12/31/2013

Vuosi 2013 ja blogiperiaatteet

Iltaa, ja heti toivotan hyvää uutta vuotta 2014.

Meinasin haukata liian suuren palan kun päätin tehdä tämän vuoden joka kuukaudesta kollaasin. Pikselit suttaantui joissakin ja kuukaudetkin meinasi mennä joissain kuvissa sekaisin, mutta ette te varmaan sitä tähän aikaan illasta enää edes huomaa ;)

Samaan syssyyn laitan haastejutun blogiperiaatteista. Tämän kaivoin luonnoksista kun olen tätä (ja joihin kohtiin vähän enemmänkin) kirjoitellut jo silloin kun se pyöri blogeissa, joten näitä blogiperiaatteita kuvien lomassa. Kuulostaa omaan korvaan vähän turhan viralliselta, joten älkää ottako tekään liian vakavasti.TAMMIKUU


Blogin perusjutut:
Perustin tämän blogin kesällä 2012. Olen aloittanut blogien lukemisen joskus vuonna 2007 ja sen jälkeen perustin ekan blogini. Eka blogi oli enemmän muistiinpano-tyyppinen, itselle kirjoittuja juttuja, mutta löysi sinne jonkun verran lukijoitakin, ja teinpä minä yhden yhteistyöjutunkin (heh). Toisen blogin perustin 2009, joka oli lapsiperheaiheinen. Silloin luin paljon samantyyppisiä blogeja ja jonkun verran sisustusblogeja. Blogin pitämiseen on niin tottunut että ei sitä osaa lopettaa ja miksi pitäisikään.
Blogit ovat ihan oma maailmansa ja jos niihin ei ole tutustunut voi ihmetellä mikä niissä kiinnostaa jos esitellään vaan uusia ostamia tuotteita tai omaa olkkaria eestä ja takaa. Välillä se tuntuu itsestäkin koomiselta, mutta suurinosa ihmisistä tietää että blogit ovat vain pieni osa bloggaajien elämästä. Täälläkään ei mietitä päivät pitkät "vuoden 2014 ostoslistaa". Siitä, että lastenvaatteet levitetään lattialle tyyliin nämä ostin lindexiltä, tai kaikki nämä tyynypäälliset hemtexiltä, blogit ovat menneet tavattomasti eteenpäin, jossain määrin muuttuneet mielestäni turhankin ammattimaiseksi. Blogeissa on tuhat kertaa kauniimpia kuvia, niissä on enemmän syvyyttä, jota saadaan tunnelmallisilla kuvilla ja harkituilla teksteillä, suurin osa ottaa järkkärillä kuvia, stailaa tarkoituksella kuvat. Toisaalta blogit ovat muuttuneet pinnallisemmiksi puhtaasti siitä syystä että niitä luetaan enemmän eikä kukaan enää pysy niin salaisena että kertoisi henkilökohtaisia asioitaan blogiin. Blogimaailma on räjähtänyt käsiin joskus pari vuotta sitten ja blogeja on kymmeniätuhansia, jyvät erottuu akanoista ja on todella hankala olla erilainen ja erityinen, koska teeskentelemällä se ei onnistu, vaan tässäkin pitää olla oma itsensä.

HELMIKUUTeksti ja ulkoasu:

Katselen usein itse blogeista vain kuvat, joten pidän omaakin blogia samaan tyyliin, kuvat ovat tärkeämpiä kuin tekstit. Osaisin kyllä kirjoittaa parempaa kirjakieltä, mutta minusta se ei olisi silloin minua. Toisaalta en kuitenkaan pidä liian murteella kirjoitetuista teksteistä, joten joku siltä väliltä on minulle ominta ja siitä pidän myös muissa blogeissa. Eli toisin sanoen kirjakieltä, jossa on kuitenkin käytetty jotain rentoja letkautuksia. Parhaita ovat hiukan sarkastiset jutut tai pilkesilmäkulmassa kirjoitetut . Aina se ei kuitenkaan välity lukijoille asti.
Skarpattaviin asioihin kuuluukin tekstit, kaikkea jahkaamista, tyyliin laitoin tavaran ensin tänne, sitten tuonne, ei tarvitse kirjoittaa.
Blogin ulkoasua tykkään vaihdella, pyrin pitämään sen kuitenkin selkeänä ja ehdottomasti valkoisella taustalla.

