1/02/2014

Jotain uutta blogiin

Uuden vuoden kynnyksellä on hyvä tehdä muutoksia ja päätöksiä. Niinkuin aiemmin kirjoitin, blogin jutut meinaa junnata paikoillaan, kun tämä meidänkin asunto on "vain" tämän 5 huonetta ja köökki, joten ei ihme että joskus tulee seinä vastaan! Niinpä olen hautonut mielessäni pitkään ja ehkä kertaalleenkin jo maininnut tästä, lopulta tekemättä mitään. Tämä ajatus oli blogin alkuperäisessä suunniltelmassa, mutta tiedättekö kun jollekin polulle lähtee, sieltä on tosi hankala peruuttaa tai kääntyä takaisin? Tuntuu että koko blogi on itsestään rajautunut tiettyyn aiheeseen, eikä sitä voi ylittää eikä edes vähän poiketa sivuun. Lukijat olettavat täältä löytyvät tiettyä aihetta, tottakai toivovat myös uusia juttuja(!), mutta kuitenkin niin että aihe on sama. Itse en tykkää blogeistä joissa on vaikka moottorisahoista kertovia juttuja keskellä ruoka-aiheita, vaikka ne ei-miellyttävät jutut voisikin skipata. Mutta kuka nämä rajat on tehnyt? No ei kukaan muu, kuin minä itse. Tuntuu hankalalta täräyttää villasukan kuva keskelle sisustusta, vaikka joitain käsitöitä olenkin jo laittanut. Vielä hullummalta tuntuu ajatus että kuvissa näkyisi elävä ihminen, siellä "kaikkien seinien keskellä". Tai vähän sinnepäin askarteltu kartonkihässäkkä haaveilukollaasipostausten keskellä, koska ne omat askartelut eivät tunnu koskaan yhtä hienoilta kuin toisten. Mutta tiettekö mitä? Kyllähän ne on yhtä hienoja, sitä vaan on niin kriittinen itselle, varsinkin käsitöistä ja DIY-askartelujutuista. Monet DIY-jutut päättyy monesti siihen, että teinpä näin koska sillä hetkellä ei ollut sitä eikä tätä, mutta toisen tekemänä se sama juttu onkin ollut tosi jees ja kekseliäs eikä mikään kötöstys. (onko kötöstys ihan universaalisti ymmärrettävä sana?)
 
 
Eli mitäs nyt sitten?
 
 
 
Aion laajentaa aiheitani johonkin suuntaan tai moneen suuntaan :)


 
 
Ainakin käsitöihin

koska niit äkerta valmistuu tasaisen hitaaseen tahtiin,
 
 
satunnaisiin askartelu-virkkaus-origami-kankaanpainantajuttuihin. 
 

-enemmän- ihmisiä

 
Haluan että täällä olisi elämää, enkä sillä tarkoita niitä pyykkivuoria tai lasten spagettinaamoja,
 

vaan uusi pipo iloisen lapsen päässä esittelyssä, 


tai ne kudotut villasukat omissa jaloissa,
 

tai kaunis kattaus juhlapäivänä. (kattauksia saatte kyllä odotella vähän pidempään)
 

Ja eihän tämä näillä laajennuksilla edes kovin kauas nakkaa.
 
 
 
Ja tiedättekö, tuntuu tavattoman vapauttavalta, että saa kirjoittaa  mitä vaan. Kun yhtäkkiä tulee vaan olo, että hitto ihan sama, mun blogi, mun jutut, mä saan laittaa mitä kuvia vaan tänne ja poiketa kategorioista niin että heikompia hirvittää. Itseasiassa yleensäkin tykkään vähän shokeerata ihmisia, joten no problems. En ihan näin kirjaimellisesti ole ajatellut että en saa laittaa mitä vaan, mutta ehkä pointti tuli jo selväksi. Oisko tää sit lifestyleblogi? vitsi.


Tupsut on ihania!Mutta kuitenkin pieni varoituksen sana, tämän alkuinnostuksen jälkeen voi olla että nämä muutokset eivät ole niin radikaaleja, että ne ihan heti näkyisivät. Eihän Roomaakaan päivässä rakennettu, vai miten se meni?


Miltäs kuulostaa? 

Olisiko sinulla vinkkia tai ideaa mitä muuta haluaisit kuulla tai nähdä?

20 kommenttia:

 1. Mää ainakin tykkään kun bloggaaja kirjottaa siitä mistä itse pitää ja mistä haluaa kirjottaa. Niistä arkisista pikku puuhailuista esim. juuri niistä käsitöistä ja askarteluista. Joten ihmeessä kehiin oman käden tuotoksia, niistä ainakin minä saan paljon inspiraatiota ja ideoita :) Ei kannata luoda turhan jyrkkiä rajoja vaan antaa kaikkien kukkien kukkia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä. Ja ehkä tarkennuksena vielä että kirjoitan niistä mistä haluan, (en siis sitä mitä luulen että muut haluaa), mutta en ole kaikista niistä jutuista kirjoittanut jotka olisin voinut kirjoittaa, jos me on ollut aiheesta kovastikin poikkeavia.. Tai jotain :D

   Poista
 2. Olen samoilla linjoilla kuin Tsinnia.
  Yksi suosittu sisustusblogikin palkittiin puutarhablogina, eli aihekategoria on melko laaja.
  Ehkä me sitten ollaan niitä lifestylebloggaajia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, voihan niitä skippailla jos ei juuri se aihe kiinnosta. :)

