12/31/2014

Vuosi 2014

Yritin tehdä kuluneesta vuodesta kollaaseja aina pari kolme kuukautta yhteen laittaen, mutta hankala oli kiteyttää kolmea kuukautta kuuteen kuvaan. Lopulta niitä tuli siis enemmän.

Alkuvuodesta sain kudottua loppuun pienemmälle tytölle villatakin, ja muutamia muita käsitöitä. Ihastelimme uutta laminaattilattiaa ja sain haaveilemani Ikean Lappljung ruta maton, joka on kuvassa keittiön pöydän alla. Se sopi niin hyvin uuden lattian kanssa, nyt silmä on tottunut tähän ihanuuteen. Oulun seudun bloggaajien kanssa tapasimme myös shoppailun merkeissä.
Keväällä aurinko paistoi ihanasti sisälle ja sai otettua hyviä kuvia :)


Kesän kynnyksellä virkkailin muun muassa puikkopussin, löysin tori.fistä kauan etsimäni vanhanaikaisen lipaston ja paistoimme munkkeja Vappuna (joista koira söi ainakin puolet kun olimme poissa kotoa!)

Tulppaanit on suosikkeja ja niitä tuli ostettua usein. Sain lomailla kesän lasten kanssa ja kotona siirtyi lipastot ja julisteet tiheään paikasta toiseen. Toukokuussa kävin itse myös kehonkoostumusmittauksessa ja hankin kuntosalikortin.


Heinäkuussa lomailimme Kalajoella ja takapihalle teimme lavoista sohvan. Lisäksi ostimme uuden terassipöydän, jolloin grillaus ja ulkona syöminen helpottui huomattavasti. Keittiön uusi Tom Dixonin kuparivalaisin on ollut oston jälkeen joka toisessa kuvassa, kun se on niin keskeisellä paikalla. Olenkin miettinyt jos sen vaihtaisi välillä olohuoneen puolelle.Lomalla oli ihana tehdä kaikkea mitä arkena ei kerennyt, kutoa, käydä puistossa ja pyöräretkillä ja kävin kuntosalilla 3-4 kertaa viikossa. 
Syyskuussa alkoi koulu ja siitä alkoikin tämän vuoden rankin jakso, vaikka sitä en silloin hoksannutkaan, kun pitää jaksaa niin se on vain jaksettava. Blogin kirjoittaminen jäikin ihan minimiin täysin ajanpuutten takia, kun tiistai-, ja perjantai-illat mene töissä aina, keskiviikkona ei jaksa ja ma ja to joskus töissä. Syys- ja lokakuun kävin vielä kuntosalilla noin kolmena iltana viikossa.
 
Läpsystä vaihto oli ihan päivittäinen käsite, päivisin koulua, tiistaina olen töissä illalla yleensä puolille öin, kuudelta herätys viikon raskaimpaan päivään eli  keskiviikko on ainut päivä kun meillä on koko päivä kliinistä harjoittelua, joten ei voi vain istuskella luennoilla. Sitten postia jakamaan koulun jälkeen. Torstai-iltana saa huokaista vähän aikaa ennen kuin alkaa suunnittelemaan lauantain töitä ja miehen sunnuntain töitä. Tähän vielä tytön harrastukset niin ruuhkavuodet nimitys alkaa selkiytymään. Täytyy sanoa että tätä syksyä ennen olen ihmetellyt kun monet odottavat niin innokkaasti viikonloppua, mutta tänä syksynä aika monta kertaa maanantaina olen herännyt ja ajatellut, olisipa jo perjantai.
 
 


Syyskuussa istutin syyskukat, toisaalta silloin oli jo pimeneviä iltoja ja terassille saattoi laittaa kynttilöitä. Tapasimme Oulun seudulla asuvien bloggaajien kanssa Sisustusunelmia-blogia pitävän Johannan luona. Osallistuin myös Karkkineule-kisaan.Marraskuussa maalasin keittiön mustan seinän valkoiseksi ja vähän muitakin värejä seinälle päätyi.

