8/11/2014

Pihistä ja panosta

Elloksen syyskuvasto on ihastuttanut monia, niin kuin myös minuakin. Kokosinkin elloksen tuotteita
kollaaseihin, pihistä ja panosta-muodossa.
Elloksen tyyny 5,95e!

Panosta tuotteet fds Menun POV-kynttilälyhdyt.

pöydät ellos&room21.fi

Tom dixon fds.fi

String-hylly room21.fi
 


 
Itse aika monessa tuotteessa panostaisin, ihan vain sen takia että hintaero ei monestikaan ole kovin suuri. Toisekseen arvostan tuotetta silloin enemmän kun tiedän että se on laadukas ja en survo sitä kaapin perälle/varastoon surutta. Tyhmää tai ei. ja Kyllähän laatutuotteen arvo säilyy ihan konkreettisesti paremmin mitä "merkittömän" tuotteen. Toisaalta voisin ostaa hyvinkin elloksen eläinprinttityynyn, se on edullinen ja en tiedä pitäisinkö siitä kovinkaan kauaa. Ja sen ostaessani ostaisin koristetyynyn, en niinkään By Nord -"kopiota". Myös Elloksen hylly voisi tuoda vaihtelua String-hyllyyn, mutta hinta on aika korkea Ellos Home-tuotteeksi. Mielestäni ihmiset on joskus turhan kriittisiä näiden "kopioiden" kanssa, eikä uskalleta sanoa että voisi ostaa "kopion". Vaikka sen ymmärränkin että eri pussiin se raha siinä vaiheessa menee. Mutta kerran vaan se pyörä keksitään. Toisaalta vaikuttaa sekin, kuinka räikeä kopiointi on kyseessä vai vain yleinen trendi, graafisuus, raidat, kolmiot tai kolomijalakainen pöytä. Ja vielä kolmanneksi jos ei halua tai voi maksaa tuotteesta niin paljoa, minusta on ihan oikein ostaa samantyylinen tuote halvemmalla, sillä ei ehkä koskaan olisi rahojaan laittanut siihen aitoon (ja oikeaan). Asia erikseen on niin kutsutut viralliset kopiot, esimerkiksi tuolit, mitä kaupitellaan aitoina. Silloin kyllä mieluummin säästän ja ostan aidon, mitä kopion joka todellakin vie sen aidonyrittäjän rahan. Nyt menee ihan jo sivuraiteille tämä ajatus. Minun piti vain kirjoittaa ...
 
 
 
 
 
...Pihistätkö vai panostatko tässä tapauksessa?
 
 
 
 
 
 
 

11 kommenttia:

 1. Näissä tuotteissa ei ole sellaista must have-tuotetta, mutta joidenkin kohdalla pihistäisin esim. pöydän kohdalla. Hyllyn kohdalla panostaisin.

  Monen jutun kohdalla mietin vaihtoehtoa, en välttämättä kopiota, mutta jotain toista ja halvempaa. Mutta jos todella jonkin design-tuotteen haluaisin, säästäisin ja panostaisin.

  VastaaPoista
 2. Kaikkea en ostaisi halpisversiona, mutta osan voisin ostaa.
  Esimerkiksi metallikorissa ostaisin kalliimman tai olisin ilman, minua puhuttelee vain kulmikas.
  Pöydät olisi vaikein valinta mulle.
  Lampusta tuo kalliimpi. Ainakin kuvanperusteella Dixonissa on parempi kiilto.
  Elloksen hylly on kiva, muttei halpa. Toisaalta Stringiä voisi parin vuoden päästä jatkaa uusilla osilla.
  Kiva postaus.

  VastaaPoista
 3. Itsehän ostin elloksen alesta tuon metallikorin neljällä eurolla :D http://syvalta.blogspot.fi/2014/06/tarjoushaukan-ostokset.html kaikissa muissa pihistelisin, paitsi Stringissä.

  VastaaPoista
 4. Meillä on String keittiössä, mutta voisin ostaa tuon elloksen version pojan huoneeseen, varsinkin kun elloksella on usein niitä -50% ale-koodeja ;)

  VastaaPoista
 5. Pakko myöntää että itsekin joskus pihistän vaikka pyrin ostamaan designin designina..koitan kuitenkin kunnioittaa alkuperäisen suunnittelijan näkemystä..välillä "kopiot" ihan harmittavat..mutta toki oma rahapussi ei anna myöten..ikävä kyllä :)

  VastaaPoista
 6. Hauska postaus, mielenkiintoinen. :) En kyllä osaa sanoa mitä itse tekisin. Arvostan designia, mutta en varsinaisesti sitä "kerää". Eli ehkä joissain asioissa pihistäisin, mutten ns. siksi että haluan jonkin tuotteen halvempana, vaan ihan vaan siksi että tykkään juuri itsenään. (tajuskohan tuosta nyt mitään :D ) Kaiman sanoin (tuossa yllä), että jos jonkin tietyn design -jutun haluaisin niin sitten varmaankin siihen säästäisin.

  VastaaPoista
 7. Nää postaukset on tosi kivoja. Itse usein pihistän tekstiileissä, koska esim. tyynynpäällisten ei mun mielestä tarvi kestää vuosia. Huonekaluissa, valaisimissa yms. pääsääntöisesti panostan, jotta saan nauttia niistä pitkään.

  VastaaPoista
 8. Tosi kiva postaus ja suuren vaivan olet nähnyt tämän kokoamisessa. Liputan pihistämisessä yleensä, toisaalta ajaton design ei menetä arvoaan.

  VastaaPoista
 9. Se aina vähän riippuu tuotteesta. Näistä panostaisin ehdottomasti hyllyn kohdalla.

  VastaaPoista
 10. Pihistäisin ja panostaisin. Tekstiileissä pihistäisin surutta.

  VastaaPoista
 11. String hyllylle tulee hinnaksi saman verran(alle sata euroo) kun hakee sen lahden toiselta puolen ruottista

  VastaaPoista

Mukavaa että vierailit blogissani. Toivottavasti jätät pienen merkin käynnistäsi. Huomaathan että yli kolme päivää vanhoihin teksteihin minulla on päällä kommenttien valvonta, että huomaan vanhoihin teksteihin mahdollisesti tulleet kommentit.