6/24/2012

Sohva

Uuteen asuntoon meillä oli tarkoitus hankkia uusi sohva. Aluksi suunnitelmissa oli oleiluhuoneeseen (kutsun nyt yhtä huonetta sillä nimellä erotuksena olohuoneesta) uusi pienehkö sohva ja olkkarin puolelle nojatuoli tai vaihtoehtoisesti Ikeasta divaani. Aikamme kierreltyä huonekalukaupoissa, tulimme siihen tulokseen, että olohuoneeseen hankitaan uudet kalusteet ja vanha divaanisohva, joka on pari vuotta vanha, siirtyy oleiluhuoneeseen.

Materiaalit ja värit vaihtuivat matkan varrella, (ensin katsoimme kankaisia divaanisohvia, siten nahkaisia 3-istuttavia, lopuksi nojatuoleja ja taas kankaisia)  ja jouduimme tekemään usean kierroksen liikkeissä ja katselemaan kaupassa uusin silmin. Miestä sain vähän suostutella; ei kannata ottaa liian samanlaista kuin entinen on. Voidaan sitten vaihdella sohvien paikkoja tarvittaessa. Joten sen verran jo paljastan, että päädyimme 3-istuttavaan ja nojatuoliin. 3+2- istuttavat tuntui vuorostaan liian mummomaiselta ;)

Valkoinen kangassohva jätettiin lopulta pois haaveista, sillä sillä ei oikeasti olisi elinaikaa meidän perheessä (jossa on sotkeva mies, puklaava vauva, karvainen koira ja leikkivä lapsi) kuin muutama hassu kuukausi ja se olisi tummunut pilalle. Enkä viitsi olla pesemässä päällisiä yhtenään.

Ikean Karlstad malliston harmaat sohvat olivat ihan ensimmäinen ajatus. Nojatuolin malli on erityisesti mieleinen.
Karlstad lepotuoli vaaleanharmaana./ikea.fi

Karlstad 3-istuttava sohva/ ikea.fi


  Myös kodin ykkösen nahkasohvaa käytiin koeistumassa.
Savannah- nahkasohva / kodin1.com


Maskussa istuskelimme pitkään tummanharmaalla isolla divaanisohvalla.
Kulmasohva olisi toisaalta kivan muhkea ja täyttäisi tilaa hyvin. Toisaalta se rajoittaaa paljon kalusteiden paikkojen vaihtelua.Kulmadivaanisohva/masku.comMyös muun muassa kruunukalusteesta löytyi varteenotettavia vaihtoehtoja.

Valkoinen nahkasohva 1334 Capri/kruunukaluste.fi

Iskusta löytyi myös malliltaan sellainen sohva, jota etsimme. Monesti kriteereinä sohvan ostossa on, että pitää olla löhöilyyn sopiva, upottava ja pehmeä. Meillä taas haluttiin ryhdikästä, ja suhteellisen kovaa istuttavaa, joka pitäisi muotonsa hyvin. Lisäksi kiinni olevat istuin-ja selkätyynyt olisivat plussaa. 
Iskun rufus nahkasohva /iskukoti.fi


Ikean nahkasohvaa on näkynytkin jo monen kodissa.
Arild- nahkasohva valkoisena /ikea.fi

Kruunukaluste.fi


Sohvat on tilattuna, voi olla että kesälomien takia saadaan ne vasta elokuun alussa, mutta hyvää kannattaa odottaa, eikös niin?

Ja tervetuloa ensimmäiselle lukijalleni ;)

4 kommenttia:

 1. Kiva nähdä mihin sitten lopulta päädyitte ja miltä ne näyttää paikoillaan. Samoja malleja minäkin olen mielessäni tulevaan kotiin pyöritellyt :) Aiemmin meillä on aina ollut kriteerinä juurikin se pehmeys ja löhöiltävyys, mutta tällä kertaa painaa vaakakupissa ilmavuus ja linjakkuus.

  Blogi vaikuttaa lupaavalta, jään mielenkiinnolla seuraamaan :)

  VastaaPoista
 2. Minäkin odotan, miltä näyttävät paikoillaan, ainakin toivon että tämä kolme+nojatuoli olisi sopiva määrä olohuonetilaan. Parempi liian väljää mitä täyteen tupattu :)

  Kiva kun jäät seurailemaan.

  VastaaPoista
 3. Mitäs tykkäsitte Savannah-sohvasta? :)

  VastaaPoista
 4. Savannah sohva oli myös nätti, erityisesti väri miellytti ;) Siihen ei kuitenkaan lopulta päädytty, kun löydettiin toinen sohva mistä meidän 3vee termiitti ei saa välttämättä niin helpolla istuintyynyjä vietyä "majanrakennusmateriaaliksi". :)

  VastaaPoista

Mukavaa että vierailit blogissani. Toivottavasti jätät pienen merkin käynnistäsi. Huomaathan että yli kolme päivää vanhoihin teksteihin minulla on päällä kommenttien valvonta, että huomaan vanhoihin teksteihin mahdollisesti tulleet kommentit.