Marraskuu oli varmasti väsyttävin kuukausi, eikö se yleensäkin ole? Toisaalta marraskuussa voi alkaa odottamaan jo joulua ja lomaa.Joulukuussa juhlittiin 6-vuotiasta ja joulu menikin syödessä ja kutoessa. Välillä päästiin myös ulkoilemaan sopivaan pakkassäähän. Kuntosali jäi tässä vaiheessa kokonaan, kun työt veivät niin paljon ilta-aikaa, että sohva kutsui aina silloin kun vaan jäi aikaa vaan olla.
 
Vuosi 2015 lähtee yhtä vauhdilla liikkeelle kuin syksy loppui, joten viimeisistä lomapäivistä pitää nautiskella oikein kunnolla. Kuntosalilla käyntiä on tarkoitus jatkaa, pitäisi vaan löytää jokin tavoite, sillä minulle ei sovi sellainen -kunhan vaan käyn kerran viikossa tyyli-, vaan pitää saada aikaan jotain konkreettista.
 
Monet asiat menevät blogin edelle, kuten lasten kanssa oleminen, lasten harrastukset, työt koulun ohella ja koska kuntosalilla käyntikin rajoittuu iltaan, vie sekin heti osan niistä muutamista tunneista jotka vapaa illoista jää aikaa. Olen kuitenkin pitänyt jotain blogia jo niin monta vuotta, että en osaa tai halua lopettaa sitä ajanpuutteen takia. Olen kyllä huomannut, että lukijoita ei enää tule lukijapaneelin paljoakaan ja kommentointikin on vähentynyt huomattavasti paremmista ajoista, mutta niin metsä vasta kuin sinen huudetaan ;) Eli peiliin katsomisen paikka. Mutta tästä harrastuksesta ei parane ottaa lisästressiä, onneksi mies osaa jo aika sujuvasti kuunnella minun blogiongelmia.
 
Blogin Facebookiin on kuitenkin tullut muutamia lukijoita lisää, joten tervetuloa ja yritän saada rss-syötteen toimimaan niin että Facebook päivittyisi automaattisesti!
 
Viime vuoden lopulla taisin sanoa, että alan kirjoittamaan tänne sitämitähaluan, käsitöitä, lifestyleä... Samalla jatketaan, enemmän muuta kuin sisustusta.
 
Kommentoikaa, kommentoikaa ja keskustelkaa, niin bloggaajakin saa lisäinnostusta kirjoittamiseen ja hyvä kiertää :)
 
 
Me alamme tekemään salaattia ja patonkia illaksi joten toivotan
 
 
 
HYVÄÄ UUTTA VUOTTA!
 
 
 
 5 kommenttia:

 1. Hyvää uutta vuotta sinnekin!

  VastaaPoista
 2. Moi Jonna!
  Bongasin tämän sun ihanan blogin ihan sattumalta jonkun toisen blogin kautta. Aikani selattuani tajusin, että mehän nähdään lähes joka arkipäivä aamusta tai iltapäivästä�� Minä (utelias ku olen) koukutuin heti ja selasin toista tuntia sun juttuja! Terkkuja esikoisellesi ja Hyvää uutta vuotta teidän perheelle!
  Outi K.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiva kun jätit kommentit kun löysit tänne. Monet jotka tunnistaa ei jätä, vaikka kivempihan se on että minäkin tiiän jos on tänne löytänyt. Tämä on tällaista kivaa hömppää ja omaa aikaa :) Hyvää uutta vuotta myös, kohtahan se arki taas alkaakin!

   Poista

Mukavaa että vierailit blogissani. Toivottavasti jätät pienen merkin käynnistäsi. Huomaathan että yli kolme päivää vanhoihin teksteihin minulla on päällä kommenttien valvonta, että huomaan vanhoihin teksteihin mahdollisesti tulleet kommentit.