11/11/2013

Jalusta ja lastenhuone

Heipsan, ja mukavaa maanantaita.

 Minä kävin vihdoin ostamassa kameralle jalustan. Tähän asti on menty ties millä virityksillä tai käsivaralla. Monesti olen haikaillut jalusta perään, mutta olen ollut siinä kuvitelmassa, että halvalla saa huonon ja kallista en raski ostaa. Ostamani jalusta on nyt siltä väliltä eli Velbon df-60/f 55€ Kärkkäiseltä. Heti tietysti kurvasin kotiin kuvia ottamaan. Kohteena varjoisan puolen makuuhuone, joka ei ole tainnutkaan esiintyä täällä kunnolla maalatun lattia kanssa. Eli alla on mosaiikkiparketti ja se on maalattu liotinpohjaisella betoluxilla.Huoneen lattialla on matto, jonka olen tehnyt koulussa käsityötunnilla 11-vuotiaana eli 18 vuotta sitten! Sopii oikein mainiosti väreihin ja kokonsakin puolesta pieneen makuuhuoneeseen on sopiva.


Äkkiseltään sanoisin, että kameran jalusta oli oikein loistava valinta, ja kamera on helppo kiinnittää siihen pikaliittimen ansioista. Otan kuvia manuaaliasetuksella ja kuvissa pystyi tietysti heti pitämään paljon pidempää valotusaikaa, mitä aiemmin käsivaralla otetuissa kuvissa, sillä tässä huoneessa otetut kuvat ovat olleet poikkeuksetta liian synkkiä. 

Vähän on opettelemista säädöissä, että kameran saa helposti oikeaan asentoon jalustassa ja se, että ei nyt tulisi ylivalotusta valkoisiin kohtiin. Jostain luin, että kannattaisi mielummin ottaa vähän ali- mitä ylivalottuneita kuvia, sillä alivalotuksen voi korjata koneella mutta ylivalottunutta palanutta kohtaa ei. Mutta minä olen myös niitä ammattilaisten painajaisia, joiden mielestä nyt nähtävästi trendikkäätkin, hiukan ylivalottuneet kuvat ovat välillä hienoja.

Illalla pitään varmaan kokeilla pimeämmässä kuvasta!


16 kommenttia:

 1. Oi kuinka ihana huone <3

  VastaaPoista
 2. Suloinen huone, ihanan värikäs! Nuo rusetit seinällä on hienot ja matto myös! Minun pitäisi myös ostaa jalusta (vanha ensin hukkui ja sitten kun löysin sen, niin sehän olikin rikki, pöh). Jalusta on kyllä varmasti tosi tarpeellinen etenkin syksy-/talviaikaan kuvattaessa, pakko kyllä hankkia itsekin uusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on pitänyt niin pitkän ostaa jalusta mutta kesällä kun ei tarvetta niinkään ollut niin se vähän unohtui.

   Poista
 3. Kaunis huone! :) minäkin tilasin anttilasta todella halvan jalustan (20e) :D katsotaan onko siitä mihinkään, en ole kunnolla vielä perehtynyt kiireiltäni... Parempi kuitenkin kun käsivaralla, toivon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä varmasti on paljonkin hyötyä. Myyjä meinasi että lähinnä muoviosissa tulee se hinta ero ja sit tietty painossa että kuinka tukeva on, mutta jos on rauhallinen liikkeissään niin eiköhän sitä vähän keveämmänkin saa pysymään pystössä ja ottaa kameran aina pois siitä kun ei ole lähellä itse :)

   Poista
 4. Myöskin täällä on ostoslistalla jalusta, vaikka lapsikuvissa pitkästä valotusajasta voi vain haaveilla :). Ihana huone, ja ihana sun blogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla että lapsista otetuissa kuvissa aina jokin "viuhahtaa". Nooh. :) Kiitos :)

   Poista
 5. Niin söpö huone! :) Jalusta on omallakin ostoslistallani ja muutenkin pitäisi enemmän perehtyä tuohon kuvaamisen. Hyviä kuvia nämä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin pitäisi perehtyä, mutta kun tuntuu että ei ole mihinkään aikaa. Tuntuu, että mitä oikein tein viime lukuvuoden kun olin äitiyslomalla. Olisi pitänyt hyödyntää se paljon paremmin myös omien harrastusten osalta :)

   Poista
 6. Ihanan raikas huone! :) Minulla jalusta nököttää nurkassa odottamassa, pitäisi nyt ryhdistäytyä tässä(kin) asiassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi olla että alkuinnostuksen jälkeen jalusta jää johonkin nurkkaan nököttämään mutta toivottavsti ei :)

   Poista
 7. Todella hyvä on tuo keltaisen sävy! Oletteko millä värillä maalanneet seinän? Olen jo jonkin aikaa haaveillut vieras-/työhuoneeseen keltaista seinää ja tämä teidän seinä näyttää tosi hyvältä!

  Ja vielä toinen kysymys. Maalasitteko lattian telalla? Tein ihan tässä hiljattain makkariin pintaremontin ja maalasin makuuhuoneen vanhan parkettilattia rautakaupan ohjeiden mukaan pensselillä. Jäin vain mietiskelemään, että olisiko tullut parempi telalla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltaisen sävy on kyllä livenäkin tosi hyvä! En muista nyt keltaisen sävyä mutta kaivelenpa vähän blogia, jossain täällä sen pitäisi olla ;) Meillähän nyt keltaiseen huoneeseen siirtyi työhuone, vähän harmittaa sillät tykkäsin lastenhuoneessa keltaisesta seinästä tosi paljon!

   Lattia maalattiin telalla ja maali kyllä levittyi sillä oikein hyvin. Sai aika reippaasti nopsasti maalata, kun maali tuntui niin tahmaiselta! Meillä on koira pomppinut ikkunaan ja maalia on lähtenyt siltä kohtaa monestakin kohtaa pienesti. Siksi me nyt laitetaankin tämän laminaatti päälle, kun ei viitsi kahta erilaista lattia pitää! Mutta hyvä väliaikaislattia se oli!! :)

   Poista
  2. nyt löytyikin eli keltainen sävy on tikkurilan L300.

   Poista

Mukavaa että vierailit blogissani. Toivottavasti jätät pienen merkin käynnistäsi. Huomaathan että yli kolme päivää vanhoihin teksteihin minulla on päällä kommenttien valvonta, että huomaan vanhoihin teksteihin mahdollisesti tulleet kommentit.