   Poista
 3. Upea päätös! Seuraan ehdottomasti mukana, ja jatkossa varmasti vieläkin tarkemmin - noita juttuja kun omakin blogini on pullollaan. :) En osaa jumittua tiettyyn juttuun, ja se tuntuu ihan hyvälle - tekee sitä mistä tykkää ja mikä parhaalta tuntuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta taas tuntuu että aivan sekava on liian sekavaa mulle :D Mut käsityöt, tuunaukset, ja vaikka leivonta ja muut kuitenkin vähän kotoiluun liittyvät jutut passaapi :)

   Poista
 4. Mulla on just tuommoinen sekasoppablogi! Aloitin se käsityö/vauvablogina, pitkään se sitä olikin. Sitten alkoi tulla mukaan ruuanlaittoa ja raksajuttuja. Niiden myötä sitten sisustusta ja paljon ompelujuttuja. Uuden raskauden myötä taas niitä juttuja ja nyt taas sulassa sovussa neuleita, sisustusta, vauvajuttuja ja ruokaakin ja mitä ikinä mieleen tulee. En osaisi ehkä kesksiä itse juttuja jotka tiukasti rajautuisivat johonkin kategoriaan. Että reippaasti vaan niitä itseä kiinnostavia juttuja kehiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ehkä se on että kun aloittaa vauvajutuista, niin siihen voi liittää vaikka mitä helpommin. siis sitä lifestylee ;) ja itse ajattelen että aivan lifestyle ois mun osalta niin kuollettavan tylsää että ei pysty siitä kaikille kertoon :D Eli sopivasti jotain neulontahommia, ja sen sellaista niin hyvä tulee :)

   Poista
 5. Joo kaikkea vaan kehiin!! Niinhän suurin osa meistä tekeekin, kun ei sitä juttua jaksa samasta aiheesta loputtomiin vääntää :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kylhän ne jotkut viäntää, niinkun itekin oon aika kauan jo vääntänyt, mutta mulle aina välillä tulee olo että tekis mieli jotain muutakin ja nyt kun se olo taas on niin kiva kertoo se ettei tuu yllätyksenä ;) heh, no ei vaan, kyllähän ne tänne sekaan nyt sitten mahtuupi.

   Poista
 6. Hyvä juttu :) Mulla on myös sekalaisesti kaikkea! En jaksaisi keskittyä vain yhteen juttuun... ps. En oo kuullutkaan tuollaista sanaa kuin kötöstys :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, katoin googlestakin ensin kun kirjoitin että tuleeko haulla mitään, ja tuntui sen sanan muutkin tietävän eli ei ollut mun keksimä. :D Eli se on kötöstys sellanen huonosti tehty, itse tehty rakennelma, vaikka piparkakkutalo voi olla melkoinen kötöstys :D

   Poista
 7. Muutoksesta en osaa sano mitään kun löysin blogiisi ensi kertaa, mutta pakko vaan sanoa että toi vaalea pipo on hurjan suloinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se on ollut kiva tupsuineen päivineen :)

   Poista
 8. Anna palaa! On hyvä, että blogi on pitäjänsä näköinen ja itselleen mieleinen. Itsellänikin on sisustuspainotteinen lifestyleblogi ja kirjoitan siitä, mikä itsestä tuntuu hyvältä. Sillä ajatuksella pääsee jo pitkälle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin voihan sen niinkin ajatella että blogi ei ole itsensä näköinen, jos siellä ei ole kuin yhtä kapeaa aihealuetta elämästä, vaikka se olisikin mieleistä ja juuri sitä mistä mm. haluaa kirjoittaa. Niin useammalla eri aiheella löytyy niitä kirjoittajan omia kiinnostuksenkohteita enemmän ...

   Poista
 9. Se on juuri näin kun kirjoitit, blogi saa (ja tulee) ollaa kirjoittajansa näköinen ja aiheet saavat vaihdella laidasta laitaan. Eihän me joka päivä puhuta samaoista asioista arjessakaan, vaan aiheet vaihtelevat laidasta laitaan kiinnostuksen ja tapahtumien myötä. Joten rohkeasti vaan, kirjoita kaikesta miltä itse tuntuu! Itsekin aloitin bloggauksen käsityö-sisustuslinjalla, mutta nyt aiheet vaihtelevat aivan laidasta laitaan. Go for it! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi vuonna sitten kalastus kuvioihin ;) Ja miksipä ei, mutta itse kyllä yritän pitäytyä näissä koti-sisustus-käsillätekeminen-jutuissa että jokin punainen lanka edes löytyy. Mutta se on vaan oma mielipiteeni (nyt) ja ensi vuonna voi olla että kirjoitankin jostain ihan muusta, eikä minkäänlaisista langoista ole tietoakaan :)

   Poista
 10. Kuulostaa hyvältä! Anna mennä vaan! Sinun blogi, sinun säännöt♥ Itsestäni on se on vaan mukava juttu, että blogista löytyy aina silloin tällöin jotain ns. normaalista poikkeavaa, kaavan rikkomista:)

  Tuo kriittisyys omia tekeleitä kohtaan kuulostaa tutulta, mutta olen silti yrittänyt esitellä aina välillä diy-juttujani, vaikka joskus tuntuukin, että muiden tekemät on tuhat kertaa kivempia:D Pitäisi vaan päästää irti tämmöisestä liiallisesta kriittisyydestä, tosin helpommin sanottu kuin tehty, pöh.

  Mukavaa lauantaita!

  VastaaPoista
 11. Ihan samaa asiaa pohdin omalla tontillani. Tai ainakin melkein samaa, mut siis just tota aiheen rajausta ja mitä blogissa näyttää. Vaikka en olekaan ollut ahkera postailija

  VastaaPoista

Mukavaa että vierailit blogissani. Toivottavasti jätät pienen merkin käynnistäsi. Huomaathan että yli kolme päivää vanhoihin teksteihin minulla on päällä kommenttien valvonta, että huomaan vanhoihin teksteihin mahdollisesti tulleet kommentit.