7/22/2013

Valinnanvaikeutta keittiössäNyt, kun meidän pitäisi oikeasti löytää uusi liesituuletin, se osoittautuukin erittäin vaikeaksi valinnaksi. Vaihtoehtoja on pilvin pimein, mutta niihin tarkemmin tutustuessa monet vaihtoehdot karsiutuu pois. Kävimme tänään kiertelemässä paikallisia kodinkonekauppoja ja suurimmassa osassa valikoimat ovat aivan surkeat. Yhdestä kuitenkin saatiin hyvää tietoa, mitä kannattaa ottaa huomioon liesituuletinta valittaessa. Päädyin siis tekemään tuhannetta kierrosta netissä olevista tuulettimista. 

Kriteeteitä ovat valkoinen, suoralinjainen, moderni, reilunkokoinen mutta näkymätön. ;) Niin ja budjettikin tuo omat haasteet. Tuntuu, että kaikki kriteerit eivät täyty millään, joten joustaa täytyy aika paljon. Jopa värissä. Totesimme, että 60 cm leveä on liian kapea meidän tarkoitukseen. Viikonloppuna olimme jo hakemassa Ikean Luftig liesituuletinta valkoisena, kunnes hoksasimme lähtiessä katsoa, että se on tilaustavarana meidän lähi-Ikeassa.

Ikea Luftig

Boschilta löytyy vähän vastaavanlainen, mutta ehkä Ikean  on nätimpi ja sirompi..Bosch valkoinen 60cmSavon tuulettimissa olisi parikin hyvää vaihtoehtoa, mutta niiden hinta on sama kuin meidän koko minikeittiörempan.


Seuraavan tyylinen ja mallinen olisi tällä hetkellä se ykkönen, mutta valkoisia en löydä mistään. Tämä on Savon malli (~600e)


Jo kauan, ja yhä edelleen suosikkina on e-kodinkoneiden Starkke merkkinen tuuletin valkoisena. Mutta tässä epäilyttää aika paljon sen teho. Onko kellään tämän mallisia tuulettimia? Tekeekö näillä yhtään mitää ruuan laitossa? Meillä kuitenkin laitetaan ruokaa! Kaupan myyjä mainitsikin että ei auta tuijottaa vain tehoa, paljonkon kuutiota tunnissa poistaa, vaan myös sitä, kuinka suurelta pinta-alalta höyryt poistuu. Tässä höyry poistuu luultavasti tuosta neliön raosta, ehkä neliön takana on ritilää, niin pinta-ala olisi suurempi?

Todennäköisin vaihtoehto on siis 90 cm, suoralinjainen malli, jossa ylöspäin menevä osa on kuitenkin kapea. Mutta teräksen värisenä, sillä valkoista ei löydy. Mielellään en sekoittaisi terästä keittiöön, sillä ajatuksena olisi valkoinen, musta ja puunväri, ja teräs tulisi pakollisena sekoittamaan pakkaa. 

Alla olevassa kuvassa Elican Spot Ng.

 Loppuun muutama inspiskuva keittiöistä. Kuvat : e-kodinkoneet.fi, ikea.fi, expert.fi, alvhemmakleri.se, Via Pinterest.

19 kommenttia:

 1. Kivoja vaihtoehtoja. Tuo teräs taitaa olla todella haalea? sopii varmasti kivasti teille :) Inspiskuvissa näyttää myös hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikea ja tuo teräs nyt ovat viimeset vaihtoehdot :) Toinen tuntuu liian pieneltä ja toinen liian isolta :DD

   Poista
 2. Sen enempää näistä ymmärtämättä... Olisiko maalaus mahdollinen? Jos vaikka vain tuon putken voisi suhauttaa metalliprimerilla ja spraylla valkoiseksi, niin saisitte ainakin sellaisen, mitä ei ole muilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No itsekin vähän maalausta mietin, kiitos vinkistä, tuollaisesta metalliprimerista en ole kuullutkaan. (primerista kyllä). Toisaalta tuntuisi hölmöltä ostaa uusi ja heti sitä alkaa "sotkemaan".

   Poista
 3. Pidän kyllä jotenkin tuosta ensimmäisestä ja sen yksinkertaisuudesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siinä on sitä jotain :) nimenomaan valkoisena.

   Poista
 4. Ikean tuuletin näyttää tosi hyvältä. Tykkään kovasti suunnitelmistasi ja värimaailmasta.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ku ei osaa päättää. Mutta Ikean on ehdottomasti parempi kuin Boschin vastaavan mallinen...

