12/16/2012

16/12 Keittiöremontin haaveilua

 
 
Ainahan saa haaveilla, joten haaveilen keittiöremontista. Meille on ehkä tulossa kylppäriremppa, joten keittiöstä saa vaan haaveilla. Olenkin tehnyt monta suunnitelmaversiota keittiöstä eli kaapinovien vaihdosta koko keittiön remonttiin. Tämänhetken keittiöhän on ihan ok - hyväkuntoinen ja paljon parempi/kodikkaampi kuin perus vuokrakeittiö mitä meillä on ennen ollut. Mutta keittiö on niin ysäri peiliovineen ja korkeine kaappeineen, että jotain kevennystä se kaipaisi.
 
Entiset asukkaat ovat vaihtaneet noin vuosi sitten hanan, tasot, altaan, välitilan, valolistat, vetimet, jääkaapin, lieden, astianpesukoneen ja liesituulettimen. (Miksi, oi miksi minä en ole saanut tehdä noita muutoksia!) Ja siis tämä mitä minä en käsitä on se, että liesi on perus keraaminen liesi, eikä liesitaso+erillisuuni ja liesituuletin on sellainen maustekaapin alla oleva lippa! Eli tosiaan on uudistettu myyntiä varten halvalla tai sitten vaan sen takia että entiset on olleet jo huonoja teholtaan. Minä olisin kyllä samalla laittanut erillisuunin ja liesitason, niin keittiö olisi päivittynyt enemmän tähän päivään.
 
 
 
 
 
Tässä siis yksi vaihtoehto, miten keittiötä voisi päivittää. Tämä on hinnaltaan keskiverto vaihtoehto, ei koko keittiön remontti, mutta ei myöskään pelkkien ovien vaihto.
 
Purkaminenhan on ilmaista ja sillä saa monesti ihmeitä aikaan!!
 
 
 
Olohuoneesta päin katsottuna (kuvassa vas. vaakakaappi huonossa kohtaa)
Vaihtoehto 1.

Ylakaapit pois - tilalle mahd. vaakakaappeja (miten hoidettaisi valaistus?)
Myös koko keittiöstä yksi pätkä pois eli ns. baaritaso ruokailutilan ja keittiön välistä.
Liesituuletin uusi
Erillisuuni ja liesitaso
Alakaappeihin uudet ovet (mittailin että ikea sopisi näihin alakaappeihin, onko kellän kokemusta että sopiiko ne todellisuudessa vanhoihin runkoihin?)
Tasot uudet ja sitä myöten allas ja hana. (hana ei pakollinen)
 
 
 
Oikealla jääkaappi ja kaapit säilyisivt ennallaan, mutta yläkaapit lyhenisivät.


Kodinkoneet pysyisivät samoilla paikoilla, joten suurempia sähkötöitä tai LVI - töitä ei tarvittaisi. Liesituulettimen kanssa pitäisi ottaa kuitenkin selvää monia juttuja.
 
Panostettaisi liesituulettimen sekä hanan ulkonäköön sekä seinäpinnan maalaukseen/välitilaan.
 

kuva ruokailutilasta päin. Kuvassa ovi kodinhoitotilaan.

 
Olohuoneen ja keittiön välinen seinä kaadettaisi (ei ole kantava seinä)
Paikalle tehtäisi saareke, johon voisi laittaa myös kaksi baarituolia. Olisiko outo että saareke ei ole suorassa linjassa muun keittiökaapiston kanssa? Sitä ei saisi muutoin.
Saarekkeen laatikostot korvaisivat menetettyä yläkaappitilaa ja baarikaapistotilaa.


Saarekkeen taakse avautuisi olohuone


Ruokailutilaan esimerkiksi bestå kaapisto lisäämään säilytystilaa. En nimittäin ole varma noista vaakakaapeista että pidänkö niistä.
 
Kaikki tämä olisi tietysti kiiltävää valkoista. Ihan sama vaikka olisi pois muodista, ei tässä muodikkaita nytkään olla ;) Myös allas valkoinen. Hana normaali kromin värinen.
 
Jääkaappi ja astianpesukone voisivat olla entiset, tavalliset valkoiset, jos jostakin pitäisi tinkiä. Nehän voisi vaihtaa myöhemminkin halutessaan.
 
Mahdollisesti avohyllytilaa.
 
 
 

Saareke olisi varmasti kovassa käytössä aamuisin ja iltaisin.
 
 
Ongelmia tässä suunnitelmassa vielä on. mm. säilytystilan väheneminen (missä olisi esim. kuiva-aineet!). Kuitenkin haluamme ajatella myös mahdollisia tulevia asukkaista, vaikka tila riittäisikin meille. Mutta tästä tätä on hyvä lähteä kehittämään.
 
Kuvat tehty Ikean keittiö suunnitteluohjelmalla, joten ne ovat vain suuntaa antavia. Meillä oli välillä erimielisyyksiä ohjelman kanssa.
 
 
Mitäs mieltä olette? Pitäisikö laittaa lotto vetämään?
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa että vierailit blogissani. Toivottavasti jätät pienen merkin käynnistäsi. Huomaathan että yli kolme päivää vanhoihin teksteihin minulla on päällä kommenttien valvonta, että huomaan vanhoihin teksteihin mahdollisesti tulleet kommentit.