1/12/2015

Onko huonekuusi liian jouluinen?

 
 
Tähän vuoden aikaan ehkä parhain coctail on pari oksaa havuja ja muutama tulppaani, kun pakkasta on 20 astetta, voi vain haaveilla keväästä ja tulppaaneista.
 


Lähteekö teillä huonekuusi joulun jälkeen autuammille maille vai saako se elellä niin pitkään ennen kuin kupsahtaa? Itse yritän pitää kuusta hengissä niin pitkään kuin se elää tällä harvalla kastelulla mitä se saa, mutta jossain välissä siirrän sen pois olohuoneen paraatipaikalta jonnekin syrjäisempään nurkkaan.
 


 
Onko huonekuusi mielestäsi liian jouluinen vai talvinen vai yritätkö säilyttää sen jopa kesän yli seuraavaan jouluun?12 kommenttia:

 1. Täällä toivotaan että huonekuusi kestäisi :) ei ole liian jouluinen mielestäni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että huonekuusemme kestää ! Kun muistaisi edes joskus kastella .. :D

   Poista
 2. Toisaalta voi olla jouluinen, mutta miksi ei myös talvinen. Kaunis se on kumminkin ja sopii ihan hyvin tuonne, vaikka joulu meni jo, joten nauti ja ihaile ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ,ei tuota roskiinkaan muuten raski tuosta vain laittaa kun maksaakin melkein parikymppiä. Vein muuten pari vuotta sitten olleen huonekuusen joskus joulun jälkeen äidilleni ja hänelläkin se jossain vaiheessa kuoli, liekö säikähti mikroilmastonvaihdosta :D

   Poista
 3. Meillä oli niin valtava kuusi, että se piti viedä synttärijuhlien tieltä pois. Minusta sinä olet tosi hyvällä maulla onnistunut yhdistämään tulppaanit ja havut - aivan ihanalta näyttää! Onhan nyt vielä talvi, itselläkin täällä vähän lumihiutaleita ja tähtiä vielä sisustuksessa, vaikka vähitellen myös keväisiä värejä yritän tuoda kaveriksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä talvelta tuntuu kun pakkanen paukkuu ja ei tarkene ulos lähteä :) Mutta kivasti ne tulppaanit piristää vaikka ei aivan kevään tuntua vielä tulekaan. Saa nähdä alkaako syksyllä istuttamani tulppaanit kasvamaan ulos :)

   Poista
 4. Mä mietin ihan samaa :) Yritän kuitenkin säilyttää huonekuusen ensi jouluun. Meilläkin kasvi muuttaa hetken päästä vähän syrjempään. Toivottavasti onnistun säilyttämisessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen muuten kuullut joskus että huonekuusi ei tykkää yhtään siirtelystä, mutta katsotaan pitääkö paikkaansa kun itsekin sen jossain vaiheessa siirrän pois :=)

   Poista
 5. Meidän huonekuusi saa olla esillä ihan koko elinaikansa. Mullakun on loistava taito tappaa kaikki kasvit viikoissa :) Huonekuusi on sinnitellyt jo viime syksystä, joten taitaa olla meikäläisen pitkäikäisin kasvi. Kaktuksia en tähän laske, koska en oo aikoihin ollut varma niiden elossaolosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo mäkään en usko että tuo kovin kauan hengissä säilyy, uhkaavasti alkaa oksat osoittamaan alaspäin. Pitäisiköhän mennä kasteleen? :D No jos huomenna.....

   Poista
 6. Kyllä mäkin yritän saada huonekuusen pidettyä hengissä. Jostain luin, että huonekuusta saa kastella vasta sitten kun sen oksat alkaa mennä alaspäin :)

  VastaaPoista
 7. Sama homma täällä! Ei raaski viatonta kuusta pois heittää :) Mutta vähemmän näkyvämmälle paikalle sen myöskin vien. Mielestäni kuusi näyttää sulla oikein kuvalta tuossa!

  VastaaPoista

Mukavaa että vierailit blogissani. Toivottavasti jätät pienen merkin käynnistäsi. Huomaathan että yli kolme päivää vanhoihin teksteihin minulla on päällä kommenttien valvonta, että huomaan vanhoihin teksteihin mahdollisesti tulleet kommentit.