8/26/2012

Tahtoo laminaattia

Meillähän on minun inhoamani mosaiikkiparketti keltaisena tällä hetkellä asunnossa. Minä tietysti olisin heivaamassa sen mäkeen ihan heti, mutta miehen mielestä parkettia ei voi alkaa vaihtamaan laminaattiin, vaan sen voisi vaikka hioa ja lakata. Juu, mutta se olisi kuitenkin mosaikkikuviota eli se ladonta olisi sitä kasaria. (vai miltä luvulta ne ovatkaan). Minähän siis yritän kaikin keinoin käännyttää miehen, että saataisiin laminaattia taloon! Tänään jo näkyi edes pikkaisen vihreää valoa, kun kävi ilmi pihakeskusteluissa, että "kaikilla" muilla talonyhtiössä on laminaatit.
 
Jonkun kerran olen vähän kurkkinut laminaatteja mainoksista ja yhtenä vaihtoehtona Bauhausin mainoksessa oli PARADOR CLICK-IN 8-32 Arctic Pine 1-sauvainen. Se vaikuttaa kuvassa hyvän väriseltä, ja kulutuskestävyydeltäänkin tämän hetkisen tietämykseni mukaan ihan ok.
 
 
Mehän tarvittaisiin sitä keskimäärin 110m2, joten ihan pikkujuttuhan se laittokaan ei edes olisi.
 
Vaihtoehtoina olisivat joko enemmän tai vähemmän valkoinen tai vaihtoehtoisesti harmahtava. Ensin ajattelin että en haluaisi missään nimessä lankkumaista lattiaa, vaan aivan yhtenäisen näköisen pinnan, mutta kuvia katsellessa lankkumaiset laminaatitkin näyttävät hyviltä. Laadussakin on varmasti paljon eroja, sillä olen nähnyt vaaleaa laminaattia, mikän oli aina reunoista ikävästi koholla. Erikoisparketti.fi sivustolla, josta kuvatkin ovat, mainitaan että reunat olisivat tasaiset ja näkymättömät. (jos siis ei ole viistereunaa)
 

PARADOR CLICK-IN 8-32 Tammi vaaleanharmaa 1-sauva mattapinta
Tämä vaikuttaa myös kivalta. Mutta tosiaan pitää ajatella, että lattiapintaa on paljon enemmän kuin esim. 30 neliön yksiössä, eli lattian kuviointi ja väri hallitsee todella paljon asunnon ilmettä.
 
 
Esprit Tammi crystal white 1-sauva harjattu rakenne
 
 
 
Toisaalta seuraavakin näyttää kivalle, mutta voisi ehkä olla liikaa meidän paneelikaton kanssa.
PARADOR Trendtime 6 Lehtikuusi valkopesty lankku mattapinta
 
 
 
Laminaateissa olisi myös aivan valkoista, mutta meille ei kyllä ihan näin valkoista kuitenkaan.
PARADOR Trendtime 4 Valkoinen korkeakiilto
 
 
 
 
 
PARADOR Classic 1050 Tammi vaaleanharmaa 1-sauva puolihimmeä
 
 
 
Toisaalta joillakin laminaatin hinnoilla saisi jotain huonoa (?!) parkettiakin, mutta ihan yhtä tyhjän kanssa lähteä vaihtamaan kellertävä parketti vaikka 3-sauvaiseen tammiparkettiin. Vaikka onhan parketilla ja laminaatilla ihan jalkaankin (ja käteen) erilainen tuntuma. Laminaatti on usein oikein kopuskaa ja sillä kävellessä kuuluu isompi ääni. Lisäksi se on liukas ja naarmuuntuu helposti koiran kanssa. Ehkä on parempi kopistella kahden lapsen ja koiran kanssa tällä ihanalla lämminhenkistä tunnelmaa tuovalla kuluneella parketilla kuin uudella väreihin sopivalla laminaatilla ja säästää roposet kylppäriremppaan, johon saatiinkin lisätietoja tänään.
 
