6/25/2012

Väliovet

Asia mihin en ole vielä koskaan perehtynyt on asuntojen väliovet. Meillä olisi tarkoitus vaihtaa piakkoin akuuteimmissa kohdissa olevia ovia eli wc:n ja vaatehuoneen ovet sekä mahdollisesti yhden huoneen ovi ja jopa eteisen väliovi. Tämän hetkiset ovet näyttivät vähän liian maalatuilta. Wc:n oviaukkoa voisi hiukan suurentaa jos se käy suht helposti meidän "omilta" remppamiehiltä, eihän siihen välttämättä muutoin löydy edes oikean kokoista ovea.

Koko aikuisikäni vuokrataloissa asuneena en halua aivan sileitä ovia (onko ne nyt ns. laakaovia), sillä kaikissa asunnoissa on aina ollut sellaiset. Vaihtoehtoja siis ovat joko 3-peiliset ovet tai 1-peiliset ovet.

Mutta kumpi näistä?

3-peiliset ovet tuovat omakotitalomaista tunnetta taloon. Toisaalta ne on ehkä vähän "romanttiset" ja totta, näitä on ollut jo tosi kauan. 1- peilinen ovi taas on enemmän tätä päivää, mutta sotiiko se enemmän minun inhoamani parkettilattian kanssa ja lisäksi nämä muistuttavat hiukan tavallista sileää ovea.

Yksi malli oli uritettu laakaovi, joka voisi myös olla vaihtoehto, kunhan käymme tutustumassa paikanpäällä näihin. Entä tuleeko ovessa valmiina kahva vai saako sen valita erikseen?

Jos vaihdamme eteisen välioven, niin siinä ehkä pitäisi vaihtaa karmit toisin päin, siis ovi avautumaan sisälle päin, eikä tuulikaappiin, sillä nyt on hankala mennä ainakin isolla porukalla sisään kun ovi pitää vetää itseensä päin.

Mihin oviin teillä on päädytty tai mitkä valitsisit nyt?
2 kommenttia:

 1. Hmm, tää ei anna mun poistaa tuota edellistä. Sähläsin profiilien kanssa. Jos viitsit tuon aiemman poistaa niin olisin tosi iloinen... :)

  Meillä on ollut kaikissa asunnoissa valmiiksi 3-peiliset ovet ja alan olla niihin jo aikamoisen kyllästynyt mutta samanlaiset on vielä uudessakin... Siellä vaan on massiivipuuovet, joten ne me maalataan eikä aleta vaihtamaan mihinkään levyversioon. Kaamea homma taas siinäkin hiomisessa ja maalaamisessa mutta toivotaan että on sen arvoista.

  3-peilisten miinus sileisiin verrattuna on se että nuo urat keräävät pölyä. Pitää siis muistaa nekin pyyhkiä muun tomutuksen yhteydessä ;) (meillä ei tapahdu ja sitten aina välillä herää siihen mikä kaamea kerros niissä sitä pölyä on).

  Tuollaista uritettua laakaovea en olekaan koskaan nähnyt asennettuna. Aika jännän näköinen. Voisi olla kivakin, ainakin jotain ihan uutta.

  Sen perusteella mitä rautakapoissa olen ovia ohimennen vilkuillut, niin mun mielestä ne tulee ilman kahvoja niin että saa mieluisensa valita erikseen.

  VastaaPoista
 2. Kyllähän niistä kuitenkin nätit tulee kun maalaatte, onhan siinä silti hommaa. Meillä ei kannata kauhean kalliita massiivipuuovia hommaamaan kun ei kuitenkaan asuta tässä lopun ikää. Vähän pitäisi miettiä että halvalla sitä mikä muuttaa eniten ulkonäköä. On se, kun ei vielä olla muutettukaan ja minä jo ajattelen jälleenmyyntiarvoa ;)

  VastaaPoista

Mukavaa että vierailit blogissani. Toivottavasti jätät pienen merkin käynnistäsi. Huomaathan että yli kolme päivää vanhoihin teksteihin minulla on päällä kommenttien valvonta, että huomaan vanhoihin teksteihin mahdollisesti tulleet kommentit.