11/18/2014

JoulukirjaViime jouluna tein itselleni The Joulukirjan. Siis joulupukkihan sen tietysti toi, mitenkäs muuten. Kirja on kuin eläkeläisten sääkirja, sinne kirjoitetaan missä säässä joulua vietettiin, ketä oli paikalla, mitä syötiin ja mitä annettiin ja saatiin lahjaksi. Eikö ole mahtavan mummomaista!


Useana vuonna olen ajatellut kirjan tehdä, mutta aina se on jäänyt, ehkä sen takia, että mielestäni vihko ei voinut olla tavallinen ruutuvihko, vaan sen piti olla aika - joulupukkimainen. Kovakantinen, vähän mystinen.Jos kirjaa en olisi kirjoitellut viime jouluna, en muistaisi, että aattona satoi vettä ja oli vain vähän lunta, pukki tuli puoli neljältä, ja kinkku otettiin sulamaan liian myöhään :DNyt muistan, että kaipailin punaista väriä. Laatikkoruokia oli liikaa ja (kauppahallin) graavilohi suolatonta ;)


 
Ajatelkaa, miten mukavaa kirjaa on lukea kymmenen vuoden päästä!
Onko teillä lukijoilla joulukirjoja vai kuulostaako mummomaiselta?


7 kommenttia:

 1. Ihana idea ja todella mystisen näköinen tuo kirjasi...mistä olet ostanut sen? Tällaisen teko kyllä houkuttaa :)

  VastaaPoista
 2. Tai siis mistähän pukki on mahtanut sen löytää ;)

  VastaaPoista
 3. Tuo on ideana kyllä ihana! Itse en koskaan muista viime joulun säätä saati miltä kinkku maistui. Voisi olla ihan aiheellista tehdä tuollainen vaikka itselle - oli mummomaista tai ei. ;)

  VastaaPoista
 4. Ihana idea ja kaunis mystinen kirja!

  VastaaPoista
 5. juu on joulukirjaa pidetty jo viitenä jouluna, tosin kirja on ruma, uusi pitäis hankkia. Siihen kirjoitan myös suunnitelmia koristeluihin, kerään ylös hyväksi todetut reseptit, lahjasuunnitelmia ym.

  VastaaPoista
 6. Mulla on kans joulukirja, tosin sinne kirjaan esim mimmoisia kortteja olen minäkin vuonna lähettänyt ja mitä on ostettu lahjaksi, että ei hankita samoja lahjoja useana vuonna samoille ihmisille ;) Itse asiassa haluaisin jonkun kansion mihin voisi kerätä myös reseptejä ja muita joulujuttuja, mutta en ole vielä keksinyt, että mimmoinen olisi käytössä kätevin.

  VastaaPoista

Mukavaa että vierailit blogissani. Toivottavasti jätät pienen merkin käynnistäsi. Huomaathan että yli kolme päivää vanhoihin teksteihin minulla on päällä kommenttien valvonta, että huomaan vanhoihin teksteihin mahdollisesti tulleet kommentit.