleaa ja valkoista. Muutoksen hinnaksi tuli reilusti alle tonni, joten onnistunut muutos kyllä!

   Poista
 20. Te tosiaan aloitte puuhaamaan sitten vauhdilla :) Hienolta näyttää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies sanoikin että keittiä on ainut mikä täällä ollaan saatu vauhdilla valmiiksi :D Ei sitäkään varmaan olisi saatu, mutta kun keittiön toiminnot on sen verran tärkeitä, että pikku pakko oli saada vefet juoksemaan ja uuni käyttöön. Enää puuttuu sokkelit. No ja tietty tuo valaisin ja liesituulettimen kotelo. kotelo tuleekin puuttumaan pitkään, mutta voin elää sen kanssa :D

   Poista
 21. Hupaisa reaktio :D Mutta näyttääpä kivalta!

  VastaaPoista
 22. Hei, Miten lujamaalilla maalattu välitila on kestänyt käyttöä? Onko millainen pitää puhtaana, kestääkö esimerkiksi pyyhkimistä kostealla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, hyvin on kestänyt tämän ajan. Lieden taakse on selvästi rasvaa roiskunut ja jäljet ovat lähteneet pois kun kostealla pyyhkii. Jos ihan ruokaa tmv. on jäänyt kiinni, sen saa varovaisemmin rapata pois, että maalia ei lähde mukaan, mutta meillä ei ole lähtenyt. :) Musta pinta on sellainen että jos valuma jälkiä vedestä tulee niin se näkyy pidemmän aikaa siinä, siis esim tunnin vaaleana vanana, vaikka siitä olisi jos roiskeen pyyhkinyt pois. Mutta lyhyemmin: on kestänyt, voi pyyhkiä kostealla (en ole kovin tujuilla aineilla pyyhkinyt.), voin suositella niin helppo vaihtaa väriä ja kuitenkin edullinen vaihtoehto verrattaessa esimerkiksi lasiin :)

   Poista
 23. Moi!
  Mihin liesituulettimeen te siis päädyitte? Onko tuo ikean? :)
  T. Sanna

  VastaaPoista

Mukavaa että vierailit blogissani. Toivottavasti jätät pienen merkin käynnistäsi. Huomaathan että yli kolme päivää vanhoihin teksteihin minulla on päällä kommenttien valvonta, että huomaan vanhoihin teksteihin mahdollisesti tulleet kommentit.