Miten näistä laminaattivaihtoehdoista osaisi päättää, jos laitto tulisikin ajankohtaiseksi. Ehkä ennen joulua, jookos? :)
 
 
Kumman kannattaja olet näin yleisesti, parketin vai laminaatin ?
 
 

4 kommenttia:

 1. Mä olen käsittänyt, että laminaatin vois huitasta parketin päälle ihan... ja tosiaan, kulutuskestävyydeltään 32 on hyvä. Kolmekakkosta käytetään kai joskus toimistotiloissakin, joissa kulutus on aika suurta. Tämä minun noviisin käsitys asioista, enempää en edes tiedä. Tosin omaan laminaattiin olen ollut tyytyväinen enkä ole kummemmin liukastellut edes. Mutta nyt onkin ollut kesä ja olen ollut pääosin paljain jaloin. Saa nähdä miten syssymmällä ja talvella sitten, kun häärää villasukat jalassa. :D

  VastaaPoista
 2. Niin sen tosiaan voisi laittaa tähän parketin päälle, joku saa sitten halutessaan kaivaa tuon parketin esiin jos haluaa :) Villasukat jalassa voi tosiaan luistaa. :) ei se sinänsä haittaa, mutta lapset vähän enemmän liukastelee ja edellisessa asunnossa jossa oli laminaatit, niin koira ei oikein voinu istua lattialla, kun pylly luisti alla kokoajan :D Mutta onneksi on matot keksitty :)

  VastaaPoista
 3. Näissä mietinnöissä sitä saakin ajan kulumaan nimim. kokemusta on ;) Samoja on pohdittu eikä olla vielä ratkaisuun päästy. Alunperin oltiin ehdottomasti laminaatin kannalla sen edullisuuden ja kestävyyden vuoksi, mutta nyt on mieli alkanut kääntyä parkettiin sen luonnollisuuden vuoksi. Ja se oikean sävyn hakeminen on v a i k e a a. Valkoisen ja harmaan välillä mekin on sukkuloitu, mutta nyt on siinäkin sellainen pieni puun lämpö alkanut miellyttää. Saa nähdä mihin sitä vielä lopulta päädytään ;)

  VastaaPoista
 4. Petra - Sepä se. Parketti minustakin tuntuu jotenkin luonnollisemmalta ja lämpimämmältä, en ole ennen edes koksannut eroa vasta kun tässä kämpässä missä parketti on. Meillä hankalaksi tekee vielä se, että meillä ei ole kokonaiskuvaa siitä, mitä aiotaan /tullaan tekemään kun ei remontoida yhtäjaksoisesti. Niinpä koko väriskaalan (lattiat,seinät..) hahmottaminen tulee vielä hankalammaksi. Ja kun se mieli aina voi muuttua, niin pitäisi tosissaan osata ottaa sellaista mistä pitää jatkossakin. Nämä valkoiset ja harmaat - mistä sitä tietää onko se vaan tällainen muutaman vuoden villitys ja "trendit" palaakin siihen puun eri sävyihin, niinkuin ehkä on jo vähän viitteitäkin siitä ?! Ei sillä että oma koti pitäisi olla trendikäs, mutta helposti sellaiseen kyllästyy muutenkin. Mutta toisaalta vielä on mielessä kaikki mäntypaneelit katossa ja puolipaneelit ja muut ihanuudet, että kaikki puu laajassa mitassa kuten lattiassa tuntuu arveluttavalta :) Eli hankalampi juttu. Ehkä nämä värit (valkoinen ja harmaa) tekee laminaatista vielä "muovisemman" oloisen, mitä muun väriset laminaatit.

  VastaaPoista

Mukavaa että vierailit blogissani. Toivottavasti jätät pienen merkin käynnistäsi. Huomaathan että yli kolme päivää vanhoihin teksteihin minulla on päällä kommenttien valvonta, että huomaan vanhoihin teksteihin mahdollisesti tulleet kommentit.