6/04/2013

Meidän MOMOMeidän seitkytlukulainen rivitalo on tehty aivan sen vuosisadan alkupuoliskolla eli vaikutteita on paljolti myös 60- luvulta. Eli talo on ihka oikea MOMO. MOMOista tarkemmin voit lukea vaikka täältä. 

Tosin remonttia on tehty sen verran, että monet alkuperäiset materiaalit ja tyylit ovat karsiutuneet pois, mutta vielä sieltä täältä löytyy jäänteitä. Joten en tiedä kuinka MOMO tämä on enää, koska tarkoitus on yrittää karsia loppujakin rippeitä pois. Mutta tietysti asunnon pohjapiirros eikä ulkomuotokaan ym. eivät ole radikaalisti muuttuneet. Monet ihmiset haluavat säilyttää talon tunnelman, ja minustakin se on viehättävä ajatus, mutta se pitää tehdä tyylikkäästi, nykyaikaisesti vaikka sen ajan suomalaisella designilla, eikä muovimatoilla ja pintajohdotuksilla. Kiva ajatus on myös yhdistää moderni keittiö asuntoon, jossa on myös vanhoja elementtejä jäljellä.


"Hyvässä talossa näyttävämpää julkisivua tärkeämpää on se, voiko siellä tehdä kierroksen kolmipyöräisellä. Kysykää keneltä tahansa 2-vuotiaalta."  CHECK pystyy tekemään kierroksen ympäri!!


Makuuhuoneesta pääsee toiseen makuuhuoneeseen. Tämä käynti olisi helppo piilottaa, mutta vielä en ole nähnyt tarvetta, sillä se on tosi kätevä.
Keittiön isot ikkunat


Talo on tehty elementeistä ja seinien välissä on mitä ihmeellisintä "munakennopahvia", väliovet/karmit ovat alkuperäiset, ja karmit ovat seinän sisässä, mitä omituisimmalla tavalla. Kylpyhuone on pieni, makuuhuoneet ovat isot. Keittiö on alunperin ollut aivan kokonaan seinän takana, erillään olohuoneesta.


Väliovissa ei ole listoitusta ollenkaan.

Ikkunat on ISOT olohuoneeessa ja keittiössä, ja ne todellakin ovat kuin laajakangas omalle takapihalle. Ikkunat ovat myös ruskeat, mutta meillä sisäpuolelta ne on maalattu valkoisksi. Tosin näistä suurista ikkunoista voidaan nauttia enää vähän, sillä ikkunat vaihdetaan pian ja tällöin ikkunat pienenee kun nykyään karmit ja ikkunana pokat vie paljon enemmän tilaa. Noh kyllä mulle uudet valkoiset ikkunat kelpaa myös. Piha on suuri, eikä sellaista tule vastaan uusissa rivitaloissa.  Makuuhuoneessa on vuorostaan pienehköt ikkunat, jotka on nykypäivän ikkunoihin varraten suhteellisen korkealla.

Asunnossa on alunperin ollut kaksi kattoikkunaa, kylpyhuoneessa ja keittiössä, mutta ne on piilotettu, kun katto on muutettu harjakatoksi. Yhdessä makuuhuoneessa on vielä pyöreät pistorasia ja valokatkaisija.


 Pyykkäys kopperosta eli kodinhoitohuoneesta ;) löytyy vielä pari -so last season-kaappia. Voipi kyllä olla että nämä on enemmän kasaria nuppivetimineen, mitä alkuperäistä? Tämä koppi on ennen ollut nähtävästi kuiva-aineskaappi/huone siis elintarvikesäilytystä varten keittiön vieressä. Voi olla että tämäkin yhdistetään wc:hen.Muistatteko jo meidän mosaiikkiparketin?
Tiiliseinää kahdessa makuuhuoneessaPanoraamaikkunat


Tiiliseinää


Vanhat patterit vaihdetaan nyt kesällä uusiin. Vaatehuoneessa vihertävä lattia! Tämä koppero on tarkoitus yhdistää wc:hen ja remontoida wc nyt kesän aikana.