MAALISKUU


Yhteistyö ja mainonta:
Blogin on sen verran pieni, että en tee säännöllisesti yhteistyötä minkään enkä kenenkään kanssa. Minä olen sen verran kainostelevaa tyyppiä että en lähde kyselemään helpolla mitään yhteistöitä, vaan mielestäni se pitää tulla yrityksiltä itseltä, niinkuin isoissa hienoissa blogeissa tuleekin. Minusta mainonta on tiettyyn pisteeseen asti ok, mutta jos kaikki postaukset alkavat olemaan mainoksia, alekoodeja ja linkkejä kauppoihin, niin silloin en itse jaksa enää lukea blogia.


HUHTIKUU
 
Kuvat:
Kuvat ovat minulle tärkeämpiä kuin teksti. Tykkään myös että kuvat eivät ole aina jotain ykstyiskohtia ja nurkkia esineistä, eikä kokonaiskuvaa hahmota ollenkaan. Vaikka kuvat ovat tärkeitä, haluan aina kuitenkin tietää "kuka" kirjoittaa blogia ja millaisesta asunnosta on sisustusblogissa kyse.

 TOUKOKUU


Kurjat kommentit:
Kurjat kommentit on huvittavia ja pyrin vastaamaan niihin yhtä huvittavasti ja tällä hetkellä suhtaudun niihin huumorilla. Kovin paljon en ole kurjia kommentteja saanut joten en ole päässyt pahoittaman mieltäni niiden takia.KESÄKUUTyöhöni liittyvät asiat:
Mikä työ. Niin joo, jaan mainoksia, haha, vielä vähän aikaa. Suosittelen kaikille joskus kokeilemaan, siinä sen huomaa että maasta se pienikin ponnistaa tai penni on miljoonan alaku tai asiakas on aina oikeassa tai tee työtä jolla on tarkoitus. Työt ja opiskeluni eivät ole blogin aiheena, joten ne eivät kuulu blogin aihepiireihin.


HEINÄKUU


Liitännäiset:
Facebook, instagram, blogilista, pinterest, bloglovin' onhan noita! Sivupalkista löytää ja jos ei löydä, niin kysy!

ELOKUU


Linkit:
Linkitän jos lainaan kuvia. Linkitän myös tuotteet jos teen kollaaseja. Ihanteellista olisi jos jaksaisi linkittää suoraan tuotteeseen, mutta usein linkitän vain kyseiseen kauppaan.


SYYSKUU

 
Postaustahti:
Postaan silloin kun on asiaa ja aikaa. Tänä syksynä ei ole ollut aikaa vaikka aiheita on ollut, ja välillä on taas toisinpäin. Haluaisin postata 4-5 kertaa viikossa, mutta en ota siitä stressiä.


LOKAKUU
 
Vinkit :
Laita blogiin isoja kuvia esim. 650px leveitä. Vaalea tausta ja mielellään joku banneri mikä jää ihmisten mieleen. Muokkaa perusblogipohjaa mieleiseksi, niin blogista tulee yksilöllisempi.
Kommentoi muiden blogeissa ahkerasti, niin "nimesi" tulee muille samanhenkisille tutuksi ja he löytävät blogisi.
Itsellä opeteltavaa tietysti löytyy myös: Muun muassa kovempi sensuuri kuviin, että koiran luista ja sohvan alla olevista lasten leluista ei tulisi sanomista, ja tympiihän se itseäkin kun hyvässä kuvassa onkin joku pilalla. Haluaisin että kuvat ovat sellaisia että voin siirtää ne esim. pinterest-kansiooni, mutta en halua siirtää sinne mielellänä kuvia joissa jokin on pielessä. Aina vaan ei ehdi alkaa ottamaan esim. uusia kuvia jos jokin epämääräisyys kuvissa seikkailee. Ja yksi paras kuva riittää, tai lähikuva ja yleiskuva jostain tuotteesta. Jos esittelyssä on esimerksiksi uusi huoneen sisustus, mielestäni kuvia saa olla paljon enemmän.
Aloita rohkesti oma blogi. Voit rauhassa sitä aluksi kirjoitella ja opetella, ei sinne heti kaikki löydä ;) Älä kopioi turhaan muita ja muiden tyyliä, varmasti se juuri SINUN tyylisi on lukijoiden mielestä se kiinnostavin.
MARRASKUU


