6/02/2013

Ikea MeToDitIkea päätti uudistaa keittiövalikoimansa ja vaihtaa Faktum sarjan METOD- keittiöön. Innolla odotan, siis odotin, että mitä uudistuksia muun muassa yläkaappivalikoimassa on. Ja löytyihän sieltä kivaa, pitkät vaakakaapit!

Mutta se iso mutta, METOD-sarja ei enää sovi meidän nykyisiin kaapinoviin, eli me ei voida enää vaihtaa niihin ovia 40*70 , metodin mitoitus on 20,40,60,80 cm, tai lähinnä se, että ovi on 80 cm korkea, sillä sokkeli on matalampi. Että kiva. Lisäksi myös pitkät kaapit muuttuvat eri korkuisiksi, eikä meidän vanhoihin saisi enää ovia.

Syyskuun loppuun asti Faktum tuotteita nähtävästi saa tilattua netistä/asiakaspalvelusta ja tuotteet tulee kotiinkuljetuksena, joten sitä ennen ovet ja sisukset on vaihdettava, jos halajaa!! Keittiö.netissä on oikean kokoisia ovia, mutta ei laatikoita ja muita sisusteita. Vaihtoehtonahan olisi laittaa kaksi 40*35 laatikkoa tai jopa 80*35 cm, jonka tyyppisiä metodissakin olisi, mutta koko on tietysti siinä 40*40 cm.

Itseasiassa olen vähän ihmetellyt, miten Ikean ovet sopisi edes noihin vanhoihin, koska netissä aina lukee että Ikea on eri mitoitusta kuin tunnetut keittiöfirmat, mutta ehkä nuo vanhat rungot sitten onkin ikeasta?! Ainakin useat sisukset (ritiläkorit, aterinlaatikot, siivouskomeron osat) on Ikean tuotteita.

Olen käynyt kurkkimassa Norjan sivuilla kaappeja, mutta huomisesta lähtien METOD-mallistoon voi tutustua tavarataloissakin!
Kuvat


3 kommenttia:

 1. Siis ne uudet ovet ei sitten käy noihin vanhoihin? Ä-r-s-y-t-t-ä-v-ä-ä!!! Mehän just viime elokuussa tehtiin Faktum-keittiö ja ajatuksena se, että niihin on sitten helppo ja edullista vaihtaa ovia milloin vaan alkaa kyllästyttää. Eipä ollut silloin missän mainintaa että Faktumit poistuu alle vuoden kuluessa. Blaah.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ole vähän ärsyttävää, mutta niin se on, ei ainakaan tämän kokoiset mitkä meillä on sovi, jotku varmaan sopiikin esim yläkaapit!?. Kaksi vuottahan siihen Faktumiin saa osia, mutta hankalampi ne on sitten ostaa ja en tiedä kuinka kattavasti löytyy ns. varaosina, ihan ovia ja runkoja vai vain saranoja ym. pientä.. pitää nyt katsella että saako noista uusista aikaan mitään, tyyliin 10cm, 20 cm ja 40 cm laatikot päällekäin, mutta hankalahan se on tehdä parillisista mitoista paritonta, onneksi tuo 10 cm laatikko pelastaa paljon ;D

   Poista
 2. Anonyymi4/6/13 17:59

  I've been following your blog for a long time now.. My Finnish is not perfect yet but I understand your articles very well. I find your home interior design really amazing. Take a look at this design furniture piece,it combines perfectly with your home interior design: http://www.brabbu.com/upholstery/nanook-armchair.php#.Ua39k9LCaSo

  VastaaPoista

Mukavaa että vierailit blogissani. Toivottavasti jätät pienen merkin käynnistäsi. Huomaathan että yli kolme päivää vanhoihin teksteihin minulla on päällä kommenttien valvonta, että huomaan vanhoihin teksteihin mahdollisesti tulleet kommentit.