6/08/2014

Bloggervinkki- Bannerin tausta valkoiseksi

Ajattelin vinkata teille asiasta, minkä kanssa itse painin viime bannerinvaihdon yhteydessä. Kun olen laittanut bannerin jossa on valkoista taustaa näkyvissä, esimerkiksi tekstin, valkoinen osa on ollut harmahtava. Omassa blogissani se on häirinnyt todella paljon, koska teksti on ollut harmaassa kehyksessä eikä pelkkänä tekstinä sivulla. Ja kuinka yksinkertainen ratkaisu tähän olikaan.

Kuva, jonka banneriksi laittaa, ei saa olla .jpg muodossa, vaan esimerkiksi .png

Esimerkki:

Kuva .jpg- muodossa

Kuva .png muodossaOnko kenelläkään muulla ollut vastaavaa ongelmaa vai onko tämä ollut ihan päivänselvää?9 kommenttia:

 1. Mulla oli kanssa sama ongelma jos latasi jpg kuvana, png kuvien kanssa ei ole ongelmaa

  VastaaPoista
 2. Tuota ongelmaa ei olekaan tullut huomattua, mutta oon ladannut kaikki kuvat png-muodossa sen jälkeen kun jostain luin/sain selville että jpg kuvana kuva muuttuu hieman erilaiseksi ja monesti huonommaksi.

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä! on ollut tosi häiritsevä tuo "taustaväri".

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä, tässä justiin mietiskelen uutta banneria :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katso myös alla oleva juttu niin kaikkiin kuviin voi saada kerralla parannuksen :)

   Poista
 5. Otin automaattisen parannuksen pois päältä, niin sen jälkeen ei ole ollut jpg kuvienkaan kanssa ongelmia. Löytyy sieltä google valokuvien asetuksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, hyvä tietää. Itse en perehtynyt yhtään siihen, kun jossain välissä oli bloggerissa puhetta että jpg kuvat postauksissakin menevät huonommiksi ja silloin piti käydä jostain ottamassa jotain täppää pois.. Varmaan juuri tämä sinun mainitsema juttu ! :)

   Poista
 6. Yksi hyvä tapa myös pitää kuvat hyvälaatusina on ladata ne esimerksiksi flickr-kuvapalvelun kautta kuvien URL-osoitetta käyttäen... Itse käytän milloin sitä, millon Png-kuvia, milloin mitäkin :D Sinulla on muuten tosi kiva blogi, löysin tänne vastikään tänne, ja täytyi heti klikkautua lukijaksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä olenkin joskus sillain tehnyt jos bloggerin kuva jutut ei ole toiminut, mutta muulloin en jaksa!! Liian työlästä :D Kiva kun löysin tänne ja tervetuloa uudelleenkin :)

   Poista

Mukavaa että vierailit blogissani. Toivottavasti jätät pienen merkin käynnistäsi. Huomaathan että yli kolme päivää vanhoihin teksteihin minulla on päällä kommenttien valvonta, että huomaan vanhoihin teksteihin mahdollisesti tulleet kommentit.