2/23/2013

Lauantaina


Siskoni on käymässä viikonloppuna ja teimme tänään pitsaa. Tehtiin pohja @marias-blogista löytyvällä pitsapohjaohjeella. Olen aikonut käytää sitä ohjetta useamman kerran ja vihdoin pääsin kokeilemaan. Ja kyllä, tällä pohjan ohjeella tulee aivan erikoisen ohut ja hyvä pohja. Ei mikään paksu pullapohja vaan ihan ohut niinkuin pitserioissa. Ja taikinaa oli myös helppo käsitellä, sillä se oli tosi sitkeää.

 Itse tehtiin pohja näin suurinpiirtein ohjeen mukaan, sillä en osannut tarkalleen lukea ohjetta jossa määrät oli grammoina:  

14 dl vehnäjauhoja, noin 1 tl suolaa, 2 rkl margariinia sulatettiin (kun ei ollutkaan öljyä), pieni nokare hiivaa, reilu 5 dl kädenlämpöistä vettä.

Tästä isosta taikinasta tuli viisi pitsaa noin 20(?) cm halkaisijaltaan. Paistettiin 250 asteessa ensin 5 min alatasolla ja 5 min. keskellä.
ps. Meidän "keittiöremontti" valmistui lopulta tänään. Remonttikustanukset olivat 7,15€ ;)


Mukavaa myöhäistä lauantai-illan jatkoa!
2 kommenttia:

  1. Täällä herkuteltiin pitsaperjantailla, itse tehty pitsa on kyllä herkkua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tästä kyllä tuli myös tosi hyvää. Monesti ei jakseta tehdä :D

      Poista

Mukavaa että vierailit blogissani. Toivottavasti jätät pienen merkin käynnistäsi. Huomaathan että yli kolme päivää vanhoihin teksteihin minulla on päällä kommenttien valvonta, että huomaan vanhoihin teksteihin mahdollisesti tulleet kommentit.