Ikkunat on ihanan isot, mutta läheltä katsottuna niiden esteettisyys ei päätä huimaa.Monilla on mielikuva, että "nuo joutuu asumaan tollasessa vanhassa". Mutta meillä tämä oli ainakin tietoinen valinta, sillä näin me saatiin jotain paljon jännempää ja erikoisempaa, suurempaa, laajempaa. Tottakai silloin on kestettävä, että terassilla seinät on ruskeat ja ne ei muuksi muutu tai vaatekaapissa johdot menee pintavetona ja jotkin pistorasia ovat isot pintaan laitetut, mutta kuka meille tulee pistorasioita katsomaan? ;) Minä, vanha, uusien kerrostalojen asukki, välillä kaipaan siistejä sileitä seiniä ja noh, tiedätte miltä vuokra-asunnoissa näyttää, perussiistiltä missä ei ole tarvinut tehdä kompromisseja ja laittaa vaatekaappeja liian lähelle ikkunaa, mutta ehkä mä näen niitä sitten siinä meidän kivitalolinnassa, joka rakennetaan joskus ennen vaihdevuosia. Täällä meillä näkyy tekemisen meininki ja siitä tykkään että seinän voi maalta ilman että on pelko että se menee pilalle. Sitten tehdään uusiksi. Uudessa asunnossa kynnys itse remontoimiselle olisi suurempi. Ja mä niin rakastan kaikkia ennen-jälkeen juttuja.

21 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, taidan tulla kurkkaamaan omaan blogiisi :)

   Poista
 2. Kiva koti teillä! Ja ikkunatkin on ihanat, myös läheltä katsottuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkunat on kyllä tämän kodin parhaita puolia :)

   Poista
 3. Kiva postaus! Kaunis koti :)

  VastaaPoista
 4. Teillä on kyllä kivan näköistä. Tykkään noista isoista ikkunoista ja tiiliseinästä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isot ikkunat on kyllä kivat ja minua ei edes haittaa jos aurinko vähän lämmittää sisätilojakin kesäisin kun porottaaa koko päivän. Onneksi on kuitenkin sälekaihtimet. :)

   Poista
 5. Kiva postaus :D Olen samaa mieltä, tuollaisissa asunnoissa on se jokin oma viehätyksensä, sama puraisi meitä aikoinaan :) Jäin miettimään nuita kattoikkunoita, teilläkö toinen kattoikunoista oli kylppärissä? Meillä oli keittiössä ja siellä perällä olevien makkareiden välisessä ns. aulassa. Itse ihastuin nimenomaan niihin isoihin ikkunoihin, niistä tulvi valoa sisään ja kun metsänreunassa asuttiin ei haitannut, vaikka uloskin näkyi sisältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tirsk, hyvä Johanna ;) on se sitten meilläkin ollut siellä aulassa. Mies on käynyt tuolla välikatolla ja sanoi että keittiössä ja oisikohan se sitten kylppärissä, ja minä uskoin. Miehet.... ;) tehtiinkö teillä muuten se patteri/ikkunaremontti vasta sen jälkeen kun muutitte pois vai oliko se jo tehty?

   Poista
  2. Meillähän alkoi hieman sen jälkeen se putkiremontti kun me muutettiin pois, samoten kuin ikkunat uusittiin sen jälkeen kun oltiin jo muutettu. Mutta olen kyllä käynyt siinä naapurihuoneistossa sen jälkeen kun nuo remontit tehtiin, joten tiedän miltä ne näyttää :) Ikkunat olivat ainakin kivannäköiset, vaikka ne tosin oli pienentyneet varsinkin siellä olkkari-keittiö-makkari akselilla. Jos me oltaisiin asuttu myös putkiremontin jälkeenkin siinä, niin putkiremontista olisin kyllä reklamoinut, oli jotensakin tökerösti vedetty ne putket... en tykännyt, mutta patterit oli siistit, tietysti kun olivat uudet :D

   Poista
  3. joo, mä olen kans käynyt siinä teidän vanhas ja viereisessä, niin putkethan tosiaan vedetään pintaan, kun ei voi seiniäkään repiä irti :D keskelltä vessasta makkariin sit tulee jonkinlainen kotelointi, mielenkiinnolla odotetaan :D

   Poista
 6. Upeaa kun on noin paljon ikkunaa, ihanan valoisaa! Ehkä yks tärkein kriteeri asunnossa, et sinne tulee kunnolla luonnonvaloa! :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, meillä makkarit on varjon puolella ja huomaa kuvatessakin ihan valtavan ero olohuoneeseen verrattuna, kamerassa saa olla aina paljon enemmän ISOa makkareissa, mutta onneksi näin päin.

