9/02/2012

Mattoapua olkkariin !

 
Eli meillä olisin tarkoitus hankkia uusi matto olkkariin valkoisen tilalle. Olin jo varma, että päädyn Ikean niin sanottuun blogimattoon (vol1), jonka kuvaa en tähän kopio, koska kaikkihan tietävät mistä on kyse. Siinä matossa pikkaisen hämää musta-valkoisuus plus graafisuus. En ole niin graafisten juttujen ystävä.
 
Noh, aikani googlailtuani päädyin my wgb blogiin ja katselin sillä silmällä heidän mattoa. Sitten muutama loikkaus ja googlaus ja olin perillä vuoden alussa villinneestä blogimatto vol kakkosesta. Ja hei meille se tulee! Olenkin ennen käynyt Carpetvistan sivulla, mutta olen kaikonnut niiden värikkäiden intialaismattojen karkoittamana. Eikö tämä olisi täydellinen; vaaleaa pääosin, vähän särmää mustasta mutta ei liikaa graafisuutta. Plussaa myös villa-materiaalista, vaihtelua nukkamatolle.
 
 
 
Mutta nyt kysynkin teiltä arvon lukijat (kaikki kahdeksan ;) )
 
1. Kumpi koko : samankokoinen kuin entinen valkoinen 230*160, vai isompi 290*190?
 
Seuraavista kuvista voit hiukka tarkastella tilannetta :) Eli tämänhetkinen mattohan on se ns. peruskoko 230*160cm, mutta "suurentaisiko" isompi matto olohuonetta vai näyttäisikö liian kokolattiamatolta? Mattohan tulisi siis pitemmälle nojatuolin eteen ja Hemnes lipaston eteen, joka ei näy kuvassa.
 
2. Olisiko maton luonnonvalkoiset osat ihan törkeen näköiset valkoisten kalusteiden kanssa?
 
 
Meillä on sitten aika askeettisen näköistä, kun olen muutossa heivannut loputkin koriste-esineet mäkeen, ja hankin vasta sitten uusia, kun päätän mitä haluan. En kyllä paljo hauakaan.  (Paitsi lamppu puuttuu bestån päältä ja on olemassa mutta unohtui laittaa tämän hurjan kalusteiden järkänvaihdon seurauksena.) Ja taulujakin pitäisi hankkia vielä muutama. Ja ja tv- taso ollaan ajateltu vaihtaa samanlaiseen bestå hyllyyn. JaJaja ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Seuraavasta kuvasta näkee, eikö tarvinnutkin meidän bestå aika kipeästi jalat allensa. Näytti reppana ihan lyttänältä sohvien vieressä.

 
 


Nyt te kaikki äkkiä vastailemaan, että pääsen maton tilaamaan :)
 
 
 
 

10 kommenttia:

 1. Tuo matto on ihana. Mäkin sitä alkuvuodesta kaavailin meille, mutta sitten se oli aina loppunut niin unohin koko jutun... Nyt ehkä voisin lastenhuoneeseen sen tilata ;) Kiitti muistutuksesta!

  Teidän olkkariin ottasin sen isomman koon. Se yhdistäisi paremmin kalusteet toisiinsa, eikä ainakaan mun mielestä toisi pienempää vaikutusta. Päinvastoin! Ja valkoisen sävyerot on ihan ok.

  Oiva mattovalinta!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista :) Minäkin mietin sitä isompaa, peittääpähän enemmän tuota keltaista lattiaa :) Eli eiköhän se laiteta tilaukseen.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi3/9/12 05:19

  Kyllä, isompi ehdottomasti kuten edellinenkin kommentoija sanoi.

  Kiva blogi! :)

  VastaaPoista
 4. Anonyymi - Kiitos :) Laitoin tilaukseen isomman. Unohdin mainita tuossa että ison sohvan vierestä menee käytävään eli lipasto on tavallaan erillisellä seinällä käytävällä, hankala selittää, mutta sen takia mietin että voiko matto mennä myös sille alueelle. Mutta eiköhän se voi :D

  VastaaPoista
 5. Isompi, ehdottomasti ;) Sitoo paremmmin kaikki yhteen. Itseäni ei häiritse ollenkaan tuo hieman beigempi sävy beståån verrattuna. Tuopi lämpöä, ei ole niin steriilinvalkoista ;)

  VastaaPoista
 6. Sanna- Niinpä, ja luonnonvalkoinen ei näytä edes niin likaiselta nopeaa :D

  VastaaPoista
 7. Heippa! Löysin blogiisi kun hain infoa/kokemuksia Iskun Rufus-sohvasta, joka on harkinnassa. Tosi kaunis koti teillä!

  Oletteko te olleet uuteen sohvaan tyytyväisiä? Onko mukava istua ja löhötä, pysyykö hyvin muodossaan? Haluaisin meille jämäkän ja hyvin kuosissaan pysyvän sohvan. :)

  VastaaPoista
 8. Heippa! Ollaan kyllä oltu tyytyväisiä sohviin. Ja vaikka ovat jämäkät niin ovat olleet hyvät maatakin ja löhötä (kysyin mieheltä ;) ) tietty meillä ei ole ollut niin kauaa vielä käytössä, mutta vielä ei ole ollut merkkejä että istuinosat menisi löysiksi/ kasaan. Jos valkoista mietitte niin pyyhkiä kannattaa, vaikka ei selvää likaa olisikaan, nimittäin on sitä likaa sittenkin kun lähtee pyhkimään :)

  VastaaPoista
 9. Onko tuo sohva kahden vai kolmen istuttava? Kauan kesti toimitus?

  VastaaPoista
 10. Heippa. Kolmen istuttava on ja toinen on "yhden" istuttava eli nojatuoli mutta se on tosi iso. Meillä kesti toimitus sen 8vko mutta sillon oli kesäloma kk heinäkuu että sekin saattoi vaikuttaa pitkään toimitusaikaan. Ja siihen vaikutti sattuma että mihin osto sattuu suhteessa heidän tilauksiin.

  VastaaPoista

Mukavaa että vierailit blogissani. Toivottavasti jätät pienen merkin käynnistäsi. Huomaathan että yli kolme päivää vanhoihin teksteihin minulla on päällä kommenttien valvonta, että huomaan vanhoihin teksteihin mahdollisesti tulleet kommentit.