8/24/2016

Pientä remonttia eteisessä ja uusia kuvakulmia

Meillä on aloiteltu pientä remonttia. Eteisessä on ollut kaapistot, mitkä olen aina halunnut purkaa, mutta kukaan ei ole oikein kiinnostunut asiasta. Emme ole tienneet onko kattopaneeleja kaappien yläpuolella ym. Eteisessä oli kiinteät kaapit, siis puhelinpenkki, jos tarkemmin katsoo. Juu, ihan kätevää säilytystilaa, mutta toisaalta niin syvättömiä (mikä on syvän vastakohta, kapeako , kotimaisten kielten keskus kertoo ), että kaapit oli hiukan epäkäytännöllisiä ja kaapinovet kermanvärisiä, joka ei taas sopinut enää muualle.


 Yhtenä viikonloppuna päätimme purkaa kaapit, kaapit lähti helposti irti ja kaapitkin saimme myytyä tieltä pois. Eteisessä on nyt paljon enemmän tilaa. Nyt vain pitää seiniä maalata ja lattiat korjata. Helpompi vaihtoehto on laittaa laminaattia, vaikka sitäkin pitää hiukan purkaa. Toinen vaihtoehto on laittaa laattaa, ihan pienestä eteisestä asti. Laattavaihtoehto olisi kiva, joten ei olla kiirehditty helpomman eli laminaatin suhteen. Laatta olisi muutenkin järkevämpi, sillä monesti kengät jalassa ja erityisesti lapset hiekkaisten vaatteiden kanssa tulee pidemmälle eteiseen ja laminaatti on mennyt jo vähän naarmuiseksi jos tarkkaan katsoo.


Syvennykseen olen ajatellut tuolia ja Ikean malm-lipastoa, jossa jokaiselle olisi oma laatikko pipoille ja lapasille. Käytävämatto käytiin ostamassa kodin1:en loppuunmyynnistä, se onkin ollut monta vuotta ostoslistalla, sillä käytävämaton osto tuntuu niin tylsältä välttämättömyydeltä, niin paljon kun se loppujen lopuksi muuttikin eteistä. Itse asiassa vähän turhan sekavaa ruutu-tapetteineen ja raita-mattoineen, mutta onpahan ainakin samaa värimaailmaa ja tyyliä.

Löytyipä vielä vanha kuva missä näkyy kaapistot, jotka olen juuri päällystänyt dc-fixillä. Sai muuten dc-fixit melko helposti pois, vaikka ne oli ollut jotain kolme vuotta kiinnitettynä.

Tyytyväinen olen jo nyt lopputulokseen. Kyllä se vain kannatti pitää päänsä ja vihdoin tuli se hetki että saatiin eteinenkin päivitettyä nykypäivään.


5 kommenttia:

 1. Hyvä muutos, me teimme viime talvena saman homman.

  VastaaPoista
 2. On muuttunut paljon!Mä olen ajatellut,että maalaan eteisen myös noin tummalla maalilla.Mikä teillä on tuo väri seinässä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tumma oli muistaakseni tikkurilan takorauta sävy. tosi tumma siis..

   Poista
 3. Tyylikäs muutos ja upeat värit teillä!

  VastaaPoista

Mukavaa että vierailit blogissani. Toivottavasti jätät pienen merkin käynnistäsi. Huomaathan että yli kolme päivää vanhoihin teksteihin minulla on päällä kommenttien valvonta, että huomaan vanhoihin teksteihin mahdollisesti tulleet kommentit.