12/28/2014

Ensi vuoden puuhat


Kun aloitin blogin, olimme juuri muuttaneet tähän asuntoon, ja vaikka emme aikoneet tehdä mitään remonttia, lopulta kuitenkin huone ja seinä kerrallaan olemme käyneet asunnon läpi maalaamalla ja tapetoimalla seinät. Reilu vuosi sitten teimme keittiöremontin ja sen jälkeen lattiarempan. Ei mikään ihme, että blogin sisällöstä ei enää löydy suuria muodonmuutoksia tai remppakuulumisia.
 
Ajattelin että kirjoittaisin myöhemmin perinteisen kollaasipostauksen kuluneesta vuodesta, joten tässä vaiheessa en sitä enempää ruodi, tosin tänä vuonna onkin keskitytty enemmän tavaroiden siirtelyyn ja huonekalujen pyöritykseen. Kyllä houkuttaisi jo remppailla jotain uutta asuntoa ja ennen kaikkea päästä asumaan siihen unelmien kotiin.
 
 
Joulun 2012 huonekuusi oli aikaansa edellä ja paperipussiin survottu ;)
 
Ensi vuonna jatketaan samalla linjalla sisustuksen suhteen, pikkuhiljaa on löytynyt se oma tyyli, mikä pysyy hiukan pidempäänkin  - mutta silti olen muutoksenhaluinen ja kyllästyn helposti. Jos ensi vuoden tavoitteena olisi nakutella viimeiset listat paikoilleen ja viimeistellä wc-remontti :D Olenkin sanonut että kerkeämme muuttamaan pois tästä asunnosta, ennen kuin kaikki on täysin valmista! Enempää ei kuitenkaan remonttia viitsitä tehdä, sillä kun itse valmistun 1,5 vuoden päästä koulusta, aika varmasti pitää muuttaa eri paikkakunnalle ja  myydä tämä koti.
 
 
(Tein listaa mitä pitäisi tehdä/olisi kiva toteuttaa, myöhemmin voi itsekin palailla listalle, onko mikään päässyt toteutukseen)
 
Toteutetaan Vuonna 2015
 
 • Listat ja wc kuntoon (uusi peili, hyllyjä...)
 • Lastenhuoneiden päivitys, hautumassa mieleinen tyyli -> tuleva koululainen huomioon ottaen
 • Työhuone/vierashuone yhä edelleen kaipaa sitä jotain, niin kuin myös vanhempien makuuhuone.
 • Pienemmälle tytölle uusi jatkettava lastensänky.
 • VERHOTANGOT paikoilleen!
 • Spotit keittiöön
 • Eteisen yhden seinän maalaus/mitäihmettäsilletekisi
 
 
Haaveillaan, ehkä, jos jaksetaan ja raskitaan -lista
 • Jos saisin päättää, repisin eteisen kiintokalusteet veks ja laittaisin tuolin ja laatikoston tilalle (ja vähän paikkailisin laminaattia)
 • Pyöreä ruokapöytä ja haaveilemani tuolit pöydän ympärille.
 • Pari uutta mattoa ja lipastoa (tarvitsisi)
 • Yksi uusi kattovalaisin (haluaisin)
 • Se harmaita hiuksia aiheuttava sohvapöytä
 
Sen verran muutoksia tuleva vuosi tuo, että kesä ollaan jossain kaukana kotoa, kesätöissä. Ja asun lasten kanssa mahdollisimman pienessä ja rumassa kerrostalomurjussa, että ei tarvitsisi maksaa kovin suurta vuokraa. Kotiin sitten tullaan välillä viikonloppuisin ja välillä mies taas sinne kesätyöpaikkakunnalle. Monta kesää olenkin saanut lasten kanssa lomailla, mutta silti vähän surettaa pitää melkein koko loma lapset hoidossa. Eli varmaan aika jännittävä kesä tiedossa, toisaalta myös kauhulla odotan sitä kesäkämppää (joka ei ole vielä tiedossa), varmasti oman kodin arvostus nousee huimasti ja tulee kaipaamaan oman kodin tunnelmaa.


 
Haastankin teidät kertomaan mitä remppa/sisustusjuttuja aiot toteuttaa vuonna 2015? Kerro joko omalla postauksella tai lyhyemmin kommenttiboksissa :)
 
 
 
 

5 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus. :) Voisin ehkä minäkin toteuttaa tällaisen. Meilläkään ei mitään suurempaa ole tulossa, mutta yhden makkarin seinän ajattelin tapetoida heti alkuvuodesta. :) Teillä on todellakin tulossa erilainen kesä. Minä jo hekumoin ajatuksella että saan olla lasten kanssa koko kesän kotona. Mutta se taitaakin olla sitten viimeinen "vapaa" kesää pitkään aikaan. Mukavia välipäiviä!

  VastaaPoista
 2. Lattia. Se mosaiikki saa mennä. Tosin mentiin buukkamaan lomamatka, ja mies meinaa että se haukkasi palan lattiabudjetista. Mutta kirjaan sen tänne, vuonna 2015 :)

  VastaaPoista
 3. Muistan joskus lukioikäisenä, kun muutettiin kaveriporukalla satojen kilometrien päähän kesätöihin: kerrostalomurju, pieni outo kyläpahanen ja polkupyörillä 7km puutarhalle aamuksi töihin - ja hauskaa oli! Lasten kanssa kesätyö kaukana kotoa kuulostaa seikkailulta, joka varmasti menee kyllä hyvin :) Ehkäpä nappaan tästä haasteen matkaan!

  VastaaPoista
 4. Täällä ehdottomasti vuoden 2015 tavoitteena on tavaroiden inventointi, ei pelkästään tytön lelujen yms. vaan ihan kautta linjan. Meillä on tulossa tarkan taloudenpidon vuosi (teen lyhennetyä työaikaa) joten mikäs sen mukavampaa jos saisi itselle ylimääräiseksi jääneitä tavaroita myytyä jopa eteenpäin, se olisi hienoa. Kyllä varmasti saat ihan luonnostaan tehtyä väliaikaisesta kodistanne suloisen pesän tms.!

  VastaaPoista
 5. Itse taisin tänä vuonna tehdä jo lähes kaiken aikomani :) ainoastaan päätyseinät pitäisi vielä maalata..

  VastaaPoista

Mukavaa että vierailit blogissani. Toivottavasti jätät pienen merkin käynnistäsi. Huomaathan että yli kolme päivää vanhoihin teksteihin minulla on päällä kommenttien valvonta, että huomaan vanhoihin teksteihin mahdollisesti tulleet kommentit.