Mitä meillä ollaan siis tehty vuonna 2013 (sisustuksen/kodin osalta)? Remppailtu, maalailtu, ja lisää remppailtu. Ensi vuonna toivottavasti remppaillaan hiukka vähemmän ja sisustellaan sitäkin enemmän.

Toivoisin että ensi vuonna blogille olisi enemmän aikaa verrattuna menneeseen syksyyn. Nyt tuntuu että blogi junnaa vähän paikoillaan. Myös lukijamäärä on asettunut vähän liikaakin aloilleen, joten toivonkin että jos käyt lueskelemassa täällä, klikkautuisit myös lukijaksi, sillä se toimii suurena motivaattorina ja ylipäätään kannustaa kirjoittamaan. *eli klik klik.JOULUKUUHYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2014!

19 kommenttia:

 1. Ihania kuvia!
  Hyvää uutta vuotta! :)

  VastaaPoista
 2. Mukava postaus - itse tykkään myös kuvista ja pidän niitä tärkeämpänä kuin tekstiä.
  Kaikkea hyvää vuodelle 2014!

  VastaaPoista
 3. Hyvää Uutta Vuotta sinnekin! Olipa mukava postaus. Paljon kuvia vuoden varrelta ja mukavaa luettavaa bloggailuun liittyen! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvia tuli paljon, pienistä kollaaseista ei sitä edes hoksannut aluksi. Ehkä voidin pitää blogia pelkästään joka kk kollaasin tekemällä ;)

   Poista
 4. Samoja ajatuksia täälläkin. 😊 Hyvää vuotta 2014!

  VastaaPoista
 5. Olisihan se kiva, että ihmisillä olisi jotain sanottavaakin :) itse tykkään paljon teksteistäkin, sinullakin oli paljon hyvää tässä tekstissä. kuvia tosin plärää nopeammin läpi ja usein sorrun itsekin vain siihen. Tuo "millaisessa kodissa asuu" oli hyvä huomio. Todella paljon harmittaa blogit jossa ei ole mainintaa talon rakennusajasta ! Kuvarikasta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ehkä se on itsellä paremminkin se, että sanottava vaan sanotaan, eikä niinkään kerrota monipuolisin sanakääntein. Sitä voisi kehittää, mutta toisaalta en kotonakaan puhu mitenkään fiinistä, joten oi voi ;)

   Poista
 6. Ihania kuvia ja niin kaunista. Ihanaa Uutta vuotta sinulle ♥

  VastaaPoista
 7. Hyvä postaus ja ihania kuvia. Pidän itse myös enempi kuvapainotteisista blogeista missä lyhyet mutta ytimekkäät tekstit silloin jaksaa myös lukea alusta loppuun ja pyrin samaan omassa blogissani.
  Oikein hyvää uutta vuotta teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin, ytimekkään jaksaa hyvin lukea. Mutta tosiaan, tekstiä pitää kuitenkin olla että ei mene liian runolliseksi ja taiteelliseksi, vaan kuvien takana se jokin tarkoitus. Hyvää uutta vuotta myös sinulle !

   Poista
 8. Kauniita kuvia ja hyvä postaus! Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hyvää uutta vuotta myös sinulle :)

   Poista
 9. Tosi kiva ja mielenkiintoinen postaus! Tätä oli mukava lueskella ja tietty myös katsella:)! Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos jaksoi lueskella . Hyvää uutta vuotta myös sinulle.

   Poista

Mukavaa että vierailit blogissani. Toivottavasti jätät pienen merkin käynnistäsi. Huomaathan että yli kolme päivää vanhoihin teksteihin minulla on päällä kommenttien valvonta, että huomaan vanhoihin teksteihin mahdollisesti tulleet kommentit.