7/27/2014Kesällä tekee mieli syödä kevyemmin ja meillä mennäänkin kesä usein salaatilla vaihdelleen kanaa tai vaikka tonnikalaa lisukkeena. Yleensä olemme grillailleet muutamia kertoja kesässä ja silloin tulee tehtyä eri sortteja enemmän, pihvejä, maissia, sieniä; terveellisiä ja ei-niin-terveellisiä vaihtoehtoja. Tänä kesänä on grillattu hiukan useammin, niin ei tule tehtyä öveririuokamääriä, vaan voi grillailla itselle paprikaa ja grillijuustoa, ja miehelle makkaraa ja lisäksi salaattia. Me grillataan pallogrillillä, ei ole koettu tarpeelliseksi kaasugrilliä. Hiiligrillin virittely on oikeastaan osa koko hupia.
Välillä grillailut syödään ulkona, välillä sisällä. Eilen katoin pöydän terassille, joskus vuorostaan tuntuu helpommalta siivota sotkut ja astiat sisätiloissa.


Meillä on tosi vähän astioita, määrällisesti enempää ei ole kaivattukaan. Mikään kupponen ei makaa paria päivä enempää kaapissa. (paitsi ristiäiskahviastiasto). Teemaa, Kokoa, Aino-aaltoa, Vernaa, Primaveraa, Marimekkoa. Jotain voisin alkaa kunnolla keräilemään, mutta en osaa oikein päättää ja kaveri päätti sopivasti puolestani ja käyttöastioina, siis lautasina, meillä on valkoista Teemaa.
 
New Wave -kahvikupit taitavat olla ne, jotka eniten polttelisivat, vaikka ne onkin nykyään "kaikilla". Kastehelmilautasia voisin myös hankkia rentoihin kahvihetkiin, jolloin ei kaiveta mummomaista ristiäisastiastoa esille. Meillä ei muuten ole yhtään muumimukiakaan. Välillä haluaisin täydellisen astiaston esimerkiksi valkoista Teemaa kaiken kokoisine lautasineen ja mukeineen, välillä taas vain kauniit jutut sieltä täältä, ruokalautaset teemaa, kahvilautaset kastehelmeä, kahvikupit New wave jne. Valkoiselle Teema-mukille ei varmasti olisi paljonkaan käyttöä, jos teet ja kahvit voi juoda myös vaikka Marimekon siirtolapuutarhamukista?Tuleeko teillä usein syötyä "ulkona" vai voittaako kenties helpompi tapa ja grillaukset syödään sisällä?

8 kommenttia:

 1. Meillä tykkään tehdä useasti grillissä ruoan ja katan aina terassille. Se astioiden kerääminen onkin sitten se toinen juttu, kun ei täydellä vatsalla enää kukaan jaksaisi siivota. :) Valkoinen teema on kiva. Siitä tykkään itsekin ja se sopii monen kaveriksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kun jaksat kattaa terassille. Meillä on ollut vähän liian matala pöytä terassilla, nyt uuden pöydän myötä toivottavasti meidänkin ruokailut suoritetaan useimmin ulkona :)

   Poista
 2. Täällä samoja aterioita! Mitään sen raskaampaa ruokaa ei tee mieli!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja taitaa enemmän tai vähemmän jäädä omaan ruokavalioon nämä salaatit ja kanamunat ym yhä enemmän. Niiin kyllästynyt hiilariturvotukseen! :D Lapsille kai pitää joskus tehdä muutakin kun salaattia ;)

   Poista
 3. Moi! Tulin sitten vastavierailulle! TEillä on niin kaunis koti - niin minun makuuni! Oih! Täytyypä selata blogiasi ajan kanssa enemmänkin! <3 Sait musta kertaheitolla lukijan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit vierailulle, ja kiitos, teidän koti oli myös minun makuuni :) . Oikein mukava kun jäin lukijaksi.

   Poista
 4. Kehannutkin kaveri tuputtaa Teemaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NO sanoppa muuta, niin outo merkki ja vielä pölijän väristäkin! :D

   Poista

Mukavaa että vierailit blogissani. Toivottavasti jätät pienen merkin käynnistäsi. Huomaathan että yli kolme päivää vanhoihin teksteihin minulla on päällä kommenttien valvonta, että huomaan vanhoihin teksteihin mahdollisesti tulleet kommentit.