6/08/2014

Koivuvaneria, havuvaneria..puunvärisiä kaapinovia

Viime kesästä asti tavoitteena olleet vanerilaatikot eivät ole päässeet vieläkään työnalle, joten tänään otin asiakseni tutustua vanereihin. Se kun ei ole ihan ilmaista kaupoissa ja sitä on monen paksuista. Koivuvaneri on yksivärisempää, havuvaneri rauhattomampaa. Tänään harmikseni olikin kaupat kiinni, joten levyn haku jäi huomiseen. Pieni sängynpäädyn tuunaus voi olla edessä ja ehkä ne laatikot, ellei laatikoita löydy valmiina (mm. ikeassa on ainakin ollut vanerilaatikoita).

Via Pinterest. Valitettavasti en löytänyt tarkempaa kuvan lähdettä. Tiedätkö sinä?Lisäksi keittiö kaipailee vielä muutamaa yläkaappia, jonka ovien on tarkoitus olla beståån gumhem-ovia. Ongelmana on vain mitoitus, sillä meillä on tilaa kahdelle 60 cm kaapille ja jäljelle jääneet 37 cm ovat ongelmalliset. Tekisikö itse avokaapin (vessaan on tehty juuri näin) vai pitäisikö etsiä sopivampaa mitoitusta netin keittiöovimyyjiltä. Tai saisikohan ikean ovesta ammattilainen sahattua siististi oikean kokoisen?


Ikea.com/Gumhem-ovet

 
 
 
Ikean Gumhem ovet eivät ole aivan täydellisen väriset ja kuvioiset, toisin kun seuraavan kuvat ovet ovat aika lähellä täydellisiä. Olisiko kenelläkään vinkkiä, mistä tällaisia saisi?
 
Via pinterest. More info.
Vai tekisikö vanerista keittiön kaapinovet. Voisi seuraavat asukkaat olla järkyttyneitä, tai sitten seuraavia ei edes olisi ;)8 kommenttia:

 1. Enpä kyllä tiennyt, että vaneriakin on noin moneen lähtöön :) Toi sängynpääty on kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo otsikko oli vähän harmaanjohtava, muutin sen ;) Perehdyin vain eripaksuisiin havu ja koivuvanereihin :D Sängynpääty on kyllä kaunis ja mielellään näkisin sellaisen meilläkin :)

   Poista
 2. Sängynpääty näyttää aivan mielettömän mageelta!! :)

  VastaaPoista
 3. Ite etsinyt samanlaisia ovia. Mitä tuo vanerit maksaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaneri maksaa mitä vähän katselin niin 20 €kumminkin puolin.. sellainen noin 2,5 m pitkä levy. Silleen kallista kun vertaa esim. gyprockiin. Ja ihmeen paljon saa levyä menemään laatikoihin, kun ei saa montaa "samasta rivistä" leikattua..

   Poista
 4. Tosi makee tuo sängynpääty.

  VastaaPoista

Mukavaa että vierailit blogissani. Toivottavasti jätät pienen merkin käynnistäsi. Huomaathan että yli kolme päivää vanhoihin teksteihin minulla on päällä kommenttien valvonta, että huomaan vanhoihin teksteihin mahdollisesti tulleet kommentit.