   Poista
 5. Musta Ikean tuuletin näyttää ehdottomasti parhaimmalta! :)

  VastaaPoista
 6. Savonit olisi kyllä täydelliset, mutta niin suunnattoman hintavia! Epäilempä, että Ikea ajaisi kyllä asiansa ihan siinä samassa - ja näyttäisi samalla hyvältä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Ja nyt kun olen vertaillut näiden mööpeleiden tehoja niin jokainen vaihtoehto hakkaa mennen tullen meidän nykyisen vaihtoehdon eli minkä tahansa valitsee, niin tulos on parempi sekä toiminnallisesti että ulkonäöllisesti. :)

   Poista
 7. Meillä on keittiössä tuon tyylinen mustana (tokavika vaihtoehto) ja toiminu hyvin ( meilläkin ruokaa laitetaan :) ) Joten ei tuon mallisesta ainakaan ole valittamista. Muistelisimme, että tilasimme sen itek nimisestä nettikaupasta! Unohdin blogiini vastata sinulle :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esim. tää on tosi makee http://www.itek-kodinkoneet.fi/m3399/vi-idoc_edit+i11761859

   Poista
  2. Kiva kuulla että on toiminut. Kiitos paljon tuosta linkistä, sieltähän löytyi vastaavanlainen kauppa kuin tuo e-kodinkoneet. Olin jo innoissani että tuota Elican spot ng:tä olisi ollut 60 € halvemmalla kuin tuolla toisessa kaupassa mutta se toimitettiinkin vain Viroon, varmaan sen alennuksen takia. . Tuo sinun linkkaamasi olisi kyllä niin huippu!

   Poista
 8. Ikean liesituulettimelle ääni. Sopivan yksinkertainen ja linjakas. Väri myöskin plussaa, isoa plussaa! :)

  Tiedän niin tuon tunteen, kun on saanut jotakin isoa muutosta aikaiseksi pienemmällä budjetilla, niin kalliimmat ostokset alkavat tuntua ihan tuhottoman kalliilta. Juuriki se, että se liesituuletin maksaisi samanverran kuin koko keittiön yleisilmeen uudistus. Mutta valitettavan usein ne on sellaisia vempeleitä (kuten kodinkoneet yleensäkin) ettei oikein voi olla ilmankaan ja itse ei saa mitään tehtyä jotta sen edullisemmin saisi. Remontissa muuten kun pystyy sitten omalla työllään säästämään....

  Ja ihan mahtavia inspiskuvia! :)

  Oon ihan hävettävän vähän kommentoinut viime aikoina, mutta hei - täällä ollaan, ja luettukin on! Mukavaa viikonloppua teille!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikeaan taidetaan päätyä, eritoten sen värin puolesta. Musta on tullut sellanen että kaikki pitäisi tehdä itse enkä haluaisi kyllä mistään työstä maksaa. Kaikkia ei vaan valitettavasti voi osata, mutta kova yritys on :D Ja joo, jos liesituuletin maksaa 600 niin tulee siinä mietittyä että sillä saisi yli puoleen asuntoon lattiat... Mutta sitten taas uuteen omakotitaloon en varmasti ostaisi ikean 100 euron tuuletinta vaan mielummin sen 600, että jokin logikkaa kai tässä on takana. ;D

   Poista
 9. Meilläkin liesituulettimen valinta aiheutti ongelmia. Lopulta valitsimme juurikin tuon valkoisen Savon. Edellisessä keittiössämme meillä oli valkoinen tuuletin, joka ei sopinut sinne ollenkaan, kaikkikoneet teräksisiä. Lopulta otimme riskin ja maalasimme sprayllä. Hyvä tuli ja yllättävän hyvin kesti. Mutta eihän noista aina tiedä...

  VastaaPoista
 10. Täältähän samoja pohdintoja löytyikin, viimeinen ja sama valkoisena omaan mieleen, mutta Ikean tuuletin on myös tyylikäs. Savon valaisimet on kyllä hienoja! :)

  VastaaPoista

Mukavaa että vierailit blogissani. Toivottavasti jätät pienen merkin käynnistäsi. Huomaathan että yli kolme päivää vanhoihin teksteihin minulla on päällä kommenttien valvonta, että huomaan vanhoihin teksteihin mahdollisesti tulleet kommentit.