6/19/2014

Virkaten

Kesällä pitää virkata!
 
 
Virkkuutyö on helppo ottaa mukaan, ja eihän villalapasia tai -sukkia jaksa kesäisin kutoa (paitsi pitsivillasukkia). Mielikuva virkkaustöistä ovat patalaput ja kalalangasta tehdyt pitsiliinat. Mutta mitä järkevää ja käyttökelpoista voi virkata?
 
 
No ainakin isoäidinneliöitä.
 
Aloitin ikuisuusprojektin eli isoäidinneliöviltin. Se on valmis joskus kymmenen vuoden päästä. Siksi valitsinkin langaksi 7veljen, koska sitä luultavimmin on olemassa vielä silloinkin. Itse asiassa pitäisin enemmän puuvillalangasta tehdyistä neliöistä, mutta puuvillalanka on aika kallista ja toisekseen tällainen marketlankaostaja ei löydä marketista kunnon puuvillalankaa.. Koska en usko että perusvärikkäätmummoneliöt pääsisivät vilttinä käyttöön asti, valitsin väreiksi eri harmaita, mustia ja valkoisia. Mutta voi kun se onkin tylsää.

Paljon kivempi tehdä niitä värikkäitä! Piti siis aloittaa myös pienempi neliötyö värikkäistä neliöitä, siihen tarvitsee vain 8 neliötä. Ne ovat puuvillaa ja ah niin herkullisia.

Neliöistä voi kasata sisustustyynyn, viltin, laukun, pussukan, liinan.. Tekee yhden ison neliön tai monta pientä, vaihtelee väriä, tai sommittelee yksiväriset neliöt kuvioiksi.
 
 


Virkkaatko erityisesti kesäisin?
Onko sinulla jokin virkkuutyö kesken?Mukavaa Juhannusta! Viettäkää ihana juhannus ystävien ja perheen kesken. Toivotaan että ei lunta sada!


5 kommenttia:

 1. Hei :). Voi miten suloisia! Olen aina haaveillut virkkauksesta, mutta en valitettavasti osaa. Tekisin itselleni kynähameen :). Ihanaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla, opettelee vaikka ensin ketjusilmukat ja kiinteät silmukat ja siitä se lähtee. Lanka ja koukku vaan tarvitaan :)

   Poista
 2. Novitan Miami on tosi kiva marketista löytyvä puuvillalanka, kannattaa kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miamista olen jotain tehnyt, se olisi kivan paksuista mutta en oikein tykkään kun siinä on puolet akryyliä. Mutta kyllähän se menee pikkutöihin akryylisenäkin mutta mitään isompaa ei kyllä viitsi tehdä. Ostin juuri kotiväki lankaa, vähän liian ohutta minun makuun mutta tarpeeksi puuvillainen (100%) :D

   Poista
  2. Anonyymi1/7/14 22:43

   Blogisi on mielenkiintoinen, kiitos siitä. Neuloin kerran puuvillalangasta peiton, malli oli se 'kulmasta kulmaan ja aina oikeeta' tilkkupeitto. Ei tullut ollenkaan hyvä! Peitto on kaunis mutta painava kuin mikä eikä lämmitä yhtään! Vein sen mökille vähän niin kuin koristeeksi.
   Johanna

   Poista

Mukavaa että vierailit blogissani. Toivottavasti jätät pienen merkin käynnistäsi. Huomaathan että yli kolme päivää vanhoihin teksteihin minulla on päällä kommenttien valvonta, että huomaan vanhoihin teksteihin mahdollisesti tulleet kommentit.