   Poista
 7. Tosi kiva postaus! Muutamia samoja juttuja löytyy vielä meiltäkin. Isot ikkunat ja väljyys on se mistä itekkin tykkään. Valoa tulee, mutta niin myös lämpöä... :( Pienesti sitä joutuu omaa silmäänsä kasvattamaan, että sietää niitä "ei tämän päivän ratkaisuja" , mutta kyllä asunnolla jotain henkeä täytyy olla. Musta on ollu kiva kuulla naapureilta tarinoita, että minkälaisia perheitä tässä on asunut ennen meitä:)

  Nuo karmit. Ihan samanlailla seinän sisäkautta joskus jotenkin ihmeessä ne on kiinnitetty. Ja remonttivaiheessa tämä oli tosi iso ylläri ja siihen karmien irrottamiseen tuhraantu ammattimieheltäkin hurjan paljon aikaa...ja työkaluja. Mutta saatiin kuin saatiinkin karmit ja ovet vaihdettua :)

  Samat vessan ja vaatehuoneen yhdistämis-suunnitelmat meilläkin, mutta ei lähivuosina ole putkien korjausta tulossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama mulla, välillä pitää yrittää katsoa toisin silmin, että ei näkisi vaan tiettyä soikeaa pistorasiaa, rapistunutta maalia ikkunan puitteessa tai kapeaa kylppärinovea.

   "kiva" tietää että teillä saatiin karmit vaihdettua. Et varmaan tiedä että pitikö remppamiehen sitten tehdä seinään uudet juoksut/pystypuut siihen mihin tuli uudet, leveämmät karmit? Olisi helpompi valjastaa joku vähän osaavampi töihin, jos osaisi vähän sanoa mikä sitä odottaa :D Ainiin mutta meillä seinä on myös liian ohut, eli normikarmit on liian "syvät". Eli mittatilaustyönä kai pitäisi tehdä tai sitten ne uudet levytykset ainakin wc seinään..

   Poista
  2. Hei, juuri ne ohuet seinät on meilläkin! Karmeja on kahta kokoa, syviä ja ei niin syviä. Nämä jälkimmäiset kävi meille, luulisi että teillekkin?! Mutta meillä oviaukot on ihan normilevyiset, vessassa pienempi mitä muissa mutta niin se oli edellisessäkin 2001 rakennetussa kodissa.

   Eli suurin ongelma oli karmien poisto. Ja sen se teki jollakin sahalla(?!) jolla ns. leikkas vanhat kiinnitykset katki.( Hyvin mä selitän, kun en edes koko rempan aikana täällä päässy käymään, tarkastan asian mieheltä vielä) ja jotkut rautahöskät on karmien ympärillä seinän sisällä...

   Me tajuttiin nämä karmiongelmat vasta kun niitä alettiin irti ottaamaan. Mutta onneksi selvittiin siitäkin...:)

   Poista
 8. Mekin asutaan 70-luvulla rakennetussa talossa, joka on rakkaalla kotipaikallani synnyinkotini vieressä. Rahaa remontointiin ja talon ostoon on mennyt yhteensä samanverran kuin jos olisi rakentanut uuden talon, tosin pienemmän. Tässä talossa viehättää jotenkin se elämä mitä se on jo nähnyt. Eikä tässä talossa asuminen ole kuitenkaan uuden talon rakentamisen poissulkeva asia. Haluan kyllä vielä tämän elämän aikana asua uudessakin, vaikka rakastan tätä nykyistäkin. Minäkin muuten rakastan kaikkea ennen ja jälkeen remppamuutoksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, helposti näihin saa uppoamaan uuden (pienen) omakotitalon verran manitsuu, ja eri juttu sitten mitä saa myynnissää takaisin :/ Välillä pakko ajatella, että itseä varten tekee. Minäkin kyllä haluan sen aina haaveilemani omakotitalon, mutta sitten on varmaan pakko ostaa joku murju yksiö lisäksi, mitä voi remppailla ja sitten vaikka myydä :D Ja tietty ottaa niitä ennen-jälkeen kuvia!!

   Poista
 9. Olen täysin samaa mieltä siitä, ettei todellakaan aina ole toive asua upouudessa asunnossa. Ja kotinne on niin mielettömän kaunis, ettei edes sanat riitä kuvaamaan!!! :)

  Matosta muuten on pakko kysyä (olohuoneen), mistä olet sen löytänyt? Kävisi meillekin paremmin kuin hyvin... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoista :)

   Matto on tilattu Carpetvista.fi kaupasta, maton nimi on dorri. Kannattaa tutustua, edullisia villamattoja ja ainakin meillä tuntunut laadukkaalta! :)

   Poista

Mukavaa että vierailit blogissani. Toivottavasti jätät pienen merkin käynnistäsi. Huomaathan että yli kolme päivää vanhoihin teksteihin minulla on päällä kommenttien valvonta, että huomaan vanhoihin teksteihin mahdollisesti tulleet kommentit.