12/23/2012

23/12 JouluperinteetPerinteisesti meillä herätään aattona aikaisin. Mitään erityisiä traditioita aattoon ei kuulu, mutta aina se suhteellisen samaan tyyliin menee. Aamulla telkkari on auki Joulupukin kuumalla linjalla, koristellaan kuusta, ollaan vaan ja keitellään riisipuuroa. Usein käydään myös hautausmaalla jossain vaiheessa päivää.


 
 
Ruoan valmistukseen ja sen esillelaittoon menee usein eniten aikaa. Ennen avasimme melko myöhään lahjat, mutta nykyään kun lapset odottavat joulupukkia, on pukin tultava viimeistään noin viiden aikaan, että leluilla keretään jotain leikkimäänkin. Voi olla että aikuiset kuitenkin säästävät jonkun paketin avauksen illemmalle. Siinä sitten ihmetellään lahjoja ja leluja.
 
 Ja lahjojen avauksessa pitää istua kuusen vieressä lattialla, tietysti. Sillon kun ei enää istuta jouluna kuusen ympärillä, niin tulee keski-iän kriisi;) Isovanhemmat istuu kuitenkin sohvilla ja mieskin taitaa istua (tylsät ;) )
 
 
 
 
 
 

 
 
 

Aattona pitää valvoa myöhään, mutta nykyään kun jälkikasvu herättää aamulla seitsemän-kahdeksan välillä, ei valvoakaan viitsi kovin myöhään. Ennen tuli luettua lahjaksi saamaa kirjaa pitkälle yöhön. Saa nähdä mitä tänä vuonna!
 
 
 
 
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Jouluperinteet ovat parhaita!:) Kauniin jouluisia kuvia ja tuo viimeinen kuvakin on niin tunnelmallinen, ah. Ihanaa, kun on joulu! Mukavia joulun pyhiä!

    VastaaPoista
  2. Samoin, hyvää joulun sinnekin :)

    VastaaPoista

Mukavaa että vierailit blogissani. Toivottavasti jätät pienen merkin käynnistäsi. Huomaathan että yli kolme päivää vanhoihin teksteihin minulla on päällä kommenttien valvonta, että huomaan vanhoihin teksteihin mahdollisesti tulleet kommentit.